Калина сама врътнала подписите в дипломата си менте

Според прокуратурата условната й присъда е успех
Обновена: 12 юни 2012 14:58 | 12 юни 2012 09:36,
167
Калина сама врътнала подписите в дипломата си менте
Калина Илиева получи з години условно с пет години изпитателен срок. Снимка: БТА

Бившата шефка на фонд "Земеделие" лично е подправила подписите на двама немски професори от Берлинския университет по икономика. Печатът на висшето учебно заведение също е бил фалшив, съобщи bTV.

Софийският районен съд осъди преди седмица Калина Илиева на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок заради фалшивата й диплома, след като се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата.

Фалшифицираните подписи са на декана на икономическия факултет на университета в Берлин професор Томас Симеон и на председателя на изпитната комисия професор Бурхард Месер. Двамата преподаватели са изпратили в прокуратурата няколко разписани бели листа за сравнение с имитациите.

Още по темата

"Експертите казват, че единият от подписите, а именно на проф. Симеон, е сходен с начина, по който г-жа Илиева започва своя собствен подпис, а именно, с начина, по който изписва буква "Д" ръкописно. По отношение края и на двата подписа експертите са счели, че те са съответни на начина, по който тя изписва буква "Ц" и буква "Щ" ръкописно. Намерили са достатъчно общи и частни признаци между положените в това свидетелство неистински подписи и нейния почерк", обясни пред bTV прокурорът по делото Виктор Тарчев.

Фактите по делото сочат още, че Калина Илиева наистина е била записана в университета през 2002 година в специалност "Икономическа комуникация". Не се е явила обаче на нито един изпит и е отписана задочно през 2007.

Илиева, която пред съда призна, че е завършила само средно образование, е сред възпитаниците на Художествената гимназия в София. Специалността й е "Графичен дизайн".

От прокуратурата не се наемат да коментират доколко наученото в училище й е помогнало да подправи подписите и печатите на фалшивата диплома.

Документът обаче изобщо не е намерен. В архивите остава само ксерокопието на фалшификата, легализиран без проблеми от Министерството на образованието.

От прокуратурата отчитат условната присъда на Калина Илиева като успех и твърдят, съдът й е наложил възможно най-високото наказание, защото за последната година е имало 122 такива дела, от които има 65 условни присъди от по година - две и 49 наказани само с пробация.

Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие" на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, като представяше фалшиви болнични листове.

След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

За условната й присъда съдът взе предвид факта, че Илиева не е осъждана досега, майка е на малко дете и това, че когато е извършила престъпленията, е била на малка възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кое му е успехът? Може би *** от прокуратурата имат предвид личния си финансов успех?За подобно престъпление наглата мухла трябваше да лежи двуцифрено число години ЕФЕКТИВНО!Прокурорчето да не бе влизало в съдебна зала, на база на очевидните доказателства пак трябваше да я осъдят на повече!А той взел предвид, че имала дете(кой няма!) и че "когато е извършила престъпленията, е била на малка възраст"!!! *** в правото няма такива - пълнолетна ли е - носи наказателна отговорност!Продажници!
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съдът постановил присъда ? Че и това ли им се води за задължение ?
113
0
 
40
 
! Отговори
Какъв успех, бе хора преди 11 години
Фльорцата направи за смях цялата държава и се измъкна невредима от грандиозния резил, който сътвори, а те ми говорят за успех!!!! Жалки прокурори, жалки разследващи. Скрийте се поне, да не ставате повече за смях!
112
2
 
1
 
! Отговори
VASILII преди 11 години
YSPEX E DA ZA6TO BOKO I CECO NALI SA DRYJKI S TATKOTO NA KALINKA -KURVOLINKA - NE SLU4AINO BAS6TA I E BIL SHEF NA POJRANATA V SOFIA . TO TAKA SE STAVA SHEF NA DURJ.FOND ZEMEDELIE S EDNBATA DIPLOMA :)))))) ZAKONA PREDJVIJDA DO 8 god zatvor -ETO TIA SI PRIZNA TRIBVA6E DA VZEME PONE 5 GOD ZATVOR V SLIVEN -TOVA E NAGLO PRWSTUPLENIE AKO BE6E V USA -DA E VE4E NA TOPLO AMA NALI TUKA SI E TATARO-MAGALSKATA DURJAVA NA BOKO
111
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво и дреме на калинката че е с условна присъда? Че тя няма капчица морал. Нейното символ верую е да лъже, да е подла, да гони кариеризъм. Условната присъда е малко наказание за такава наглост и подлост. Това не е за хвалба а слаба оценка за лошо свършена работа от прокурорите. Барем да бяха отсъдили 6 месеца да копа градинките и да мете улиците.
110
1
 
15
 
! Отговори
ДО 122 преди 11 години
Защо да учат децата ми виж до къде стигна Калина хем неграмотна хем нахална та и грозна но умна да се спазари в съда за присъдата си.Жалко че много такива Калинки се навъдиха в България
109
0
 
14
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Жалка работа е някаква овца да те гъбарка как си иска. Успех ? кое е успех бе смешници ?
108
2
 
9
 
! Отговори
надка преди 11 години
Все пак я осъдиха.Кой друг от прехода осъдиха.Кой министър,кмет или директор.Извода е ,че са изкарали достатъчно за да си платят.
107
0
 
5
 
! Отговори
До 114 преди 11 години
Искаш да дадеш пари за да останат децата ти неуки ? Чувал съм за деца, които не учат, защото нямат пари родителите им, но не мислиш ли че е доста глупаво да даваш пари за да не учат ? Предпочиташ да останат мързеливи и неграмотни ли ? По-добре да нямаш деца според мен.
106
4
 
7
 
! Отговори
миро преди 11 години
Хайде стига с тая Калина.Само зрелища,защо нищо не се говори за доходите и безработицита?Само прах в очите за да се забравят истинските проблеми.Като,че ли сега са по-добре земеделците?Цъфнаха и вързаха.
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заплатите, които е получила, възоснова на тази диплома са директна кражба от джоба на българина. Затова условна присъда. Условно мога да натаковам всеки в тази държава и ще ми се размине, ако размахам чадъра на ГРОБ
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинка -Президент на България= мафията.
103
1
 
17
 
! Отговори
Тате пожарникар преди 11 години
А защо забравиха за връзката на Боко Тиквата и бащата на Калинка? А Калинка ще върне ли с лихвите парите, които е придобила неправомерно като заплата за периода? А людете, не получили пари по разни програми благодарение на субективната оценка на Калинка ще я съдят ли? А ще дъдят ли агенцията, държавата....
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а може ли сама да ми врътне един ......т.
101
0
 
7
 
! Отговори
край преди 11 години
искам да гледам порно с калина
100
3
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Абе вие луди ли сте та се чудите ,че Калинка Малинка има фалшива диплома аз познавам поне пет човека с купени дипломи от бащите им -МУТРИ Ако и аз имах пари защо да не купя и на моите деца
99
0
 
13
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
"Майка е на малко дете", което ще възпита как? Да фалшифицира дипломи?Трябва да лежи ефективно. Но с баща връзкар няма да лежи, нито ще върне на държавата парите взети в министерството, нито парите за майчинство.Борисов кой щял да се върне тука казваш да изкарва парите на калинките ти? Какви заплати ще подписваш като всичките ти са такива.Жалко е че и родителите и дето трябва да поемат възпитанието на внука си ще я научат както са научили и нея, а държавата съсвем ще го разсипе ако остане в дом.
98
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До работата понамирисваКакъв троянски кон ??? Човека който оглавява Фонд Земеделие не е случаен и се назначава от Кабинета ! Още ли има заблудени като теб, които мислят по този начин........ ?????
97
0
 
38
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Тази калинка щеше да работи с милиарди като шев на фонд "Земеделие".Тук не става въпрос за просто една фалшификация на диплома.Това е чиста злоупотреба с власт и застрашаване на държавните интереси
96
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма само подписите да е врътнала тая грозна, зъбата ***...

Спонсорирани публикации