Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират

Париж възнамерява да продължи разтурването на лагерите им
Обновена: 15 мар 2013 14:33 | 15 мар 2013 14:22, Елка Василева
561
Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират
През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънски и български граждани. Снимка: архив, Reuters

Ромите във Франция не искат да се интегрират, заяви френският вътрешен министър Манюел Валс в интервю за в. "Фигаро", цитирано от Франс прес.

Той каза, че изграждането на селища с цел интегриране на ромите едва ли ще даде очаквания резултат. "Това решение може да обхване само малка част от тях, защото за жалост жителите на лагерите не искат да се интегрират в нашата страна по културни причини или защото са под контрола на мрежи за просия или проституция", каза министърът. Той възнамерява да продължи разтурването на ромските лагери.

"Днес смятаме, че около 20 000 мъже, жени и деца, повечето от Румъния и България, живеят напълно незаконно в повече от 400 лагера в нашата страна, две трети от тях са в околностите на Париж", казва Валс пред "Фигаро". Настанили се до бедни квартали, вече обхванати от кризата, те са в основата на проблеми в съжителството, придобиващи понякога тревожни форми, както показват пожарите миналата седмица", добавя той.

Още по темата

През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънци и българи от рекордните изгонени общо 37 000 души, напомня АФП. Но през 2013 г. се очаква техният брой да намалее, след като Манюел Валс премахна паричната помощ за "хуманно завръщане" (300 евро за възрастен и 100 евро за непълнолетно дете), която те получаваха.

"Това беше перверзна система, заклеймена и от румънските власти, и от неправителствените организации, която водеше до организиране и дори благоприятстваше институционализирането на широка мрежа за нелегална имиграция", подчерта Валс, цитиран от АФП.

През август 2012 г. министър Манюел Валс заяви, че ще поиска от Румъния и България да положат усилия за интеграция на ромските малцинства, за да помогнат за решаване на ромския имигрантски проблем във Франция. "Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс.

Месец по-късно – през септември 2012 г., Валс пък каза, че Франция "не може да приеме цялата сиромашия на света и на Европа". "Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора - често пъти част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани", заяви Валс. Франция "поема своя дял, що се отнася до убежище, до приобщаване, но посланието е ясно - и то е твърдост", добави министърът.

Преди месец Берлин от своя страна призова България и Румъния да положат повече усилия да интегрират ромите и да ограничат масовото им напускане. Според висши германски служители, цитирани от „Шпигел“, битката с миграцията, предизвикана от бедност, трябва да се води в страните, от които идват мигрантите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
2
 
2
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Референдум.Излизаме от Еврейския съюз.Възстановяваме си 4-те реактора на АЕЦ-а и спираметецовете в Бобовдол и Мариците.Очистват се една,две общини в северозападна България и всички *** - там.Дават им се празните села и местата за обработка там.Да си живеят,както искат.Каквото,това да изпукват.Плащат си ток и вода.Ако,не,шалтера и..Който неоснова-телно излиза от определената зона - разстрел(те как избиват нащите старци по селата).Кой-то докаже с начина си на живот,че се е промени,из
471
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е франчуля!
470
0
 
7
 
! Отговори
ЦИГУН преди 11 години
Е ФРАНСЕТА ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА РУШИТЕ *** КАТУНИ И ПУСНЕТЕ ЧУЖДЕСТРАНИЯ ЛЕГИОН ДА РАЗЧИСТВА И ДА ИНТЕГРИРА, ТЕ ЗНАЯТ КАК, ЦИГАНОРИТЕ МОЖЕ ДА ГИ РАЗСЕЛИТЕ В САХАРА СО ВАШИТЕ САМОЛЕТИ, НАЛИ ИМАТЕ БАЗИ ТАМ! ДЕЙСТВАЙ ТЕ И УСПЕХ! ДА ЖИВЕЕ ФРАНЦИЯ И БОРБАТА С ***!
469
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ние ви разправяме ама няма кой да чуе. Се се пънете за некви интеграции и облагородявания. Обаче посочените *** не подлежат на очовечаване. Чувайте бе !
468
0
 
7
 
! Отговори
Human преди 11 години
... дендитата в Франция, Германия и т.н видяха най - сетне, че едно е на думи, друго на практика. Да дойдат да видят как се образова ***, който държи в едната си ръка брадва, а с другата размахва среден пръст. Нищо лично против ***, реалността е такава.
467
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе не е като да не могат да се интегрират, ама да ги тъпчат в гета където децата им отрастват заобиколени от *** - няма да стане. По скоро трябва да се изолират от *** влиание, децата се отнемат и се пращат да живеят далеч от ***, *** се разделят и не им се позволява да се събират и да създават мизерията, която ги определя...
466
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предлагам да следваме примера на развитите ни западни приятели и да решим проблема с *** както те го решават - катуните разрушени, *** изритани от държавата.
465
1
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Хах липсва ли ви Хитлер ,господа западноевропейци. Един ден ще разберете какви *** сте с вашата безкрайна толерантност и евроатлантически ценности. Точно тези простотии ще ви е..т мамата на държавите.
464
0
 
15
 
! Отговори
хак да ви е преди 11 години
ХАхахаха,затова ли ни спряхте за Шенген,защото разбрахте че *** не подлежат на интеграция,въпреки високопарните ви съвети за това.Хак ви е ,ние без Шенген можем да минем,ама *** ,който ще ви се изтресе /дай боже да е повече от България/ще ви вкара поне малко акъл а може-би и съчувствие към ада в който живеем и който бе създаден от вас-да издържаме и храним тази мързелива и безполезна *** с цената на глад и мизерия
463
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия на снимката са румънски, нашите са по-модерно облечени.
462
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След Втората световна война Швеция решава да докаже ,че може да интегрира *** пострадали от Хитлер. След 10 годишни усилия, експериментът тихом мълком приключва неуспешно.
461
0
 
1
 
! Отговори
PALTO преди 11 години
do rom empire; E SHTO NE NI SVETNESH ZA ISTINSKATA ;DEMOKRACIA;S TVOIA IZRASAL MOZAK
460
0
 
22
 
! Отговори
цецо преди 11 години
*** се итегрира само с бой и нищо друго.
459
5
 
9
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Да живее Нова Франция! Да живее арабска Франция, родина на радикалния ислям! Тази Франция в името на алаха и пророка няма да допусне не само *** но и турци да припарят в ЕС че да делят пособията! Пособията са за правоверните!
458
5
 
3
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
RAZLIKATA MEJDU ZAPADNATA DEMOKRACIA I VACHATA E 4E VIE PANELNITE MICHKI NA4ELO SAS VACHIYAT ELIT STE VAV FAZA KOMUNISTI4ESKA DEMOKRACIA A ZAPADA E VAV ISTINSKA DEMOKRACIA I TOVA VIE SAS VACHITE NEDORASLI MOZACI NYAMA DA MOJETE DA GO RAZBERETE .
457
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМИ ИНТЕГРИРАЙТЕ ГИ ВИЕ БЕ ФРАНСЕТА. НАЛИ КАЗВАТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ГИ ИНТЕГРИРАМЕ ЗАЩО НЕ ГИ ИНТЕГРИРАХТЕ АМИ ГИ ГОНИТЕ? ПО ЛЕСНО Е НАЛИ? УНИЩОЖИХТЕ НИ ДЪРЖАВАТА СЪС ВАШИТЕ ЕСЕСОВСКИ НОМЕРА И СЕГА СЪРБИ БОЛИ ДРАГО МИЕ. ДА ВИ Е.А НОМЕРАТА.
456
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс.ФРЕНСКИ П.Е.Д.Е.Р.А.С.Т!!!Значи "ние не можем да ги интегрираме" и в същото време "вие що не ги интегрирате?"!!!
455
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO TAKAVA STEPEN SA ME INTEGRIRALI V 4UJBIANA 4E SEGA SHTE SADIA GLAVNIAT DIREKTOR NA SOTSIALNI SLUJBI V GERMANIA 4E POSLE MOJE I DA MI PLATIAT I NEUSTOIKITE :D
454
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахаа...Значи, когато *** са у нас "им накърняваме правата", а като са у вас "не щат да се интегрират".Е не сте ли гадни лицемери, а?
453
1
 
20
 
! Отговори
Ха сега де! преди 11 години
Французите, както и другите европейски народи, се страхуват, че няма да имат достатъчно пари за социални помощи, за да хранят турците и останалите мюсюлмани, та затова се плашат от новите кандидати за "социал"!

Спонсорирани публикации