Рецептата Dnes: Телешко "Уелингтън"

Изтънчен вкус за ценители
23 мар 2017 07:41, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Телешко "Уелингтън"
Снимка: Youtube

 Продукти:

1 кг телешко бонфиле
1 кг готово тесто
300 г гъби
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 жълтък
50 мл олио
50 г масло
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Нарежете гъбите, нарежете чесъна на ситно, както и магданоза. В дълбок и широк тиган загрейте заедно олиото и маслото, докато се смесят. В тях запечатайте от двете страни телешкото месо, докато покафенее и го извадете.
В същата мазнина запържете и останалата плънка плюс подправките. Разточете тестото. Върху него разпределете плънката, а накрая върху нея разположете месото без да го режете. Завийте добре тестото. Намажете с жълтъка. Печете в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

4
Още от
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
за професионалисти преди 1 година
Тази рецепта е само за професионалисти. Аз като самодеец съм се пробвал поне десет пъти. Само един път ми се удаде да приготвя филе "Велингтън" като за хората.
3
1
 
0
 
! Отговори
глава ко теле преди 1 година
Ми много ясно, че е червено в средата- така се сервира телешкото (доброто телешко)
2
1
 
2
 
! Отговори
Шеф преди 1 година
Не, че е сурово, кръв тече от него...
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересна рецепта, но месото на примерната снимка изглежда твърде сурово.

Спонсорирани публикации