Българка разказва: Втора вълна от коронавирус удари Сингапур

През последните дни случаите на COVID-19 там са се удвоили
21 апр 2020 23:30, Анисия Иванова
62

Втора вълна на заразата COVID-19 удари Сингапур. През последните дни случаите на коронавирус в града-държава почти са се удвоили, само месец след като страната беше дадена за пример за потискането на заразата без налагането на строги мерки. Само за последните три дни случаите са около 3000.

След първия случай на болен на 23 януари властите в Сингапур педантично проследяват близките контакти на всеки заразен, като същевременно се поддържа усещането за нормален живот по улиците на града-държава. Границите бяха затворени за вероятни преносители на заразата, а тестването и лечението са безплатни.

Мария Павлевска живее от 7 години в Сингапур. Преподава английски език в японско училище и е преводач към посолството на България в Джакарта. Разказва, че с разрастването на заразата мерките стават все по-строги.

"Всеки ден всеки си мери температурата по два пъти и се подписва, ако ходи на работа. При влизане в сгради също се мери температурата и се слага лепенка, че си проверен", сподели Мария пред Bulgaria ON AIR.

От 7 април до 4 май е в сила нова вълна от мерки, може да се излиза само ако е наложително. Според Мария причината за новата вълна от заболели се крие в мигрантите и подценяването на скоростта на разпространението на инфекцията именно оттам. На тези места случаите на заразени с COVID-19 всеки ден са стотици.

"Има строителни работници от чужбина, те живеят в общежития, тези работници са хиляди и тези общежития са изолирани и никой няма право да излиза оттам. Главно случаите са оттам. Има финансова помощ за гражданите, които са загубили работата си. Някои получават по 600 долара за април, други по 800 за три месеца, трети 1000 наведнъж, зависи от схемата за която кандидатстват", разказа още Мария.

"Стойте си вкъщи, мийте си ръцете за поне 20 секунди, спазвайте дистанция, спасете живот, бъдете здрави!", апелира сънародничката ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рашките се оплакват че при тях половината са без симптоми. Което го прави кошмарно за откриване.Лошото се случва слеед седмица и то за два-три дни когато внезапно здравето се влошава..
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една жена ми каза. като че от пасквилницата не могат да проверят за какво става дума.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "това, че някой има антитела не озн...."Приятно се изненадвам, че все пак има и адекватни и мислещи хора, които намират сили да пишат в този форум хахахах.Истината е, че никой нищо не знае все още и затова няма правилен и неправилен подход.Целият свят се затвори, а който не го направи в началото го направи впоследствие.Сега в Германия обмислят дали да не опитат внимателно да премахват някои ограничения.Най-доброто развитие би било ако се изгражда траен имунитет или поне лекарства да имаскоро
47
1
 
4
 
! Отговори
Деним 1 Деним 2 преди 3 години
абонират ни вече, започват ранните записвания, за цялото семейство, защото го заслужавате , честито
46
12
 
6
 
! Отговори
Фен на Румен Радев преди 3 години
Ковид-19 реално не съществува. Това е измислица на Бойко Борисов и ГЕРБ за да се задържат на власт, защото иначе Румен Радев ще ги смаже! За президентска република с Румен Радев Президент! Намерете нашата група във фейсбук!
45
3
 
9
 
! Отговори
младен преди 3 години
"Някои получават по 600 долара за април...."За Сингапур 600$ са все едно за нас 50лв, ако има и толкова. Като влезеш в BurgerKing, най-ефтиното място за ядене, най-ефтиното там започва от 9$
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Професорите" с каскети твърдят, че 70 % от хората трябвало да се разболеят от ковид, за да се изградял стаден имунитет (бе-е-е!). Някой обаче да си е изградил имунитет срещу грипа, който всяка следваща година е различен? Твърденията са им ненаучни и недоказани и СЗО посочи това. И в Англия, и в Холандия и в Швеция теорията за стаден имунитет се провали и там епидемията взима големи жертви, вследствие закъснелите мерки. Ковид може да предизвиква и некроза на мозъка, такъв ви е случая, професори
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АспарухТова, че някой има антитела означава единствено, че е боледувал,вероятно в по-лека форма...Абсолютно НИЩО ДРУГО...Нито има гаранция за имунитет, нито, че няма вероятност отново да сезарази и да разпространява зараза...При всеки човек има различни варианти на действие на вируса върхуорганизма и здравето...
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 46 COVID 19 Каквото ти разбира на тебе каскетът, че се прéвиш на професор и бълнуваш врели-некипели. Кризата с нефта не засяга само Русия, но и САЩ, Саудитска Арабия и поне още 20 страни. САЩ ще забрани да се внася саудитски нефт в Америка - какво означава това Русия разполага в момента със златни и валутни резерви за няколко години, така че е подготвена да издържи до момента, в който цените ще се върнат на ниво 40-60 долара за барел, а това ще стане есента
41
7
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
театърът продължава... втората вълна е да се стреснат тези дето не са се стреснали от нещото което го няма и да приемат на колене ВАКСИНАТА... те това е трънчето на онези, които стоят над правителствата... всичко друго е "Пиеса за глупавите гои"!!!
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виръсът, като всяко живо същество има цикъл на живот - по последни данни около 8 седмици. И със карантина и без - няма никакво значение. Той си се разпространява, докато не умре.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е втора вълна,а напълно логична вълна защото Сингапур с драконови мерки ограничи първоначално вируса,не можеш да се пазиш от нещо,което е неизбежно. Интересното е,че в Китай няма втора вълна,а е логино да има след ато излязат от карантината и не са го преболедували.Много мътни са тези китайци и борбата имс вируса.
38
5
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 3 години
Тези работници идват от страни с бушуваща зараза, естествено е,че ще има втора вълна.Не насаждайте паника, че едва ли не заболяването повтаря и не се образува имунитет. Вижте тестовите във Банско,колко положителни проби и колко малко хора с видимо проявени симптоми.Данните от Пасажера с 3200 пътници,където поради вентилацията на климатичната система,всички са котактували с Вируса,бе 1012 заразени(2088 не са се заразили) и 7 починали(или 0,25%)Този вирус убива неголям% хора с придружаващи заболя
37
4
 
2
 
! Отговори
rogo преди 3 години
Това е медия. Цитира случайни хора, които да се изказват за вируса, а и по принцип за нещата. И откъде я намерихте тази жена, как се сетихте нея да попитате за вируса в Сингапур. Дори тази жена наистина да е от Сингапур, защо трябва да вярвам на нея,а не на официалните данни.
36
7
 
2
 
! Отговори
COVID 19 преди 3 години
Блатарника умира гладен спрът ли добива повторна активация на кладенците е ужасно скъпа А и нямат нужното оборудване и машини Внос са и под санкции на + 17 долара за барел са на загуба а сега барела варира от +4 до - 29 Ще ядът петолъчки и ленин консерва + леко заразено джужешко в детцки порций )Без изход са и пропагандата ги обработва за стаден имунитет ...
35
4
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 3 години
Тролчетата са ясни тия от ' градската десница ' баш леви нео марсисти реват щото по принцип са неадеквати Тролетарят от блатния безаналогов свинарник пък реве щото икономиката им е по мъртва от ленин Петрола с отрицателни цени златото рекордно ниско пари няма дори рускините трудно заработват по гръб ..Тъпкани са със заразени Тройно повече от нас и то официялно а не официялно ? абе чернобилци как да им вярваш ..В момента жужата и пропагандата ги обработва иделогически за стаден имунитет
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посочете ми кой съществен бизнес в момента не работи, моите извинения към културните деятели, но театъра и кината не са съществен бизнес. Всичко, от което хората имат нужда, като изключим свободното придвижване, работи - и храни, и фармация. Мислите ли, че разумните хора ще се юрнат веднага по моловете и по кината, ако паднат рестрикциите? Не знам, според мен поне за мен и лятото ще се пазим от всякакво влизане и големи обекти и затворени помещения
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролчетата по цял ден се мъчат да омаловажават опасността от вируса... ибам...в края на деня една статия, като тази им заличава "труда" за секунди...Sorry ! Ха-ха-ха.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38 С този болен мозък... нямаш полза и за себе си и за обществото.... Кой ще иска да работи с болни и заразени бе чyмпил...?
31
0
 
7
 
! Отговори
ранобудник преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!! Може вирус да се бори с имунитет,но за коронавируса нищо не се знае,така че не бъди толкова убедителен.Тук принципа ще бъде-проба,грешка,грешка проба.

Спонсорирани публикации