Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум

Твърди се, че то е принадлежало на мафиоти, свързани с правителството
23 юли 2021 21:30, Нели Христова
117
Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум
Снимка: Twitter

Журналисти от руската телевизия 47News правят смразяващо кръвта откритие - в горите край село в покрайнините на Санкт Петербург те намират сграда, която е предполагаем мафиотски затвор. В изоставеното съоръжение има две подземни клетки с тоалетни и нещо, което изглеждаше като крематориум.
Но дни след като журналистите попитаха държавните служители за сградата, на мястото пристигат булдозери и премахват всички останки от вилата и нейния скрит затвор. Това действие доведе до спекулации, че съоръжението е полуофициален затвор, използван при все по-размитите линии между службите за сигурност и организирана престъпност в Русия на Владимир Путин.

Журналисти от 47News, базиран в Санкт Петербург уебсайт за новини, заявиха, че са получили информацията за мрачното скривалище от затвора от работник мигрант. Когато отишли на мястото, те открили две клетки на един етаж, но не били в състояние да изследват по-ниско ниво поради наводнение. Под банята на къщата направили най-плашещото си разкритие - там имало съоръжение, подобно на крематориум с човешки размери.

Снимки, публикувани от 47News, показват дълъг бетонен вход в мазе, проектирано да побере автомобил, заедно с две клетки, обширна метална решетка и дори странни графити по стените.

Местните власти първоначално потвърждават пред 47News, че сградата е била частна резиденция, построена през 2011 г., но за която те са узнали едва през 2018 г., когато разследващите са претърсили съоръжението.

"Докато полицията не започна разследващи действия там, разбира се, ние не знаехме нищо за това. Беше прикрито и беше невъзможно да се разбере какво има в сградата", казва Владимир Сидоренко, служител от района на Агалатовски, където се намираше съоръжението, пред уебсайта на Podyom. "Тази територия е далеч от населени места", добавя той. "Има само 6 къщи и няма постоянни жители."

Според изпълнители, с които се свързва 47News, тайното съоръжение е било издигнато за три месеца и е струвало между 20 и 40 милиона рубли (250 000 до 500,00 долара) - огромна сума за строителство в селските райони на Русия.

"Толкова прецакано и толкова руско", заяви офицер от централното европейско контраразузнаване, който вярва, че съоръжението е истинско. "Сивата зона между организираната престъпност и руските служби за сигурност винаги е била проблем, който се връща към годините на КГБ, но той е бил фокусиран върху външни операции: КГБ е намерало приложения за гангстери, които правят твърда валута и бизнес връзки в чужбина. Но сега те са объркани у дома, така че подозирам, че тази сграда е свързана както с официални, така и с криминални елементи едновременно. Но това със сигурност е зловещ знак, че някой, който има политическа сила, за да направи такъв затвор, ще се нуждае от такъв затвор "

"Това, че в Русия се случват нещата, които дори ФСБ трябва да държи настрана, не е чудесен знак за връзката между организираната престъпност и правителството", каза офицерът, който работи под прикритие и не може да бъде посочен.

Според служители, разговаряли с 47News, парцелът, върху който е построено съоръжението, е закупен през 2010 г. от някой, свързан с руската затворническа система.

Вторият собственик на сградата, според официални представители: Известен мафиот, който законно е променил името си на "Ескобар".

 


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Живял съм там 6 години и твърдя: ЛЪЖЕШ! На десетки километри от големите градове се простира дачен пояс с красиви, благоустроени сгради, обработени овощни и зеленчукови градини на полянката - маса с бяла ленена покривка, на която от скъп порцелан пият чай! И водката я пият от кристални рюмки и мезят с червен или чер хайвер.
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Оберщурмбанфюрер--------, толкова гглупости на толкова малко място! Ти наистина си фашага, не фашизоид! Такива трябва да се унищожават! Живял съм в Кьобенхавн, там всяка сряда в 12 часа вие сирена и хората замръзват на място, както у нас на 2 юни. В памет на една сряда, когато немците изнасилват малката страна! В Денмарк не обичат Тюскланд и тюск, както викат на фрицовете. Още тук те хванах, Scheisse. Филмчето може да убеди само микроцефали - кадър по кадър ще го разнищя!
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Офицер от Централното Европейско контрараузнаване под прикритие? Има ли такава служба въобще, къде й е седалището? Нещо като четиво за слабоумни! Филмчето - смях! Такава барака за 1/2 милион долара? Вие знаете ли какви дачи има около Санкт Петербург? Ще зинете и няма да можете да си съберете челюстите. Дразни ме низкопробната пропаганда - обиждате ме! Поне да бяхте си изработили опуса гадничък!
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Оберщурмбанфюрер......Те, фашаго си есесовски Оберщурмбандгрупенфюрер, макар че не си признаваш! Точно в Дания никакви фрицове не са се укривали - там не ги понасят! Бил съм там и знам какво е отношението им към тюск. Виж, в Аржентина, Чили се спасиха доста фрицове. А крематориумите не са руска специалност! Та чак и за една персона! За гадориите ти бих ти клъцнал раздвоеното езиче!
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Крим не е руски====руски е и укропчеата газ пикаят,че освен Гугъл, сега и японците в картите за Олимпиадата го отбелязват като руска територия! А ти се занимавай с гадните измислици, които още само не са изкарали В.В.Путин канибал! Безочието и цинизмът на западняците и купените от тя достигна върха си - повече от това не може! Отначало видях немски почерк, ама това име - Kevin Rothrock. Ей сега Вовата трябва да пусне ФСБ да наведе порядък!
98
13
 
1
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 месеца
ето къде изчезваха руснаци от опозицията против ***
97
3
 
20
 
! Отговори
Шокър преди 2 месеца
Надписи на английски за да улеснят западните зрители на "шокиращата новина"... птиченца ... талантливи графити...и разбира се голям графит на някаква мома край решетки за да стане ясно дори и на деебилите че точно за затвор става дума... и разбира се че ще е на мафиоти ... как не ... и то задължително хайли лайкли свързани с Путин.Директно... Браво бе.Много бърза реакция. ВЕДНАГА след разкритията за хилядите убивани деца на индианки в Канада ... и за напомнените подобни случаи в САЩ през 80-те.
96
8
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 месеца
Нашите крематориуми през ВСВ бяха като хотел Шератън, а в Русия един свестен крематориум не могат да направят. Сигурно са ги пържели връз дръвца за огрев, а може и да са ги изяждали след това - кой знае. Името на крематориум-панделата звучи доста западняшко. Явно някой е дошъл от Копенхейгън-Копенхаген и дал привкус на Дания, в която след войната са се укривали много немски офицери и сержанти, някои от тях останали живи и до днес. Много лошо западно влияние в Русия, нооо лошо!
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И ние имахме такава пещ на село - цели агнета че и телета сме кремирали
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тиквените тролита са на заплата при чешкия еврокомисар по ценностите и джендъризма... И тайно четат книжки за съветския му аналог - ЧК.
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тиквените тролове искат и у нас да вилнее брюкселската цензура.... Че многото информация ги прави разногледи.
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЦЦЦЦЦЦС атаниско племе и ми се пишат православни.
91
4
 
0
 
! Отговори
човек преди 2 месеца
До: номер 100 Ти май нищо не разбра от написаното? И видеото ли не гледа?
90
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами да го използват за обществена сграда - например полицейски участък. Ние колко сме умни та взривихме мавзолея на Г. Димитров, а беше масивна сграда, която можеше да се даде за представителство на някоя голяма компания и да влизат пари в бюджета. Но социалистическия иди0ти3ъм на скопени комсомолски секретари трудно ще се изкорени.
89
3
 
21
 
! Отговори
я преди 2 месеца
Това на снимката било "частно имение"!?? абе вие гледате ли си снимките? Тази барака, с този надпис, с това странно написано свободно съчинение... Къде са цензурите за фалшиви новини?
88
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой е заподозрял нещо смущаващо,и властите са изпратили багерите.Интересно Каракочев.
87
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Организирана престъпност в Русия на Владимир Путин." Ето ядрото на всички тези глупости. Останалото можеше да не го пишете.
86
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България откриха няколко такива,но без ,,камери без изход''.Това са килии на отвлечени за подкуп.който не плати ............ само прах след него.
85
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Излиза, че дори и Путин не може да контролира напълно мафията , подобно на нас демократичните сили които мафията все ни убягва и се измъква.Ето дори в Русия имат черни овце, а са силно полицейска държава.Какво да кажем за нашите, след като дори силните държави имат,все пак не можем да справим с черните овце но поне има някакви опити навсякъде но винаги се намира някоя дори и в Русия и САЩ.
84
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Журналистите в Германия, ако пишат статия срещу правителството си, я публикуват в австрийските вестници под псевдоним, за разлика от руските журналисти.Защото в Русия има повече свобода от ко'чината Германия.