Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум

Твърди се, че то е принадлежало на мафиоти, свързани с правителството
23 юли 2021 21:30, Нели Христова
117
Зловещо откритие в Русия: Журналисти намериха изоставен имот с клетки и собствен крематориум
Снимка: Twitter

Журналисти от руската телевизия 47News правят смразяващо кръвта откритие - в горите край село в покрайнините на Санкт Петербург те намират сграда, която е предполагаем мафиотски затвор. В изоставеното съоръжение има две подземни клетки с тоалетни и нещо, което изглеждаше като крематориум.
Но дни след като журналистите попитаха държавните служители за сградата, на мястото пристигат булдозери и премахват всички останки от вилата и нейния скрит затвор. Това действие доведе до спекулации, че съоръжението е полуофициален затвор, използван при все по-размитите линии между службите за сигурност и организирана престъпност в Русия на Владимир Путин.

Журналисти от 47News, базиран в Санкт Петербург уебсайт за новини, заявиха, че са получили информацията за мрачното скривалище от затвора от работник мигрант. Когато отишли на мястото, те открили две клетки на един етаж, но не били в състояние да изследват по-ниско ниво поради наводнение. Под банята на къщата направили най-плашещото си разкритие - там имало съоръжение, подобно на крематориум с човешки размери.

Снимки, публикувани от 47News, показват дълъг бетонен вход в мазе, проектирано да побере автомобил, заедно с две клетки, обширна метална решетка и дори странни графити по стените.

Местните власти първоначално потвърждават пред 47News, че сградата е била частна резиденция, построена през 2011 г., но за която те са узнали едва през 2018 г., когато разследващите са претърсили съоръжението.

"Докато полицията не започна разследващи действия там, разбира се, ние не знаехме нищо за това. Беше прикрито и беше невъзможно да се разбере какво има в сградата", казва Владимир Сидоренко, служител от района на Агалатовски, където се намираше съоръжението, пред уебсайта на Podyom. "Тази територия е далеч от населени места", добавя той. "Има само 6 къщи и няма постоянни жители."

Според изпълнители, с които се свързва 47News, тайното съоръжение е било издигнато за три месеца и е струвало между 20 и 40 милиона рубли (250 000 до 500,00 долара) - огромна сума за строителство в селските райони на Русия.

"Толкова прецакано и толкова руско", заяви офицер от централното европейско контраразузнаване, който вярва, че съоръжението е истинско. "Сивата зона между организираната престъпност и руските служби за сигурност винаги е била проблем, който се връща към годините на КГБ, но той е бил фокусиран върху външни операции: КГБ е намерало приложения за гангстери, които правят твърда валута и бизнес връзки в чужбина. Но сега те са объркани у дома, така че подозирам, че тази сграда е свързана както с официални, така и с криминални елементи едновременно. Но това със сигурност е зловещ знак, че някой, който има политическа сила, за да направи такъв затвор, ще се нуждае от такъв затвор "

"Това, че в Русия се случват нещата, които дори ФСБ трябва да държи настрана, не е чудесен знак за връзката между организираната престъпност и правителството", каза офицерът, който работи под прикритие и не може да бъде посочен.

Според служители, разговаряли с 47News, парцелът, върху който е построено съоръжението, е закупен през 2010 г. от някой, свързан с руската затворническа система.

Вторият собственик на сградата, според официални представители: Известен мафиот, който законно е променил името си на "Ескобар".

 


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
15
 
! Отговори
Boto преди 2 месеца
Значи извращенията на братушките дето у някой села още си изяждат децата от глад са топ ама там, че некакъв откачен е застрелял 2-*** е голяма драма. Те тея новини у Русия са толкова често, като прогнозата за времете. Айде *** събирайте багажа и газ към Русия не към държави от ЕС или Щатите. Що си не пратите децата на образование или работа в Русия?Нали там са ТОП технологиите или Ви е страх, че и те са толкова прости и ще се утровят докато пият одеколон на некой купон у бунгалото?
42
2
 
2
 
! Отговори
Преценка: преди 2 месеца
Според видяното: Се Ме Ун 2 все още е по-ужасяваща гледка.Те се ебаваха някога за "Резиденциите на Тодор Живков и златните тоалетни" забравяйки факта, че те не са на Тодор Живков, а на НРБ и 9 милиона българи. Един милион мъртви българи по-късно те все още са собственост на държавата.За разлика от имотите на Се Ме Ун 2.
41
9
 
5
 
! Отговори
А бе преди 2 месеца
Обаче в Гуантанамо всичко е наред,нъл тъй...
40
7
 
11
 
! Отговори
Свидетел преди 2 месеца
Биркенау 2 e 4 кв. км. Туристите започват да реват от умора едва на половината път към взривения крематориум. Нищо не знаете вие. Плашат ви с някакви невзрачни новинки. Не искат да ви разказват за важните неща от деня, като важните неща, които се случват в парламента тези дни.
39
5
 
8
 
! Отговори
Аушвиц преди 2 месеца
Крематориума в Биркенау има комини. Тук как излизат саждите без комин?
38
8
 
5
 
! Отговори
ОАО преди 2 месеца
НастрАхнаха ми зАрната. Това е най-важната тема от деня, да. Какво се случва в паланка в Расия много ме интересуваше, честно.
37
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ето ви пример за фалшива новина !
36
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русията от как я има е все място за каторги , концентрационни лагери , гулази, инквизици и тнт. Императори тънещи в разкош и крепостни селяни с живот без стойност.те за това корнела и потника толкова обожават сибирската империйка.
35
7
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 2 месеца
До ВИЖТЕ СЕ ЧЕРВЕНИ....ГЕРБАДЖИИ ...
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
гладио не е само италианска. немска, френска, италианска, швейцарска, фашисти има навсякъде. войната в югославия избухва малко след като медии на запад надушват за гладио и скандала се потулва.
33
10
 
14
 
! Отговори
За пръв път виждам.. преди 2 месеца
...крематориум, който е дотолкова невидим, че даже комин си няма.....Аферим на тия супер-мафиоти, стелтска им работа!
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съществуването на Гладио официално е признато от правителствата на въвлечените западни страни, но правителството на САЩ отрича обвиненията срещу тези организации в тероризъм[7].Днес не е безспорно доказано дали дейността на секретната мрежа организации Гладио е наистина преустановена с края на Студената война, нито каква е съдбата на нейните тайни складове с оръжие и на оперативните ѝ агенти.
31
9
 
19
 
! Отговори
Ха! преди 2 месеца
Това ме подсети, че от два дни няма съобщения от САЩ за няколко убити и куп ранени на парти, на сватба, в училище или просто ей така на улицата! Странно!
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Операция Гладио (Operation Gladio Операция Гладиус) е кодовото име на италианската тайна паравоенна организация на НАТО, замесена в терористични атаки под фалшив флаг като част от стратегията на напрежението от късните 1960-те до ранните 1980-те години. Подозирана за отговорна или поне замесена в провеждане на политически терор, атентати, политически убийства, преврати, оклеветяващи кампании и т.н.
29
13
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
НИЩО НОВО ЗА ТОТАЛИТАРНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ
28
15
 
16
 
! Отговори
Азимов преди 2 месеца
Елементарен и нескопосан фейк.
27
13
 
14
 
! Отговори
До 27 преди 2 месеца
Какво е фейк бе? Виж руската преса(тези които не са под малкия ботуш на джуджето)
26
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путиняка пак даде код кафяво отзад.Веднага го разруши. Ни лук ял, ни лук мирисал.
25
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма толко фейк като този фейк. Нещо което прилича, открили, съвсем случайно даже, мислят че може да е. Това и дете от 5-ти клас ще разбвре че е някаква инсценировка ама не много успешна.
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредната ферма за адренохром, има ги по цял свят. Какво мислите, че правят с наводненията в момента? Давят "фермерите" и скоро адренохромите пак ще са в кризи.