Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област

Украйна призна, че е назначен нов градски съвет
27 апр 2022 06:46, Александър Попов
274
Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че нейните сили са "освободили" целия Херсонски регион в Южна Украйна, съобщи агенция Интерфакс.

Би Би Си не успя да потвърди това чрез независими източници, но по-рано днес украински регионален военен представител заяви, че руската армия е назначила нови ръководители на регионалната администрация и на градския съвет.

В публикация в Telegram Генадий Лахута заяви: "Вчера окупаторите завзеха помещенията на Херсонския градски съвет, премахнаха всички украински символи и смениха охраната им".

Кметът на град Херсон, Ихол Колыкаев, заяви, че отказва да сътрудничи на администрацията, назначена от руските войски.

Още по темата
"Оставам в Херсон и съм със жителите на Херсон, които преди повече от 18 месеца ми повериха управлението на нашия град", заяви той във Facebook.

В обръщението си към нацията във вторник вечерта украинският президент Володимир Зеленски призна, че руснаците се опитват да затвърдят придобивките си на завладяната територия.

"Те продължават да атакуват нашите войски край Харков, в Донбас", каза той. "Опитват се да издигнат предполагаемо "ново правителство" в Херсон и част от Запорожска област".

Областният административен център Херсон, град Херсон, беше превзет в първите дни на войната. По-късно обаче Пентагонът заяви, че руските войски частично са загубили контрола си върху него. Херсон е най-големият населен пункт, държан от Русия до момента.

Във вторник президентът Путин заяви, че боевете в Мариупол са приключили.

Стратегическият южен пристанищен град претърпя продължителни руски атаки, в резултат на което около 1000 украински бойци бяха обкръжени в завода "Азовстал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
18
 
8
 
! Отговори
Дочо преди 2 години
До АнонименИ сега в Крим са цъфнали и вързали, ама сухи дръжки!
123
18
 
7
 
! Отговори
Дочо преди 2 години
До БългаринЕто затова парите ми не са в България, да хранят рубладжии. Нека ви храни Путин с неговите лайн@
122
0
 
4
 
! Отговори
Дочо преди 2 години
До уточнениеА Кримският хан питат ли? Неее, те са над тези неща!
121
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Молодци братушките, Украйна не искам да я виждам на картата.
120
12
 
6
 
! Отговори
Дочо преди 2 години
До АнонименЕлементарен си ти! И какво можеш да работиш? Нищо, като рашките! И кво щде вдеш зимата? Нема американски консерви като през ВСВ. Рубладжийски лайн@
119
13
 
5
 
! Отговори
Дочо преди 2 години
До АнонименТи Волга ли ще караш или каруца! Че твоите братушки освен самолети и ракети нищо не могат да произведат?
118
10
 
3
 
! Отговори
Дочо преди 2 години
До АнонименИот Българите ли ще ви освободят? И ще си останете само мужици!
117
13
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Браво! Страхотна новина. Братушките отново мачкат. Херсонска област вече е част от Русия. Луганска област остават само две населени места - Северодонецк и Лисичанск. Украинските войски в момента се изнасят от там, за да не попаднат в джоб. До седмица Луганск ще е изцяло освободен. И остава само Донбас, където Русия успешно напредва село след село и от север и от юг.
116
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма спиране.Спрът ли, нацистите ще се умножат въоражат и прегрупират и всичко ще зпочне отново.Войната ще е до последния укрофашист,независимо на каква цена за Русия.
115
18
 
11
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 2 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
114
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не са взели. Руските окупационни войски използват сълзотворен газ за да разпръснат цивилни демонстранти, демонстриращи против руската окупация в гр. Херсон
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До уточнение126...Много си...елементарен...заради такива аме...би като теб,често ме блокират администраторите....ама държим на точното....
112
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Барселона . . . .Още по-вълнуващо е как Кралсво Хаваи се превръща в щат. Всякакви аналогии с референдума в Крим са несъстоятелни.
111
5
 
2
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
До Анонимен...Уточни годините и ги съпостави с 2022 год.Някой друг да го дава ...по леко....Или ти живееш в Средните векове......
110
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До уточнение122...Нищо не си връща...заграбва.....Скоро имаше интервю с правнучката на Хрущов.Никакво еднолично даване на земя от Хрусчов не е имало,това е било решение на Съветският елит по онова време...заблуди...
109
3
 
16
 
! Отговори
33 преди 2 години
Ще къса от Украйна докато я разкъса!Това е нова стратегия!
108
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Барселона Скъпа Бърсолана, САЩ са създадени на 100% заграбени територии, чието автохтонно население просто е било избито. В по-късната си история американците отнемат от Мексико земите на днешните щати Тексас, Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада, Юта. Все местенца, процъфтяли / без Калифорния/ благодарение робския труд на подчовеците-***. Хайде по-кротко, а?
107
2
 
12
 
! Отговори
До Барселона преди 2 години
Хайде бре... Я вземи се поинтересувай как сега щатът Тексас се е присъединил към щатите и на кого е бил територия преди това.....
106
2
 
15
 
! Отговори
Гого преди 2 години
До БарселонаООООО приятелю - тва а е огромна лъжа - изреждам ги набързо - от Мексико - откъснат един щат - про войната със Санта Ана , от Испания - завзети Филипините - , Седми американски флот и до днес е в Окинава а Япония на практика е окупирана от 44 година насам ,същото важи и за Германия - за разлика от руските войски които се изтеглиха от там американските си останаха има и още ама няма място да ги изреждам - така че годсподин американски куросмукаачо - не е зле да се скриеш някъде .
105
6
 
16
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Товариш Путин удри с теслата бандеровските фашисти и американските *** между очите -. удри.

Спонсорирани публикации