На ниво твърди ядра БСП изостава, при ниска активност на вота ГЕРБ печели

Асланов: Всички действия на ръководството на БСП са в грешна посока
89
На ниво твърди ядра БСП изостава, при ниска активност на вота ГЕРБ печели
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП е в изоставаща позиция за момента от предизборната надпревара. Това обслужва ГЕРБ и те ще направят всичко възможно да сведат надпреварата до битка на твърдите ядра, а това не е в интерес на БСП. На ниво твърди ядра ГЕРБ има безспорно предимство". Това каза пред БНР социологът Юрий Асланов, бивш член на НС на БСП.

Той прогнозира, че при ниска избирателна активност, което означава, че ще гласуват само твърдите ядра, ГЕРБ ще спечели парламентарните избори.

Още по темата
"Националното ръководство на БСП направи грешка, която ще има дългосрочни последици - вторачиха се да решават вътрешни проблеми, за сметка на привличане на електорална периферия, която да разшири подкрепата за тях", коментира той.

Социологът коментира още, че всички действия на ръководството на БСП са в погрешна посока.

Асланов коментира и водачите на листи на БСП за предстоящите избори, като определи като най-ярка личност сред тях лидерката Корнелия Нинова.

"Правилен ход е, че Нинова поема лична отговорност за случилото се в Пловдив (изключването на Георги Гергов от партията, което доведе до напрежение в местната организация - б.р.) като става водач на листата за Пловдив-град", каза той.

"Реденето на листи издава амбиция на ръководството на партията и на лидера повече да укрепи позицията си в партията, отколкото да води по-важната битка за широка подкрепа за партията", заяви още Асланов.

Той изказа учудване от мълчанието на левицата за обявената от президента Румен Радев кандидатура за втори мандат, тъй като често Нинова, без да дочака решението на ръководните органи, е поемала отговорност за действия, които са получавали подкрепата на партията, защото не е бил пропуснат моментът. Според него това бавене на позицията носи и съмнение дали ще го подкрепят.

"Румен Радев е безспорно много голям ресурс. Той се ползва с много по-голяма подкрепа, отколкото БСП. Това неясно говорене, неопределено, за бъдеще време ще намали силата на представянето на БСП на парламентарните избори, защото много хора харесват Радев като ярко заявила се опозиция на сегашната власт. Те биха припознали и БСП, ако тя се отъждестви с него", посочи социологът.

Асланов изказа предположение, че Радев не може да спечели втори мандат без БСП, но и БСП ще загуби, ако се яви с друг кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: БСПизбориГЕРБАсланов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
0
 
! Отговори
Вярно е преди 3 години
За съжаление така е - ГЕРБ има вързани в кърпа 300-400 000 зържавни и общински чиновници и още толкова тъмнолилав електорат.
62
4
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
При шареният парламент, който ще се получи, ако Бойко не може да направи правителство (най-вероятно), ще трябва да се направи експертно или програмно с мандата на някоя от останалите партии. И ако тогава от опозицията се изпокарат кой да води бащината дружина и не могат това да го направят, може да стигнем до нови избори и да си докараме пак ГЕРБ, както след Орешарски. А това е най-лошият сценарий.Но да се надяваме днешната опозиция да прояви здрав разум. Един и същ номер два пъти не минава.
61
4
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
До Помня: Така ни оправиха Бойко и дружинката му, че (докато при Станишев влязохме в ЕС и бяхме на едно ниво с Румъния) вече трети мандат на Бойко сме все на опашката на ЕС, най-бедната и корумпирана държава. Стига им толкова. Бойко да си изпразва чекмеджето и да се изнася към вилата си в Барселона.
60
3
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Позитано 20: Вие от "партийната организация на БСП в Пловдив" сте дружинка клиентелисти на хранилка при приятеля на Бойко Георги Гергов. За кого ще гласувате е предварително ясно. Нямате нищо общо с БСП.
59
1
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ами как няма да изостава БСП с корнела ? Приватизаторка-ликвидаторка, която започна война срещу единствения член на партията започнал реални съдебни и медийни дела срещу хунтата, тази която пренебрегна интелигентните и амбициозни (в добрия смисъл на думата) хора, да да подкрепя маяма и чалгаря. Тази която щяла да намалява данъците на бизнесо и да праща бабите с яйцата директно на пазара. След поражението, ако БСП не се изчистят от такива недоразумения, нищо добро не ги чака.
58
1
 
7
 
! Отговори
демократ преди 3 години
ако нещо генерално не се направи в кампанията, пак ще сте от женската страна.Втрещих се преди дни, когато Нинова каза по тв да сме отворили резерва, за да се справим с кризата!Ако това са ви решенията, мерси!дано и не идвате на власт!
57
2
 
2
 
! Отговори
Всичко се свежда преди 3 години
до пари и зависимости. На някой да не му е ясно в кого са парите и чии калинки са на хранилка. Или чии бизнеси процъфтяват а чии не? По - малкото хора на изборите ще излезе и по - евтино на пазаруващите щото роми много. Не случайно псевдо патриотите ще се явяват поотделно на тези избори. Та така. ще бъде поредното пазаруване, подмяна на протоколи и лъжливо броене.
56
8
 
6
 
! Отговори
Тигър преди 3 години
Тези негодници разсипаха България за последните 10г и вие пак си ги искате? Явно българите си заслужаваме теглилито.
55
6
 
3
 
! Отговори
Като в САЩ преди 3 години
изборите се печелят от този който трябва да ги спечели,а не от този за когото гласуват хората ... ако въобще някой все още се хаби да ходио да гласва
54
6
 
9
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Няма как разумът да не победи над жълтопаветните гамени на Президента ! Елементарно Уотсън !
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драскачите на ГЕРБ се вдъхновени от писане,Народа този път ще спечели ,ГЕРБ са в затвора с Гешев.Последен сезон ЧАО бела ГЕРБА
52
7
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
За БСП ще гласуват пенсионерите дето пишат тук, ама те са не повече от 10 човека :))) ГЕРБ пак ще ги бият като шкембе в дувар
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, Беларусия, не ги слушай! Базикат се, ама не знаят и са против българските обичаи!Не е ли да кажеш:ПлишияАфаганистанияЧилияКанадияВатиканияНе е работа ...
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха ... Беларусия вика.... ***!
49
4
 
0
 
! Отговори
zombay преди 3 години
РАЯТА СИ ГО ЗАСЛУЖАВА!!! ДАЖЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ ГЛАСУВА ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕМЕ!!!
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само БСП,долу ГРОБ!
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВместо да пишеш за Беларусия,да бяхте докарали малко трактори и машини от Белорусия в България и да се съдадат селски кооперации,в Израел и други места имат такива кооперативи,може да вземете пример от тях,някои израелци специално са ходили в Холандия,за да се научат как да отглеждат зеленчуци и плодове в пустинята и да използват българското капково напояване.В тази коронакриза,трябва да развиете българското селско стопанство,животновъдство, за да не гладува народа!
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И каква стана тяАма *** подкрепи Бойко,бе,пуснаха статията в сайта на Академик.
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е купен и играе за ГЕРБ и ДПС,пуснали са го ,за да обира протестния вот,по-добре директно да си гласувате за ГЕРБ или ДПС или за ОП,отколкото за Слави.
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в дясно с прозападна ориентация остана само ГЕРБ-------На кое казваш прозападна ориентация?На 60% от депутатите на ГЕРБ, заявяващи, че са русофили ли? По принцип Европа и Просия ще се обединят, така че разделението се обезсмисля.