Георги Първанов: Левицата ще поседи на резервната скамейка след изборите

В много отношения Щабът и правителството се справят, смята той
Обновена: 20 фев 2021 21:42 | 20 фев 2021 21:10, Анисия Иванова
255

Президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов заяви, че не е въодушевен от случващото се в държавата. По думите му не са оптимистични нещата в политиката, икономиката и образа на България.

"Има много и заслужени критики към правителството, що се отнася до кризата в здравеопазването. В много отношения Оперативният щаб и правителството се справят. Могат да се отправят много укори, що се отнася до носенето на маски и свалянето им, банките, обсадата на големите областни центрове. Но удържат положението", посочи той в предаването "Опорни хора".

За него е необяснима заявката от 1 март да се отпуснат коланите и да се отворят заведенията. Много отчетливо се вижда как нараства броят на заразените, а работим за това да се отворим - катастрофата е неизбежна, категоричен е Първанов.

"В Брюксел не успяха да хванат нещата с ваксините, даже ги изпуснаха. Ние сме част от това объркване. Даже стоим по-зле на фона на Европа. Сърбия успява да се ваксинира 10 пъти повече. Защо не направим това, което направиха хърватите - обявиха, че са си договорили количество от Sputnik V", каза още президентът (2002 - 2012 г.) пред Bulgaria ON AIR.

"Не вярвам в тезата, че хората ги е страх за изборите. Могат да отидат на ресторант, на купон... Не би трябвало да има проблем там, където ще бъдат създадени максимални гаранции за тяхното здраве. Няма да гласуват по други причини - разочароваха се от партиите. Очаквам близка до нормалната активност", смята Първанов.

Според него сега у нас няма никакви идейни различия между партиите и като цяло няма никакви идеи. Има тежък идеен дефицит. Големият проблем е в личностната нетърпимост между лидерите в лявото пространство. Затова не стана голямата коалиция, която би могла да събере подкрепа, така че да отстрани ГЕРБ и десницата от власт, обясни гостът на Ганиела Ангелова.

"Левицата ще поседи на резервната скамейка и след тези избори. Не е изключено да не стане кабинет и наесен да се отиде 2 в 1. В обществен план не сме готови за избори до дупка. Уви, в последните години от "Позитано" не предложиха сериозни идеи", коментира Георги Първанов.

Бившият председател на АБВ отбеляза, че е чул президента Румен Радев за това, че не трябва да има компромиси след изборите, но самият Първанов апелира партиите да определят границите на компромисите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
24
 
! Отговори
кескьосе преди 3 години
Гоцето е печено ченге, той може да излъже и дявола.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът 10г. Румен ?
19
10
 
16
 
! Отговори
първанов е дебил преди 3 години
мислеше си че е по-голям от бсп и си направи партия.сега се бори с абв за единия процент - барем хване субсидия.празнодумец който не го бива за нищо
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гоце, я върви постреляй малко в горите. Там поне отсрелваш архари. Политиката не ти се отдава, остави я на Мангъров. Виж за седмица стана по-голям политик и от тебе.
17
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-достойният ни Президент!Висша класа!За разлика от Роска Синоптичката и *** Радев!
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак трият яко коментари. Истоната боли, нали ?
15
9
 
9
 
! Отговори
вижда се преди 3 години
Още 1 изречение е лъжа Румен Първанов , а гоце си е баш за затвора !!!!!
14
6
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Даже и Гоце е осъзнал къде е мястото на левицата, само че не съвсем, щото и тези от резервната скамейка могат да се включат в мача, а бековете, нападателите и защитниците от столетницата по скоро ще надничат от тунела, след като избирателят им покаже червен картон ... !!!
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Не предател а реалист.
12
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БСП има да си мечтаят за лидер от класата на Първанов. В сравнение с него днешните им лидери изглеждат като аматьори.
11
13
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Считам,че г-н Първанов е прав за конфликта в лявото пространство-там се карат тези,дето са с два ляви крака с онези ,дето са с две леви ръце!А по -точно казано в т.н.ляво пространство останаха само леваци-как да не се скарат!
10
10
 
15
 
! Отговори
брех преди 3 години
Много защитници на Гоце, цъкат минусчета на кило!
9
6
 
27
 
! Отговори
предлагам преди 3 години
Гоцето да си гледа пожизнената пенсийка и да си трайка.
8
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя е ренегат като Близнашки.Предател.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо триете коментари, неудобни ли са ви ?
6
10
 
21
 
! Отговори
даааа преди 3 години
И Гоце се оказа тесен ''специалист''!
5
15
 
26
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Герб се пропука като асфалта на кръговото около Лъвов мост от корупцията си.
4
9
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Първанов да си мълчи. Връчи мандат на ДПС за съставяне на правителство.
3
12
 
30
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
"И ти ли Бруте?".Първано-о-о-в,Първанов,не очаквах така скорострелно да смениш посоката.Загуби вече всякакъв авторите.Отиди,и се запиши за член, на организацията на гербджийте.Ясное,че там ти е мястото.Съжалявам/без да съм член на БСП/,че два пъти гласувах затеб.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът (2002 - 2012 г.) Румен Първанов:)))))) Румен