Матева: Броенето на хартиени разписки ще забави изборния процес

Това ще отнеме 2-3 часа според зам.-председателя на ЦИК
2 ное 2021 09:15, Елка Василева
81
Матева: Броенето на хартиени разписки ще забави изборния процес
Снимка: архив, БГНЕС

Гласувах против решението да се броят хартиените разписки, заяви пред БНТ заместник-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева. По думите ѝ с броенето се обезсмисля машинното гласуване. Тя коментира, че приетото с мнозинство решение не е било аргументирано.

Още по темата

Росица Матева каза, че 2-3 часа ще отнеме преброяването на хартиените разписки, което ще доведе до забавяне на изборния процес, до струпване на членове на СИК при предаването на протоколите.

Тя даде за пример процеса при вота през юли, когато протоколите са били предавани бързо и организирано, което не е довело до напрежение.
По изборен кодекс резултатът ще се зачита от машинния протокол.

Карантинираните ще гласуват както и на изборите на 11 юли - от вчера поставените под карантина и изолация могат да подават заявления, за да бъде съставена секционна комисия, към която да гласуват. 7 заявления ще са достатъчни за назначаване на секционна комисия. То може да бъде подадено и онлайн в сайта на Централната избирателна комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам радев и вътрешният му министър направо да обявят резултата от изборите 2- 3 дена преди вота, за да няма никакво забавяне! На кой му е нужно да брои гласове, това само ще ни бави, баси наглеците....
8
19
 
4
 
! Отговори
Мафията отвръща преди 2 години
Най манипулираните избори ще са тези на 14.11.2021 - гарантирано от ГРОБ И ДПС с щедрата помощ на БСП и инт
7
1
 
11
 
! Отговори
ВСЕКИ КАНДИДАТ .... преди 2 години
..И ВСЯКА ПАРТИЯ СЛЕД ИЗБОРИТЕ---МОЖЕ ДА ОСЪДИ ЦИК, ЗА "ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС" И "КАСИРАНЕ НА ВОТА "-----АКО ЦИК НЕ ВПИСВА БРОЯ НА КВИТАНЦИИТЕ В ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРНИТЕ КОМИСИИ!!!!ВСЕКИ "ВОТ"---МОЖЕ ДА БЪДЕ "КАСИРАН" В СЪДА И ОБЯВЕН ЗА "НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН" ---АКО НЯМА ДОКУМЕНТ , ЗА ДОКАЗВАНЕ НА "ИСТИННОСТТА НА ВОТА"!!!!!!!!!!
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще броите че ни писна от измами ваща..
5
2
 
15
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТАК! преди 2 години
ДОРИ САМАТА ИЗБОРНА КОМИСИЯ , НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ "ИСТИННОСТТА НА ИЗБОРИТЕ" , АКО НЯМА ПРОТОКОЛ ОТ ПРЕБРОЯВАНЕ НА КВИТАНЦИИТЕ И ПОДЛЕЖИ НА СЪДЕБНО ДИРЕНЕ ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА "ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС"!!!!
4
2
 
26
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Аре не се обяснявай Матева, трябва да се брои, че най-добре и да се сверяват резултатите. Проверката е единственият гарант, че всичко е 100% наред.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да но ще отнеме 2-3 и повече процента от подготвените за другаря Радев!
2
4
 
28
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Ще забави или Ще Лъсне ГОЛАТА ИСТИНА?????
1
2
 
28
 
! Отговори
Геро преди 2 години
Ами, че то ние за никъде не бързаме...