Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард

ГЕРБ са за машинното гласуване, стига да е честно, посочи бившият премиер
10 ное 2021 13:00, Нели Христова
607
Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард
Снимка: БГНЕС

"Ние сме за гласуването с машини. Приехме, разчитайчки, че ще е честно и почтено, да няма репресии. Но какво се получава. Очевидно има префактуриране на флашките. Тези близо 16 000 флашки или 28 кашона стоят. И вчера, като им казах, че ще продължим днес темата, са се разбързали да ги изнасят", обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за закупената техника за изборите в Тетевен.

Той посочи, че по данни на ЦИК ще има 11932 машини, за които би трябвало да има 59660 карти и 23 864 флашки. По думите му спрямо секциите има 905 излишни, които би трябвало да се разпръснат из най-натоварените секции. За всяка една машина в изборната секция се предоставят 5 бр. карти.

Председателят на ГЕРБ обясни, че флашките са от Тайван, като уточни, че по груби сметки те струват 44 лв. за 8 GB, а в нашата търговска мрежа са по 8-10 лева.

"Това е чудовищна далавера, която се готвят да направят," каза Борисов.

"Половината държава има тестове и училищата работят, половината няма. Кацаров вика: "Избяга ми фирмата". А заглавията в медиите са "Пуснаха децата на училище". Какво са пуснали? Повече от половината държава не ходи на училище, защото щадящи тестове не бяха поръчани август, септември, когато се готвехме за пик. И това не го направиха. Но в нещо друго са изключително добри - тегленето на дълг и задължаването на нашите деца и внуци да им плащат версиите. И го правят безсрамно", каза Борисов.

"За понеделник, когато вече ще има избрано правителство, още половин милиард дълг са взели", заяви бившият премиер. "Докато се занимаваш с глупости, с чекмеджета и монтажи, през това време се теглят по половин милиард. Декември месец ще отиде 30% външния дълг на България, а бяхме шампион по най-нисък външен дълг."

"Отишъл Христо Иванов да се снима в Бояна. Аз не съм там от година. Разликата между първия и втория е колкото имаш ти бе, Ице. На картата няма да те има пак. Все не можеш да хванеш ръка. Жалко, гнусно, подло - не ти отива. Обръщам се към Христо Иванов, който беше вицепремиер преди, министър, коалиционен партньор:  Може ли да не те интересува дълг след дълг да се тегли, да не се казва една дума. Това ще опорочи машинното гласуване. Те казват: "Борисов започва кръстоносен поход срещу машините." Не, срещу далаверите! Ще ви оберат и ще ви оставят вие да плащате", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Пръв съм влизал в пожарите", заяви Борисов за дните, когато е бил пожарникар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


607
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
0
 
0
 
! Отговори
Анинимен преди 2 години
Не се пълни твоят път е към килията
387
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не арестувахте Тиквата, защото очевидно сте от една и съща мафия. Сега ще му търпите бълнуванията.
386
4
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Тиквуняка да приеме поканата на Василев и Петков за един дебат за да му обяснат малко какво е фискална политика и макроикономика . Проблема е че няма да схване какво му говорят защото е пълен ид.иот
385
4
 
9
 
! Отговори
1212 преди 2 години
А ти не теглеше въобще. 10 милярда дългове за 12 години. Кво ни обесняваш знаем те.
384
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че не го е срам да се появява?Такъв народа нарича,"***".
383
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
503: по същия принцип по който ти вземаш рула на добре опискан, продънен кораб който е започнал да потъва. Сега ти си капитан и всички казват че ти си виновен. Да ама ти си капитан от 6м, докато кораба е бил разграбван 30г, оставен да потъва и сега ти си виновен. Капиш, или с IQ70 не ти се отдава много
382
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
510: МАШИНИТЕ СА ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ. ПИТАЙ БОКО ТИКВАТА КАК СЕ ПОДМЕНЯТ ГЛАСОВЕ, ТОЙ Е ЕКСПЕРТ В ТОВА. ВЕЧЕ 30г САМО С РАЗГРАБВАНЕ, КРАЖБИ И МАНИПУЛАЦИИ СЕ ЗАНИМАВА. КЪДЕ СА 60 МЛН ОТ ЛИПСВАЩАТА МАГИСТРАЛА, КОЯ КУХА ФИРМА ГИ ИЗТОЧИ?
381
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изхарчен, похарячен Генерал. Къде са лампазите и доспехите които айде от фашисткия дедо, айде от комуниския дедо, айде от монарха ЦирейДръвояд та са мяза на болен, прецакан и нещастен. Все пак аутобани и метро на прави верно с дупки, верно с повреди ама по рано и това нямахме. абе нямахме ама не ни беше нужно това което не ни трябва
380
8
 
18
 
! Отговори
ББ преди 2 години
завалията отчаян...половин милиард вика,ами падежи на заеми които си вземал бе крадецо,ти къде раздаде над 8 милиарда авансово да купуваш избори...манипулираш като селска клюкарка...и таказателният ще променим...и главният ви ще сменим...в САЩ ...такива като теб получават по...300 г затвор...и просперират!Съд...Отговорност!..Справедливост!
379
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подмяната в България - Аз не искам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле.
378
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТКРИХА ОЩЕ 199 НЕЛЕГАЛНИ МАШИНИ ЗА ГЛАДУВАНЕ. ОБЩО ВЕЧЕ СА НАМЕРЕНИ 603 МАШИНИ НА МАДУРО БЕЗ СЕРТИФИКАТ. НА ЛЕТИЩЕТО ИМА И 28 КАШОНА ФЛАШКИ. ОТМЕНЯЙТЕ ИЗБОРИТЕ!
377
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тва е Санаканшмърдяшвили ли е или е Сакашкавали? Шо ски майна филибето къ е опнал пръстите на ръчето секш му иде да опне Ханда и се изцепи Гайл Боритлер. Некак си по нацисткому си държи цялата длан с тия опнати пръсти. Фотографа и редактора на поста с една яка цепеница по главата за гаврата с БеМеБетолини
376
8
 
22
 
! Отговори
Бай... преди 2 години
Този Борисов все повече прилича на Ал Капоне в краят му, притиснат от деменция в следствие на сифилиса!
375
26
 
17
 
! Отговори
Мушмурок преди 2 години
Още една зима с червените другари на власт и напролет ще ревете за примера с джипката.
374
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам думи, снимали едно шкафче пълно с евраци и казват, че са ги открили в Бояна, където живял Б. Б.Брей Б. Б. е толкова много богат, освен, че не си знае парите, ами и ги е забравил в Бояна, когато се е изнесъл от там.Това е калпавата опозиция на ГЕРБ, водена от Ристу Иванов.
373
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов май е най коментирани политик дори и опозиция е интересен на хората. Мразещи го обичащи го важно е че превлича внимание... Вероятно ако реши да даде интервю в някоя телевизия вероятно ще има рекорд по гледаемост...
372
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, обяснете ми как стана така, че държавата се разпада като ударен във въздуха изтребител, от близо година насам! Борисов ли беше на пулта? Един летец може да отговори на този въпрос.
371
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе спрете да повтаряте чекмеджета, кюлчета, Борисов! Дайте нещо на хартия, написано с мастило, за Борисов, от съда. Тогава ще се присъединя към вас. Но засега само виждам смяна на столовете, стани да седна аз! А и друго виждам, че от близо година държавата върви на провал, заради Борисов ли, заради някой друг ли, не знам.
370
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов що не пресмята изтеглените заем и в чекмеджета. И без това може да брои само до 10 ... чекмеджета
369
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен