"Правосъдие за всеки": Изборът на Панов се оказа грешка

Според тях пътищата им се разделили още в началото на кампанията
15 ное 2021 16:08, Ерол Емилов
54
"Правосъдие за всеки": Изборът на Панов се оказа грешка
Снимка: БГНЕС

Представителите на инициативата "Правосъдие за всеки" поднесоха своите извинения за издигането на Лозан Панов за държавен глава.

Адвокат Петромир Кънчев обяви в социалната мрежа Facebook, че този избор е бил грешка и че пътищата на кандидата и инициативния комитет са се разделили още в началото на кампанията.

Изборите за президент минаха и вече е време да споделим някои неща от изминалата кампания. Много от вас ми писаха "вие издигнахме Лозан Панов, защо говори такива неща, спрете го, какво правите" и много други подобни.
Какво всъщност се случи?

Както си спомняте "Правосъдие за всеки" издигнахме кандидатурата на Лозан Панов за Президент. Бяхме впечатлени от битките, които той водеше във ВСС срещу чугунено статукво и за някаква реформа отвътре и вярвахме, че като държавен глава ще продължи да го прави.

Учредихме Инициативен комитет, събрахме нужните по закон 2500 подписа в студено и дъждовно време, разкрихме банкова сметка, сформирахме предизборен щаб. Репликата за "фалшивия герой" тъкмо бе изречена. Тогава събрахме щаба да поговорим за посланията на кампанията. Идеята беше кандидатът и ИК да имаме ясни послания към хората и да бъдат в синфония (на старогръцки означава много звуци заедно като един).

Предложихме да включим експерти в областта на геополитиката, темата Северна Македония, отбрана и сигурност да подготвят кандидата, както и ИК за медийните изяви по време на кампанията. Преходът на говорене от съдия на политик трябваше да стане много бързо. Отговорът на нашето предложение от кандидата беше, че той САМ ще определя посланията си, САМ ще избере кой да го консултира, САМ ще определя програмата си в кампанията и посещенията из страната, САМ ще определя кой член ИК в коя медия ще говори в задължителен синхрон с неговите послания. Това ни беше съобщено деня на интервюто на Панов, в което обвини действащия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да проведе разговори с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство. Целият ИК и прясно сформиран предизборен щаб бяхме изумени от това негово изказване!

Поискахме обяснение. Беше ни обяснено, че посланията сам ще си ги готви, че посещенията в страната ще ги прави заедно с местни представители на ДБ, че ще разчита основно на своята ПР-ка. Разбархме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. Добре, че това се случи в самото начало на кампанията. Тогава това донесе разочарование, че с такъв ИК наистина имаше надежда да се стигне до балотаж, но и облекчение, че извъднъж се върнахме към обикновения ни начин на живот.

Цялата кампания, която видяхме беше изцяло организирана, проведена и изговорена от самия кандидат без участието и помощта на ИК.

Опитахме и не успяхме. Бяхме на разположение до края въпреки всичко случващо се. Вярвам в лоялността, стискахме зъби и премълчавахме, за да не навредим на кампанията на кандидата. Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от ИПВ кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви моля да ми простите.

Още по темата
От тази кампания научих следните истини:

1. Разбрах, че в една Президентска кампания е възможно образът за кандидата и самия кандидат напълно да се разминават.

2. Научих също, че не можеш да помогнеш на някой, който не търси помощта ти.

3. Когато даваш непотърсен съвет, получаваш незаслужен шамар.

Ще продължа с усилията си да обяснявам съдебната реформа, да убеждавам политиците, колко тя е важна, гражданския натиск за промяна в Конституцията и законите ще продължи. Надявам се в тази битка да останем заедно!", написа той..

Извинения поднесе и Емил Георгиев от Инициативния комитет, издигнал Лозан Панов за президент.

"Отчитам участието си в това начинание като грешка, за която съжалявам и се извинявам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всякакви кандидатури, заради което и аз оставам с нея", написа Емил Георгиев в блога си.

Припомняме, че по неокончателни данни Панов е получил 3,32% от вота на гласувалите.


54
Още от Избори 2021
Протестният вот - траен, ефектът от първото място на ПП - краткосрочен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам дали беше грешка, ама кампанията му беше лоша.
51
0
 
1
 
! Отговори
КЬОРЧО преди 3 седмици
жабока кермит
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съдия Лозан Панов е главата на "Хидрата", която е мафиотска структура.Притежава 6 апартамента в София за над 1 милион лв., но с укрита стойност от данъчните служби. Часовникът му струва 26 000 лв. Втората му съпруга Елизабет Панова също е укрила огромни суми на недвижими имоти. Тя отрови първия си съпруг, който беше по-възрастен от нея с повече от 30 г. и имаше милиони. След смъртта му раздели милионите с 2-те му деца от първия брак. Притежава криминално досие.
49
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 3 седмици
Кой тоз Правосъдие за всеки... а Мотика за всеки :)))
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
кой нарече Лозан с името Лисан?
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
нещо като описание на ПолитБиоТепеаст. Излиза че скандалите около поста който заемаше е бил инвестиция за издигане на Лозан за Президент, но от ГЕРБ се усетили че не става и заложиха на по-мирния и по-послушния но крайно неподходящ Атанас. Освен това Атанас отстъпва в моралоно, полово и юридическо направление.
46
0
 
6
 
! Отговори
хаве къф съдия преди 3 седмици
цел ден си чоплел носа ,пил каве и говорел глупости и бъркал в дупките на секретарките за мноо гуема заплатя!!! буйлук!!!
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 30. Праят са на интересни. На гръцки е сиНфония на латински сиМфония. Означават малко различни неща от едно и също естество и се прайм на свръхентелегенти. Като адвукатинин требе да се прай на латинец *** се прайм ся рийш.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мне ми е интересно откъде ги изравят тия странни създания да ни ги предлагат за политици.
43
7
 
5
 
! Отговори
ЛОЗАН ЛИ! преди 3 седмици
Лозан от преди беше известен с това, че е противник на ЕС и НАТО, също както Радев. Лозан много добре знаеше, че няма никакъв шанс за победа, но перфектно изпълни дс-поръчението да отклони гласове от Герджиков. Ако Лозан иска да се покае, трябва да го направи преди Деня на Страшния съд... българин
42
0
 
4
 
! Отговори
Даа преди 3 седмици
За да си политик трябва да си голям п.мияр по душа. Бат Лозан изглежда, не е достатъчно голям. И изглежда забрави, че поръчалите промяната преди време бяха казали за Руцата, че е "стратегически играч". А поръчалите промяната не обичат нестратегически играчи да оплюват стратегическите такъви. Айде, със здраве, Лозане!
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лозан Панов е формен идйод, лу пар екселанс.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се чува , след като са разбрали грубите си грешки, ще се поправят ли и как ще се прояви това! С подкрепа на Радев на балотажа или обратно?
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев изигра успешно играта си ,щом днес валят оставки отвсякъде
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На мен пък ми се издигна в очите като ви каза какви червени дупелизци сте. Марш при Бойкикев на бунището на политическите инвалиди.
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лозан Панов е подъл човек и меркантилен. При това си е повярвал, че е гениален. Президентския пост е пост за лидери, водачи и пример за останалите. Но тази подла и меркантилна шушумига притежава "харизмата" на Плевела и имаме голям късмет, че не попадна в мечтаната от него длъжност, защото щеше да е срам за нацията.Там, докато си е вършил дребните далаверки и глупости в съдебната система, не е забелязан какви ги върши. Но като го осветиха прожекторите, лъсна като един плъх сгащен да светло.
36
0
 
12
 
! Отговори
УжасТ преди 3 седмици
Ало, "сиНфониците", преди да ни казвате, че това било съзвучие на старогръцки, научете български! Такива са половината политически "елит" в Бг. Видни "сиНфоници"! Затова сме на това дередже.
35
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисля ,че всеки днес бяга от отговорност .Само Бойко е пич !
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много кандидати за президент ,и всички занят че Радев че спечели ,но има едно но )държавата плаща луди пари за тия кандидатчета ,всичко е заради парите
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този човек не беше за политиката. Вярно, че не е върхът на почтеността и бута масло. Но тези му качества не са в необходимите количества.