БСП се разграничи от служебните министри от левицата

Те обаче остават членове на партията
106
БСП се разграничи от служебните министри от левицата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният съвет на БСП излезе с официална позиция за служебните министри, назначени от президента Румен Радев, които са членове на левицата. Това са правосъдния министър Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и младежта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Още по темата


„Позицията е, че се разграничаваме от тях. Те са назначени за министри в нарушение на устава на партията“, коментира червената шефка Корнелия Нинова.

„Не носим политическа отговорност за действията им, както и на цялото правителство. Смятаме за недопустима намесата на президента във вътрешно партийни дела на партии, които и да са те и в частност на БСП“,допълни тя.

„Назначените за министри, заместник-министри, областни управители от БСП  участват в лично качество а не с мандат на БСП и БСП не носи отговорност“, настоя соцлидерката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундьо "Отпадъка" Крадев.
67
1
 
5
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
Не са назначени със съгласието на БСП и затова БСП няма да носи отговорност за това, което те ще вършат в служебното правителство. Съвсем друг беше случаят с Янако Стоилов. Той стана министър на правосъдието в служебното правителство на ген. Янев със съгласието на ръководството на БСП. От него никой не се е разграничавал.
66
4
 
14
 
! Отговори
БАУ БАУ.. преди 1 година
ИЗДЪРПАХА Й КОКАЛА ОТ УСТАТА И ТОА ЖЕНСКИ ПИТБУЛ СЕ Е РАЗПЕНИЛ И СЕ ДАВИ ОТ ЛАЙ?
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая не се държи като политически лидер, ами като истеричная лелка. Не става нейната и давай да отвори големия плювалник и да ръси, ръси.......каквото и дойде на езика. Без изобщо да мисли, просто ей така, да си отмъсти, че не е станала нейната. НЕмаме свестни политици и това е. Както и да ги избираме и въртим, един дол дренки са.
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което тази лелка сътвори с ПП е политически водевил, няма как да има социални придобивки без или по-високи данъци или подсигурен реален растеж на икономиката, сега служебното се чудят от къде да набавят парите за пенсии щото ПП натегли заеми като за последно да им пикам на харварда.
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелка, миличка, кой те бръсне за слива....изчезвай като онзи, предишния...
62
1
 
15
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тази кукун-дела сън не я хваща, рак ще я хване, ще се изяде от зло-ба и мръ-сотия. Защото я изри-таха и повече няма да види бял Свят. Хак и е. Така и се пада...
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая си мисли, че целия свят се върти около тях и техните Изпълнителни бюра:))))))))))))))))))))
60
4
 
8
 
! Отговори
Кимо преди 1 година
Корни, тия предатели ще те свалят от престола! Запомни го добре! Всичко не е така просто ," готвят те" Внимавай! Техните грешки ще ги препишат на теб.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нинова е направила Радев президент, ама друг път. Предложила е кандидатурата му, да, защото добре беше преценила, че ще има успех. И за първия му мандат гласуваха доста хора, аз също, мои познати, приятели, сред които няма нито един член или фен на БСП, съвсем друга политическа ориентация имат. По разни причини за следващия мандат не гласувахме за него, но беше избран. Тя плюе ББ за това, че и магаре да сложел, ще го изберат, но има предвид същото и за Радев. А Радев определено не е магаре.
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали обвиняваха Слави ,че държал депуататите се крепосни селяни, та действия на Нинова сега какви са :)
57
1
 
17
 
! Отговори
Социалист преди 1 година
4200 тона оръжие, хиляди убити руснаци Нинова, оставка от БСП, отивай при Киро с твойта свита крадци. Унищожи БСП
56
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така хубаво ще ви разграничи народът след 2 месеца че свят ще ви се завие , най -долното и предателско ръководство на партията в цялата и история..... не повече от 3,5 % ... това е, отивате там където отидоха много други преди вас - на бунището на историята
55
5
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
импексова ше се изяде че не е в редиците на новите министри на фигуранта .
54
3
 
9
 
! Отговори
смях в редиците преди 1 година
абе корни , а ти пита ли бсп дали да станеш министър :) е много жалка женица си
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60, никой не продава "бомби" в Украйна, оръжия се изнасят за Полша, ПО ДОГОВОР СКЛЮЧЕН ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА РАДЕВ! Нещо неясно?
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този едър капиталист е в шаш и паника. Ще и вземат партийката от ръчичките ей.
51
4
 
11
 
! Отговори
Ква левица е тая преди 1 година
Дето продава бомби в Украйна и гони 70 руски дипломати - това не разбирам?!
50
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гласувам за БСП, ама Рундьо прави впечатление на някакъв жалък комплексар! Ако не бяха БСП, все още щеше да е обикновен льотчик, и никой нямаше да е чувал за него! Дето няма благодарност, ама поне някакво уважение можеше да проявява към тях
49
3
 
1
 
! Отговори
Е па те преди 1 година
И от Янакиев се разграничиха, ама ЕК го сега в Конституционния съд - бачка за квотата на БСП. И трябва от министри - току виж посланници в разни мечтани дестинации. Ей го оня бившия военен дето му загина летеца - посланик в САЩ.