"Възраждане" за преговорите с "Газпром": Трябваше да започнат преди месеци

Според Искра Михайлов от диалога зависи живота на всеки българин
30 авг 2022 09:22, Петя Славова
133

 

"Възраждане" смятат, че само те могат да нормализират доставките на газ от "Газпром". Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов по повод очакваният отговор от руската компания за доставките на газ за България.

"Тези преговори изискват обективна преценка и независима комуникация. Ние нямаме зависимости от нито една външна сила. Трябва да се води икономически диалог, който касае живота на всеки българин. Предходното правителство постави взаимоотношенията ни с Русия, с която ние имаме икономически полза да сме в добро партньорство, в риск", заяви бившият депутат от "Възраждане" Искра Михайлова.

Още по темата

По думите ѝ не се прави достатъчно, защото това, което те казват до момента е, че ще се опитат да стоплят комуникацията по този договор, която била развалена от правителството на Кирил Петков.

"Месеци по-рано трябваше да започнат нови преговори по договор, тъй като настоящият изтича. В момента имаме договор, който не се изпълнява двустранно, тъй като ние отказахме да открием допълнителната сметка, с която да превалутират от "Газпром", посочи Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че не могат да кажат какъв ще е отговорът от руска страна, но това, което ние трябва да направим, е да се справим с тази криза.

"Предизборната кампания ще бъде изпълнена с неистини. Доскоро управляващите се опитват да вменяват вина навсякъде другаде в кризите, които са породени. Кирил Петков еднолично прекрати отношенията с "Газпром". От "Възраждане" трябва да се борим да сме първа политическа сила и да управляваме държавата самостоятелно. Едно лошо сглобено коалиционно правителство няма как да изправи България на крака. Няма в момента политическа организация, с която да водим преговори", заключи депутатът от "Възраждане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 101:А,щях да забравя...само да допълня,че не е зле ТЕБ да проверят за доносник и да те разкарат от България.Щом мен обвиняваш значи ти си.Седнал да заплашва...то не е само мен,а и българските политици.Който не им е удобен го наричат "русофил","мафиот" и следват заплахи.Къде го го дават това?!Това нещо трябва да се прекрати.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 102:Е,не вярвам и да си българин...един истински българин никога няма да си преиначава историята заради някакви политици.Грозно е!
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 101:Аз ли?!Нещо не си в час!Ни съм "русофил",ни пък с двойно гражданство!На мен тези украинци и руснаци ми изглеждат еднакво като две капки вода.Ако ти си с двойно гражданство това вече е друг въпрос и нямаш право да заплашваш български граждани!
99
1
 
3
 
! Отговори
до 95 преди 1 година
Не съм турчин, а коректен и разумен българин, при това съм наследник на виден революционен известен род, но не е нужно да цитирам името, а и няма да повярваш ! А ти малкия си малък не само на години, а и на разум !
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 89....лошото е че и ти си с документ за доносник.И двойно гражданство.Скоро русофилистичните като тебе ще бъдат експортирани и България свободна.С на тебе ще ти предоставят да живееш на топло в Сибирската тайга на парно отопление.
97
3
 
4
 
! Отговори
Белата Златка преди 1 година
Тези ми изядоха хляба.И СУБСИДИЙЙЙЙЙЙЙКАТААААА аааааа
96
3
 
6
 
! Отговори
до 87 преди 1 година
Пич, ти с коя глава мислиш ? Кои руснаци живеят и работят извън границите на Русия ? Ще ти кажа -МАФИОТИТЕ НА КГБ И РОДАТА НА ВОЖДОВЕТЕ НА УЖ ЗАБРАНЕНАТА КПСС / като нашата БКП-БСП /, обикновеният руснак не може да напуска Русия в посока Запад, само да избяга от Русия ако успее, ако не в Гулак до края на живота си ! Престанете с комунистическите си лъжливи и измамни пропаганди, не всички са пRости и недокимясани !
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Годините комунистическо наложено промиване на мозъци с "големия брат Освободител"..ще държи още влага..и ще бърка и ще пречиВсичко и преди и сега са само.. ползи интереси и откровено експлоатиране - най-меко казано..Като пропуснем тормоза,избиването и разрушаването на цели също така "братски ,кръвно ,културно,езиково" и т.н държави налагайки им отново "освобождаване"-чрез заробване на основата на смърт и разруха..това е
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази кво работи?
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коце:Искре,Ати ваксинира, ли се?
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90:Турчин ми дава уроци по история?Хахаха Не е вярно това,което си писал.
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тази,ли викат Копейкина?!
90
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ме:Ходи се прегледай нещо...слотове не е имало.До 2023-та всичко е заето.С кофички да се пренася не върви някак нали?
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По глуппава е и от Деса.
88
6
 
10
 
! Отговори
Me преди 1 година
Газпром ни спря газта, предлагат ни по-евтин втечнен газ, но ние все пак отказваме евтиния газ от запада и продължаваме да си искаме Газпромски газ! Не разбирам къде е ползата за държавата от това. Разбирам само къде е ползата за някои хора, резиденти и резудентски премиери.
87
4
 
13
 
! Отговори
до 81 преди 1 година
Чети история глUпак ! За освобождението ни от турско са загинали повече украинци от колкото руснаци ! За освобождението ни не са участвали най-много руснаци, а украинци, имало е и финландци, поляци, румънци, верно руският цар организира всичко, но не е верно, че Русия ни е освободила, защо пренебрегваш загиналите от другите страни които са повече от руските бе шиBан болшевик ? И какво общо има царска Русия с болшевишката на Ленин олиGоFрена и днешната на Путин терориста ?
86
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е,че си има документ от 13-ти април с решението за отказ...Кирчо е виновен.Дано не плащаме неустойки заради неговите комисионни.Може и да ни се размине.
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ам поредната куха лейка "политик"-спец по всичко..Лелче -какви преговори от преди месеци по настоящ действащ договор-с неизрядна страна опитваща от монополна позиция едностранно да наложи промени или в случая прекратяванене на изпълнението на предмета на действащ договор-какви преговори !!!Само логично действие - претенции и рекламация към арбитраж - с доказателства в ръка- договора и че сме изрядна страна изпълнила условията ..и толкова..Какви преговори..обещетение според договора +разходи
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 85:Не,но на теб нещо ти има в мозъка.Доскоро света беше едно голямо семейство и затова всеки има познат или роднина на запад.За съжаление света полудя...дали от ковид,дали от ваксините,дали от наркотици,друго не знам,но някои не се държат адекватно и приказват ненормални неща.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв автомобил кара Копейкин?