"Възраждане" за преговорите с "Газпром": Трябваше да започнат преди месеци

Според Искра Михайлов от диалога зависи живота на всеки българин
30 авг 2022 09:22, Петя Славова
133

 

"Възраждане" смятат, че само те могат да нормализират доставките на газ от "Газпром". Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов по повод очакваният отговор от руската компания за доставките на газ за България.

"Тези преговори изискват обективна преценка и независима комуникация. Ние нямаме зависимости от нито една външна сила. Трябва да се води икономически диалог, който касае живота на всеки българин. Предходното правителство постави взаимоотношенията ни с Русия, с която ние имаме икономически полза да сме в добро партньорство, в риск", заяви бившият депутат от "Възраждане" Искра Михайлова.

Още по темата

По думите ѝ не се прави достатъчно, защото това, което те казват до момента е, че ще се опитат да стоплят комуникацията по този договор, която била развалена от правителството на Кирил Петков.

"Месеци по-рано трябваше да започнат нови преговори по договор, тъй като настоящият изтича. В момента имаме договор, който не се изпълнява двустранно, тъй като ние отказахме да открием допълнителната сметка, с която да превалутират от "Газпром", посочи Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че не могат да кажат какъв ще е отговорът от руска страна, но това, което ние трябва да направим, е да се справим с тази криза.

"Предизборната кампания ще бъде изпълнена с неистини. Доскоро управляващите се опитват да вменяват вина навсякъде другаде в кризите, които са породени. Кирил Петков еднолично прекрати отношенията с "Газпром". От "Възраждане" трябва да се борим да сме първа политическа сила и да управляваме държавата самостоятелно. Едно лошо сглобено коалиционно правителство няма как да изправи България на крака. Няма в момента политическа организация, с която да водим преговори", заключи депутатът от "Възраждане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Исторически, говори ми още, лъжец.
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искра гонореята
60
0
 
3
 
! Отговори
РЕНЕ ДЕКАРТ преди 1 година
В ПОЛИТИКАТА ПРИНЦИПИ НЯМА,ОСВЕН ЕДИН "ТИ СИ МИ СКЪП,АЛА АЗ СЪМ СИ ПО-СКЪП" !!!
59
3
 
2
 
! Отговори
до Ивелин Михайлов преди 1 година
Ивелинчо, като си сложил ник с две фалшиви имена смяташ ли, че освен копейкаджии нормалните хора смятат, че това са имената ти ? Наивник ! Много по-добре е ник "анонимен" отколкото да мамиш, така злепоставяш истинският Ивелин който примерно не желае да го представя иdиот ? Сега не ми казвай, че си истински !
58
7
 
4
 
! Отговори
Възрожденец преди 1 година
Зимата Възраждане ще щурмува офисите на Америка за България!
57
10
 
3
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Шороските троляги са пощурели! Вече спамят повече дори и от гербавите троляги!
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебното правителство на Румен Газпрома отказа 6 договорени танкера от САЩ. Въпроса е дали ще сме 50 хиляди като щурмуваме Кремълството през зимата или ще сме 100 хил. Туй е въпроса!
55
6
 
9
 
! Отговори
АНТЪНИ БЛИНКЕН USA преди 1 година
Първо.................., този Костадин Копейков той няма славянски черти и антропо-белези на Славянин , а на Ром и Пакистанец, тоест има Антропо-белези на Бежанец от Йемен и Сирия ..Второ---------явно че яко захлебва Рубли, и Вражеска Ваулта (долари, еврос, франкове, йени)...от НеоНацистите и Нео-Фашисти и Пан-Комунистически Террористи от Масква .
54
5
 
9
 
! Отговори
Вервайте му преди 1 година
Ние сме ваксинирани , защото имаме семейства--но вие не се ваксинирайте, защото Ви мамят.... само след това на всички е ясно какви са....
53
0
 
7
 
! Отговори
СВЕТЪТ Е БИЗНЕС преди 1 година
КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ. НЕ ВЗЕМАЙТЕ ПОЛИТИЗИРАНИ РЕШЕНИЯ,А ВЗЕМАЙТЕ ПАЛЕТИЗИРАНИ РЕШЕНИЯ - КОЙТО ДАВА НА БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ ПАЛЕТИ С ПОВЕЧЕ БЛАГА В ТЯХ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ В БЪЛГАРИЯ!!! СТИГА СА НИ РАБОТИЛИ НА ЗАДНА ПРАШКА,ИМАТЕ ЛИ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО?!!!
52
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Докато ни баламосват с "безценната" и "незаменима" руска газ, спекулантите надуха цените на абсолютно всички стоки. Дори ел. енергията и дървата за отопление поскъпнаха драстично, независимо че се произвеждат в България?? Цената на петрола спадна значително още преди три седмици, да сте усетили някакво понижение? Дерат ни като зайци, предизборно.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А гречката колко струва из Маскве? Питам за преател.
50
7
 
15
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Не, разбира се! Възраждане нямат никаква зависимост освен от Русия, Путин и Митрофанова. Колкото по близо до Русия - толкова по издънено, бедно и корумпирано общество. България може да тръгне напред само когато окончателно скъса зависимостите от Русия - политически и икономически. На Русия не са потребни партньори а роби! Това ви предлага Възраждане - да бъдете роби на мужиците. А русофилите показват зависимост от Газпром каквато показва наркомана от дрогата. Знае, че е скъпо но не може без нея!
49
5
 
15
 
! Отговори
Смях... преди 1 година
Тя Русия, себе си не може да оправи и е затънала в бедност, та света ще оправя...
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИсторическиГлупак, дърт пезевенг, много бързо почна да се оправдаваш. Така е с лъжците, като ги разобличиш веднага влизат в обяснителен режим с още по-големи глупости.
47
3
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука почти не плащаме ток - има 5 мегавата фотоволтаици при консумация 1.5, тоест и зимата произвеждат достатъчно ток. Топлото е евтино, понеже къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на отровни супермаркети, защото има био оранжерии и био магазини и мед.център с кадърни лекари. Сега построиха и 4Д кино, ресторанти, конна база, барове, конна база, стрелбище и римски спа център с римска минерална баня. Пълно е с млади хора.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Искра се хвали колко добри свирчoци прави. Такива ли искате да ви управляват?
45
4
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
София ще бъде на режим на тока тая зима!
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шороскитте *** днес са окупирали всички форуми и лъжат яко! Един *** нацъква по 6 минуса през няколко айпита за секунди!
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИсторическиГлупак, да погледнал съм ги. Лъжливите опорки за армагедон и апокалипсис са само в болните ви русофилни мозъчета. Разбирам ви, дъртеете и вече въобще не може да мислите нормално, но това не ви е извинение.