ПП няма да издигат Минчев за шеф на НС, Василев смята ротацията за силно неефективна

Промяната ще гласува против Росен Желязков
Обновена: 19 окт 2022 22:04 | 19 окт 2022 22:00, Нели Христова
221
ПП няма да издигат Минчев за шеф на НС, Василев смята ротацията за силно неефективна
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "Продължаваме промяната" оттегля кандидатурата на Никола Минчев и няма да издига кандидат за председател на Народното събрание утре. Това съобщи председателят на ПГ на партията Андрей Гюров на извънреден брифинг в парламента, даден малко преди 22 ч. тази вечер.

"Ние дадохме шанс на всички парламентарни групи да се обединят около най-достойния кандидат, издигнат от ПП - г-н Никола Минчев. Във втория рунд на гласуването той спечели най-много гласове и въпреки всичко не можахме да излъчим председател. Тъй като се появи обвинение, че ние пречим на възможността да се направи избор, парлламентарната група реши на свое заседание на утрешното гласуване сутринта да не издига кандидат и да даде възможност на останалите да проведат гласуване", каза Гюров.

Още по темата

Асен Василев заяви, че като опозиция партията ще гласува против номинацията на Росен Желязков от ГЕРБ, а групата им тепърва ще решава дали да подкрепи кандидата на друга партия.

Ротационно председателство би било силно неефективно, каза Василев.

Той коментира, че е малоумно да свалиш правителството на ПП без никакъв план за справяне с кризата след това, а после да искаш да правиш кабинет със същите тези хора. Нямали решение за втория и третия мандат.

Не смятаме, че можем да продължаваме по този начин и да вкарваме страната в конституционна криза, затова даваме крачка назад, обясни Асен Василев. Вярваме, че имаме най-добрия кандидат, но даваме крачка назад, допълни Кирил Петков.

Днес 48-ото Народно събрание не успя да избере председател на парламента след две процедури с по две повторни гласувания, създавайки безпрецедентна ситуация. След две гласувания в два тура и множество почивки - до разбирателство не се стигна. Пет партии издигнаха свои кандидати за председател и това на практика разпиля гласовете без възможност нито един от тях да събере мнозинство.

След пленарното заседание от "Демократична България" направиха предложение председателството да се ротира между кандидатите на двете най-големи парламентартни групи - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от "Продължаваме Промяната". По-късно ГЕРБ обявиха на пресконференция в партийната си централа, че ще подкрепят предложението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-наивни и заблудени парапитеци от Продължаваме Простотиите днес не видях!Загубиха целият ден с техният Никола Минчев!Да са фактор някакъв!Да,ама не!Вие сте една изветряла бира,никому ненужна!При едни избори ще седнете на дивана до Слави.
109
12
 
6
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
А първо трябва да се види въпроса как са избрани и тогава да избират председател! Герб, ДПС са традиционни изкупвачи на гласове, а сега и новата партия Булгарплод също се постара в това отношение! Днес бе един отличен ден за майка България! Бъдещето е на младите хора, а не на мухлясали тикви! Калинихта! Бон соар!
108
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа спря кражбите на ПП и корнелия и те си отмъщават, като разрушават държавата!
107
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
редно е първата сила да излъчи председател но тези са оллиигофрени и им трябваше време за да го схванат моля простете им!
106
17
 
3
 
! Отговори
до 143 преди 1 година
Че, не бяха ли отлична опозиция днес! Бай Рашидов не може да иде цял ден до нужника! Кога е ставало на първо заседание? Няма ги вече старите верни коалиционни метреси като волен, Яне, валери и подобни! Преди избори щяха да хапяг Бойко, след вота по *** Му само червилото от устните им! Това ли е достойното? Като са победители - да се оправят! Кокорчев е комфортно в опозиция! Направи ги дармадан! Утре пак ще излъчи кандидат! Мирослав от Ямбол успешно приключи предното НС! Защо не!?
105
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дозакопаха държавата! С кои очи се показват по тв и грачат по радиото?
104
19
 
15
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Днес герберастията бе жалка, смачкана и унизена от самата себе си! Събрали се едни лъскави, претенциозни и безполезни хора и обслужват една тиква! Как да ги уважаваш!? Всички са отишли там, защото чрез властта ще компенсират личните си недостатъци и болни амбиции да са нещо, което не са по природа! Крокодили като Сачева и Цачева стават умни и красиви, Десеславите - незаменими! 1 - калинки!
103
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали уж искат да са опозиция? Кирчо и Асен щом ще са опозиция, няма как да имат председател на НС. Плоски Плитки шамандури.Херо Мусака им дръпна ушите и сега ще правят задно салто.
102
3
 
19
 
! Отговори
От МФ преди 1 година
По-некадърен министър на финансите не е имало поне от 20г. За 1 година не можа да научи дори къде се намира столовата на министерството!!!
101
17
 
5
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Плитка памет имате! Днес гербавите се правят на консесусни и как гласували и помагали за избор на прадседател от спечелилата партия! Никой ли не помни как през 2013 бойкотираха парламента, не влизаха на заседания и дори не излъчваха зам председатели! Председателството се състоеше от Миков и Мая! Пияният Миков отсъстваше и Манолова се мъчеше сама с контузен крак и патерица! След това на *** и наредиха 7 заместника! И сега - ПП да им избира червендалестия пуяк!
100
0
 
20
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Никола Минчев първо не може да говори. Еди председател на парламента трябва да може да говори гладко без да хъка и мъка.Така че това с най-добрия кандидат го вярва само майка му.Но дори и най-добрия да е, партията му е втора.
99
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До чук и гел!Чукни си ги и си го гекни, както правят Проститутките от Промяната: Кирчо и Кокорчо!
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купувайте билети и газ за Харвард да доучвате! Билетите поскъпват с всеки изминат ден
97
1
 
14
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Геййййове и бисексуални гриндъри...разпадаме се!
96
12
 
1
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Най нормалното нещо е тези, които свалиха ПП, днес да си изберат когото си поискат, а не да се срамуват един от друг! Евала на ДПС! Веднага, щом видяха, че остават сами и заварката им е на показ, пуснаха димната завеса! А Копейчик се чуди как да не се демаскира като гербераст и чака тези, които свалиха от власт да подкрепят вместо него червендалестия пуяк - кандидат за пуяк - председател!
95
2
 
7
 
! Отговори
До атакист преди 1 година
И какви са им лицата.Лица,като лица със своите специфични особености.А останалите едни милички,сладички,душички невинни.Да не им се нагледаш,да не им се нарадваш.
94
1
 
21
 
! Отговори
Айде преди 1 година
Стига вече с тоя Минчев !
93
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дебелия измамник и усмихнатия лъжец набързо решиха да се предадат без бой!Доброволно!Най-накрая нещо умно да родят тези две глави!
92
10
 
6
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Може ли да бъде лидер на културна европейска партия толуп, който нарича Председателката на НС -,,проста, от Кържали"? И който бил го нафърфорил на европейските лидери с 250! Проснал на са на матрака и гавазите му водят избрани труженички, защото заяви на германското списание, че имал нужда от жени!?
91
3
 
11
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 година
ПиПи май разбраха, че за да се доберат до парите, трябва малко да се кротнат и да целуват ръка на Бойко