Нинова: Кой реши да даде 93 хил. лв. за транссексуално шоу, това ли е културата ни?

Джендър идеологията вече е държавна политика, заяви лидерът на БСП
28 мар 2023 09:25, Елка Василева
197
Нинова: Кой реши да даде 93 хил. лв. за транссексуално шоу, това ли е културата ни?
Снимка: архив, БГНЕС

“Фонд "Култура" е финансирал шоу с транссексуални с 93 000 лв. Потресаваща новина. Фондът е създаден да подпомага и стимулира развитието и разпространението на българската култура и духовност. Кой реши, че транссексуално шоу представлява българската  култура? И кой ще ми каже сега, че темата за джендър идеологията не е актуална? Та тя вече се е превърнала в държавна политика“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Ловеч.

Още по темата
„Министерство на образованието финансира и одобрява учебници за 6-и клас със задачи децата да обсъждат различна сексуална ориентация. Министерство на културата финансира и одобрява транссексуални проекти“, посочи тя.

Нинова припомни, че „през това време големи имена на българската култура и духовност живеят в нищета и бедност. Съюзите на писателите, на художниците, на музикалните дейци, на артистите и други се чудят как да оцелеят. Читалищата се рушат. Читалищните дейци изнемогват с минимални заплати, а децата играят народни танци и пеят народни песни измръзнали в студените салони. Културата ни е спасявала в най-тежки и мрачни времена. Тя никога не е добре финансирана“, посочи лидерът на БСП.

„Ние винаги сме искали да се заделя 1% от БВП за нея. Стефан Данаилов, Бог да го прости, го направи като министър. А днес какво? С нашите пари, на всички ни, плащаме, за да учат децата ни, че не са момчета и момичета и за да убиват най-ценното, което имаме като народ - културата и духовността“, заяви още Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами защото трансхирата, които не са особе о толерирани, аконямат забавления, може един ден да фанат пушката и да отидат в училище ...
127
1
 
1
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
Корни в случая, не говори за социализъм, победа на изборите и т н. Така че конкретно за това изказване, трябва да спрем да я оплюваме. Но съдейки по коментарите има доста ППЛГБТДБ, небинарни, транс и т.н. субекти, според които всеки противник на неолибералният, джендер марксизъм трябва да бъде обиждан, независимо какво казва
126
2
 
0
 
! Отговори
Кул Туро Вед преди 1 година
Ами да, можеха да спретнат едно културно шоу с козички за 10-ина хиляди лева и щеше да остане бая пара за ядене и пиене на Бузлуджа..
125
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може 93 000 лева за някакво си шоу без другарката Нинова да има и стотинка за това комисионно? Направо безобразие
124
2
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Вчера трансджиндър уби 3 деца и 3 възрастни в християнско училище в Сащ. Причината най-вероятно е че забраниха операците за смяна на пола на малолетни в този щат.
123
1
 
3
 
! Отговори
Фокусирай на бизнеса преди 1 година
Временното правителство не може да стои над главата на кокошката, за да снася 3 пъти повече яйца, за да станат по евтини. Партиите следва да седнат на масата на преговори с българските производители и да приемат дългосрочна програма за стопанско развитие на България, както направиха в Холандия преди 30 г. Днес Холандия е лидер в електрониката, роботиката и върховите аграрни технологии. Защото работят в екип ! Много разочаровани българи отидоха там !
122
5
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Залагам апартамент на центъра на Велико Търново, с маза и таванско помещение плюс гараж, ако до 5.04 *** Нинова, не си промени мнението!
121
2
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Леле мале кой туй нещо ,дето мяза на онуй нещо
120
3
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До ХЕЙ, КЪНЧОВЦИ: По-голяма п'ростотия не можа ли да измислиш? Прочете ли статията, за да видиш за какво иде реч. Става дума за образование и култура, а ти си го слагай където щеш. Анадънму?
119
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво ще рече КОЙ? Нали вие бяхте в управлението доскоро, нима не знаете, че има всякакви агенти навсякъде, които лобират за какво ли не. Особено САЩ. Затова беше важно в културата в страната да присъства повече българско изкуство, така щеше да се притъпи това чуждо влияние, ама и вие бяхте против квотите.
118
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каза дамата, която предложи на Б Борисов да се разберат, като мъже.
117
5
 
7
 
! Отговори
ХЕЙ, КЪНЧОВЦИ преди 1 година
човек е свободен да прави каквото си иска с тялото си. ДОРИ ДА ГО ГАТУИРА! А дали ще избере да си го слага отпред, или отзад, това е въпрос на личен избор. Корнелия Нинова например ползва ВИБРАТОРИ С РАЗЛИЧНИ РАЗМЕРИ И РАЗЛИЧНИ ПО ЦВЯТ. доставя и ги ШЛЮХАТА МИТРОФАНОВА.КОРНИ СЕ КЕФИ най много с червения цвят.
116
4
 
3
 
! Отговори
Поза 69 преди 1 година
Корни, не се прави на ударена, я се огледай и виж колко от депутатите и управляващите са обратни. Тия джедъри ги създавате вИЕ, а не ние избирателите, така че продължавайте да лижите чаталите на западняците
115
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво друго може да се очаква от тази евротолерастия и либерастия, освен да пропагандира психично ненормално лгтб, е нормално, по пола има мъж и жена всичко друго е лечение в психиатрията лгтб..
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни бори джендърите, ама преди това кажи СергеЯ и оня Виген нещо си - са обикновени .... или ***
113
3
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
От 130 надолу - само г'лупости и п'ростотии без връзка с темата.
112
2
 
6
 
! Отговори
Не спират джендърите преди 1 година
Стигнаха и до учебниците за нашите деца. Това не трябва да се допуска.
111
2
 
9
 
! Отговори
Права е Нинова преди 1 година
За това ли трявва да се харчат пари от фонд, създаден да подпомага и стимулира развитието и разпространението на българската култура и духовност?
110
14
 
11
 
! Отговори
Прилики преди 1 година
погледът й се същия като на мутрофанова и знахарова - празен, объркан и лееко н.а.Л-у.д.н.И.ч.а.в!
109
10
 
4
 
! Отговори
Недялко преди 1 година
Много й се иска да зависи от нея дали ще има арести на Гешев, сийки, тикви, котараци и подобни опг на ГЕРБ- ДПС. Обаче утре ще излезе Магнитски 3 и Нинова, и Бойка, и Гешев в него