»скането за отстран€ването на √ешев е закъсн€ло, за€ви –умен –адев

√абриел не само го подкреп€ше, т€ беше в колабораци€ с него, каза още президентът
12 май 2023 08:32, Ќели ’ристова
154
»скането за отстран€ването на √ешев е закъсн€ло, за€ви –умен –адев
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»скането на г-жа √абриел за отстран€ването на г-н √ешев трудно предизвиква у мен възторг.  огато през 2019 г. върнах предложението на ¬—— за назначаването на √ешев за главен прокурор, квотата на парти€та на г-жа √абриел го преизбра, и то с мнозинство, с единодушие.

“ова каза президентът –умен –адев относно искането за предсрочно освобождаване на главни€ прокурор »ван √ешев, което вчера кандидатът за премиер на √≈–Ѕ-—ƒ— за€ви.

 огато преди три години поисках оставката на »ван √ешев, парти€та на г-жа √абриел не само го подкреп€ше, т€ беше в колабораци€ с него.

 огато преди две години назначени€т от мен служебен министър на правосъдието поиска отстран€ването на »ван √ешев със същите мотиви, квотата на парти€та на √абриел го спаси, отново единодушно.

«атова в момента виси един много важен въпрос: дали за€вката на √абриел е плод на закъсн€ло с три години просветление - внезапен катарзис, или на определен интерес на хората, които сто€т зад √абриел?

Ѕългари€ загуби 3 г., в които внесените от моите служебни правителства в прокуратурата множество сигнали за мащабни злоупотреби прашасват.  орупци€та е неразкрита, чувството за справедливост е смазано, а политически€т процес е заприщен.

«атова силно се над€вам бъдещи€т премиер на Ѕългари€ да узр€ва своевременно за важните за Ѕългари€ решени€, допълни –адев.

ќт месеци говорим за състав€нето на този кабинет, нека наистина да стане, но всичко ще стане €сно, когато парти€та мандатоносител внесе при мен състава на кабинета, допълни –адев, който е на посещение в ёжна јфрика.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


154
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
124
0
 
0
 
! ќтговори
√ацо Ѕацо преди 1 година
 оментирай твоите решени€ преди три години ...не се бъркай в работата на партиите
123
0
 
2
 
! ќтговори
Ћ.–≈Ў≈“Ќ» ќ¬ преди 1 година
–ад€, –ад€... м ы скоро будем в Ѕолгарии. ¬ы с  остадином сделали много работы. ѕродолжайте работать за российские интересы! —коро Ѕолгари€ станет республика –оссии.
122
0
 
0
 
! ќтговори
√ацо Ѕацо преди 1 година
“о€ сам да е в автобус пак ще намери с кой да се бута и скара!
121
0
 
0
 
! ќтговори
Ѕай ’икс преди 1 година
≈, ама то така се прави! ўо се чуди –умбата?ѕри€телите от интерес са най-жестоки, когато н€мат вече интерес. »ли имат интерес, но средството преди е станало вече пречка за постигането на интереса.Ќе е ли чувал фразата "» ти ли, сине Ѕруте?".» също крилатата фраза "»деали ли - бошлаф. Ћичното наше доволство - ето наши€т идеал.".
120
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо ”чуден. “а то€ прокурор с милиционерско образование от Ўколата- —имеоново го предложи и назначи ЅЅ завършил същата та€ школа!  ойто сега се отказа от него и тича да назначи еврокомисар€ от ≈ ! ј ако гл.прокурор се опъне има закон ћагнитски... ƒокато слушаш, ти си на власт, ако се помислиш за безпогрешен - шут отзад. «а предпочитане е дотам да не се стига. Ќамес€т ли се атовете, магаретата тр€бва да мирнат и да не си размен€т къчове. Ќали затова сме в ≈динна ≈вропа!
119
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
»звинете: свал€т, а не ''сал€т'.
118
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќикога не е късно полица€т-гл.прокурор от ћирково да бъде отстранен, г-н президент.  огато с та€ дейност се ангажира г-жа √абриел, а зад не€ стои могъщата ≈ , прокурорите сами се втурват да го сал€т. “ова да не са ѕѕ+ƒЅ, дето никой от ≈  не ги знае и не ги бръсне за нищо! ƒа виждате червени тоги пред —ъдебната палата, дето говореха за независима съдебна власт? Ќ€кой да говори за страшни€ атентат срещу »√? ћълчат и се ослушват... «аконът ћагнитски чака...
117
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
"Ѕългари€ загуби 3 г., в които внесените от моите служебни правителства в прокуратурата множество сигнали за мащабни злоупотреби прашасват.  орупци€та е неразкрита, чувството за справедливост е смазано, а политически€т процес е заприщен." -- точно за това пиша коментари от доста време насам. —ами€т президент потвърждава -- "множество сигнали за мащабни злоупотреби прашасват.  орупци€та е неразкрита," ... ј тази габриел е кукла на конци и целта е да прикрие тези злоупотреби извършени от парт. й.
116
2
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
„уд€ се,кой е по вреден,√ешев като главен прокурор а всъщност консилиери на мафи€та,или –адев като президент а всъщност консилиери на кохортата от червени крадци ко€то е превзела Ѕългари€?
115
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќе одобр€вам русофила –адев, но в случа€ е прав. » в него се поражда страх, да не би след √ешев да го импичнат!
114
4
 
3
 
! ќтговори
т–умбата преди 1 година
не случайно е в ёј–. ѕрез 1997 г. там изб€гаха "банкери", фараонки, прирамидки и вс€какъв вид паралелерипеди, фалираха държавата и отмъкнаха кинтите. ¬ески, цецки, мецки... Ѕеше по времето на "най-честни€" жанвиденов... Ќа последните избори, 47% от гласувалите там "българи" са за капейката. ¬ъпросите са излишни...
113
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
» искането за тво€ импичкамън също.
112
2
 
7
 
! ќтговори
разединител€ преди 1 година
на наци€та ....
111
6
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒрън-дрън! «акъсн€ло било? √ешев изобщо не тр€бваше да става главен прокурор, но –адев н€маше докрай смелостта да противостои подписа преди повече от 3 години.
110
7
 
4
 
! ќтговори
мак преди 1 година
ѕрав е. герб назначи геша, не го свалиха по-рано, а чак когато дойде парашутистка, ко€то иска да покаже твърда ръка дръндрън, ги е осветлило, че гл. прок. не е цвете. јма не казват, какъв е грехът на геша, нали. «ащо бе, миме, кой отвън ти дърпа конците и на кого ще служиш?
109
5
 
5
 
! ќтговори
—пасов преди 1 година
» √ешев и –адев работ€т за мафи€та и са част от Ѕ√ мафи€та. «атова сме най-бедните в ≈вропа. Ќо ще дойде най щастливи€ ден... когато ѕутин ще бъде взривен!
108
4
 
9
 
! ќтговори
Marin преди 1 година
јми така е, тво€т работодател черепа си загуби имането и парите. ¬сичко му взеха.
107
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо 103. »стината ти всъщност е една гол€ма лъжа.  акво мислиш лично ти въобще не е важно.
106
3
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ќ—¬≈Ќ √≈Ў≈¬ Ќ— “–яЅ¬ј ƒј ћј’Ќ≈ » “ќя –”— » Ѕќ  ” !
105
1
 
7
 
! ќтговори
–еалист преди 1 година
» като махнете √ешев какво?  ой ще го замести и какво ще се промени? Ќ»ўќ.