Фандъкова се хвали: Наложих непознато за София темпо на работа

Следващият кмет само ще реже ленти, уверена е тя
27 окт 2023 13:39, Анисия Иванова
61
Фандъкова се хвали: Наложих непознато за София темпо на работа
Снимка: БГНЕС

Два дни преди изборите за местна власт, кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че ще остави на наследника си в Столична община само да реже ленти. "Оставяме подготвени проекти, защитено финансиране", заяви Фандъкова.

"Във вторник сутринта възстановяваме движението изцяло по ул. "Кукуш". Знаете, че правим цялостна реконструкция на една от най-ключовите улици в район "Илинден" и я направихме на два етапа. Първият етап беше миналата година, тази година вторият етап, който вече е на финала. Днес се полага износващ пласт асфалт", каза столичният кмет и добави, че предстои изграждане на повдигната пешеходна пътека в събота и в неделя и маркировка, така че във вторник движението да бъде изцяло възстановено, включително на градския транспорт.

Фандъкова отбеляза, че тази реконструкция е била тежка. "С изцяло изграждане на нова подземна инфраструктура, близо километър нова канализация, над километър нов водопровод, полагане на всички настилки, ново осветление, асфалтирани тротоари, както е по приетите стандарти с наредба на Столичната община, и съответно възстановяване на спирките, изцяло достъпна среда на кръстовищата", подчерта тя.

Фандъкова коментира, че сега много се говори, че ще се влезе в кварталите, но тя, заедно с екипа й, са влезли отдавна. Тя е категорична, че правилният модел на управление е парите да се насочат там, където има най-много хора, и след това постепенно да се минава и към по-малки улици, тротоари и т.н.

На въпроса какво наследство ще остави на бъдещия кмет на София, Фандъкова отговори, че първо като наследство оставя именно реконструкцията на ул. "Кукуш" в район "Илинден".

"Знаете и виждате, че работя и ще работя до последния ден, защото смея да твърдя, че наложих темпо на работа, каквото София не познаваше. Това са десетки големи, стотици малки обекти, които са изпълнени. Разбира се, на 3 – 4 от тях имаше проблеми, обикновено те се чуват, за тях се говори и никой не говори за тази огромна промяна, която се случва на територията на цялата Столична община", посочи тя, като отбеляза и училищата, детските градини, парковете, детските площадки, музеите.

Столичният кмет заяви, че през тези години са изградени няколко музея, в момента се реконструира Театър София, който по думите й ще стане най-модерният театър в България.

"Оставяме подготвени проекти, защитено финансиране. И най-важното, ще му оставим на следващия кмет да реже ленти. Такъв е случаят с Театър София, с банята в "Овча купел" – стават чудесно, реставрираме втората баня с възстановена дейност", каза още Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Работата, подчерта тя, не е като да седнеш на компютъра и да рисуваш. Според нея всеки, който се наеме и спечели доверието на софиянци, ще го разбере.

"Тук има огромни проекти, много сериозни проблеми се появяват в хода на строителство, има издадени в подземната инфраструктура, започва да се копае, появява се нещо друго, трябва да се работи в екип, да се променя проектът дори в движение – това е част от работата. Това не е можене или неможене. Можене е, когато се види краен резултат и стандартът, ако работата не е свършена, изпълнителят да си носи отговорността", каза още столичният кмет, като изрази удовлетвореност от направеното през тези години за София.

"След мен има много възможности отворени пред София", заключи Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 месеца
Това не е правилната бюлетина,то правилна изобщо не съществува.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гьонсуратлък!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ..?? преди 5 месеца
ЧЕ "НИВЕЛИРОВ" ЩЕ НАРЕДИ ПАВЕТАТА И ТРОТОАРИТЕ НА СОФИЯ? ДРУГА Е ЦЕЛТА НА ДСБКП...
40
0
 
7
 
! Отговори
гошо преди 5 месеца
Права е: ремонт на ремонта и отново... Не темпото а качеството трябва да са приоритетни. Но как като преди подписване на договор се иска комисионна сума ....
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЕРБ ако спечелят изборите да те правят областен управител...
38
0
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 5 месеца
Явно нямате непосредствени наблюдения за "безплатните детски градини" и храната в тях. Откакто са "безплатни", хранят децата с ***, а кинтите, отпуснати за целта се "усвояват" от правилните хора. И така е в доста сфери. Иначе от къде ще се пръкват по 4-5 нови милионери дневно в иначе бедната ни държавица. Явно не са натрупани от заплати....
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фандъкова е най-некадърния КМЕТ на София след Освобождението. Факт!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как е опропастила София- дай факти?! Защото аз знам за детски градини, за филиали към тях, за бюджет на Община София, който беше приет с един глас на ДБ а останалите от ДБ и Промени София гласуваха против и децата в ДГ оставаха без храна защото са безплатни а учителите без заплати- ти одобряваш ли това поведение.
35
1
 
10
 
! Отговори
тази не е наред преди 5 месеца
Тази жена изобщо няма представа какво мислят за нея 99% от софиянците! За нас тя си е "г-жа ремонт на ремонта на ремонта на ремонта"; милиони потънали в нечии джобове за некачествени, продължителни и грозни ремонти! Много *** е да се хвалиш с неща, за които гражданите ти се присмиват.
34
10
 
5
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 месеца
Фандъкова е най-кадърния КМЕТ на София до момента.
33
1
 
4
 
! Отговори
ХЕКИМЯН преди 5 месеца
Ако беше наистина независим нямаше да повтаряш опорките на ГЕРБ-как Промяната(никога не споменават ДСБ-защо ли?)искала да затрие София и да не дава пари.Ако си почтен,никога няма да изречеш тавава долна лъжа.Пеканов говореше,че не може да отиват почти всички пари за Сафия-трябва да има за всички общини,за да си работят хората там и да не пристигат всички в София.Ама се чудя защо не го затапват останалите.Нахвърлят се върху Терзиев,сякаш той е управлявал до сега.Хекимян е новото лице на мутрите.
32
1
 
11
 
! Отговори
gogo преди 5 месеца
загроби софия!!! и сега се хвали :Д трябва леко да се перефразира заглавието : "Наложих невиждано темпо на крадене и източване на пари от София"
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато чуете ГEPБepacт да казва думата работа, да заете, че става въпрос за кpaдeнe!
30
3
 
20
 
! Отговори
Фандъкова преди 5 месеца
опропасти София и се гордее с това!
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Божее,тая е по-нагла от мутрата!!?........достойна ученичка на тиквун!!!
28
0
 
18
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 5 месеца
Щеше да е ненормално за толкова години София да не се развива.Но после идват ремонтите,но всички усложливо мълчат.Такова темпо,че после няколко пъти Фъндъцата обявява как ще глоби фирмите.Но никога не сме я чули дали са глобени и дали е платена глобата.Беше ясно защо сега се режат ленти-да се види герберите колко мислят за София.Трябва да си без памет,за да забравиш всичките и золуми.Ще си отиде и тя по живо по здраво с пълна банкова сметка.
27
0
 
18
 
! Отговори
Леле,наглостСъсЗеле! преди 5 месеца
вЕрно непознато темпо - на пъпа на София ремонтираха инсталацията на ТЕЦ-а в продължение на няколко месеца в най-най-голямата жега, хем отсечката нямаше и 200 метра дължина. Хората бяха наказани няколко месеца да не могат да се изкъпят, а по телевизията гледаха как японците строят за един ден мост над не малка река и привечер светват дори уличните лампи, намиращи се по цялата дължина на този мост. Ремонт с нашенското "темпо" и на остров Тамбукту няма да се случи.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
София имаше прекрасни градинки, тротоари, чешмички...вътрешни дворове в центъра, кестени на всяка крачка....Сега в буквалния смисъл оплешивя. И само едни прашоляци предизвикани от безкрайните ремонти. Чудиш се как да стъпиш с каква балетна стъпка да не си изпотрошиш крачката.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оставка Фандък
24
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
26- който има очи вижда колко е променена, колко е различна и колко е хубава София, който няма- храчи като онова дето само плачи.