Експерти убедени: Сглобката няма да се развали след изборите

Искането за проверяване на вота е нормално, смятат доц. Алексей Пампоров и Валерия Велева
Обновена: 6 ное 2023 21:23 | 6 ное 2023 20:45, Красимир Ангелов
16

Нормално е Ваня Григорова да поиска броене на гласовете. Разликата е изключително малка - 4800 гласа за 1,5 млн. избиратели в София е много малка разлика. Никога не е било. Имаме ниска избирателна активност. В някаква степен има трудно признаване на легитимността на този избор, смята журналистът Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ ниската избирателна активност показва, че партиите са загубили доверие. "Имаме почти делегитимация на партийната система", уточни Велева.

Още по темата
Пред Bulgaria ON AIR социологът доц. Алексей Пампоров обясни, че не става въпрос за паралелно преброяване в деня на вота, а се прави бързо отброяване.

"Независимо от това какво ще реши съдът, можем да признаем, че г-жа Григорова е победителят на тези избори. Изборите започнаха при един уж силен мач. Предварителните прогнози бяха за 65 на 35. Никой не искаше да става кандидат на ГЕРБ. Това беше горещ картоф. Хекимян се хвърли смело", на мнение е доц. Пампоров.

"Васил Терзиев беше пластмасов. Не те караше да го припознаеш като свой избор. Няма дясно на тези избори. Това е другият голям извод. Лидерът на ГЕРБ обърка своите избиратели. Днес Борисов си получи "заслуженото" и то лично от Васил Терзиев, който му благодари за единствения глас, който е дал за него. В личен план, ако има някой, който е загубил в тези избори, това е Бойко Борисов. Той видя нереализирани собствените си проекции. Провал с Антон Хекимян", анализира Велева.

Общинските съвети в цялата страна са шарени, отбелязаха гостите.

"Трябва да има виртуозно майсторство на кмета, за да може да събира мнозинство. Христо Иванов днес беше много мъдър. Не вярвам, че сглобката ще се развали", заяви Велева.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
гошо преди 5 месеца
Няма сглобка , има кокал и ако се развали много ще загубят кокала.
13
1
 
1
 
! Отговори
европейска сглобка преди 5 месеца
Само ЕС може да развали сглобката на Правителството!
12
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 5 месеца
До това състояние ни доведе шлаката на българското общество,в лицето на банкянската разбойническа организация.Така става,когато нагли,невежи,крадливи и безмилостни крадци и разбойници изпълзят до властта.Как допуснахме най-долната част на обществото да ни управлява 12 г.?!30 г. няма да можем да се възстановим.Малко е павиана от банкя да бъде вкаран в затвора.Трябва на всяко ниво-от най-ниско до най-високо,да има арести на герберасти.И канфискация до девето коляно на заграбеното.Да ни е за акъл.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сглобката е съставена от посолството и ще съществува докато то има интерес. За сега то има такъв. Всички нейни елементи му играят по свирката.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Естествено , че сглобтата няма да се развали - посолството още не е разрешило разваляне ...
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Партиите били загубили доверие. Добро утро. Стана обяд. Не това проблема. А се пропуква статуквото и ще се търсят нови парашутисти и матрьошки. Щото комитите са по кръчмите да се наприказват и надхвалят.
8
1
 
3
 
! Отговори
Червен шоп преди 5 месеца
От Искаро по-длибоко нема!
7
2
 
6
 
! Отговори
зянот е пълен преди 5 месеца
Квото и да си дрънкте , каквито и високомудрий анализи да праите , истината е една , положението е много зян , направо фира с тия от царството на сенките по връшките на държавата ни , или каквото са оставило от нея.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
A nocoлcтвoтo kвo cъrлacyвa no въnpoca?
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре де, сигурен съм, че същите "експерти" обясняваха преди няколко дена, че правителството пада след изборите? Да не би, Бойко да го е страх нещо ??
4
5
 
8
 
! Отговори
Хе хе преди 5 месеца
Бойко, Кирил и Делян си разделиха България. Порциите отдавна са разпределени, а шоуто е за пред публиката. Баце е обещал на ПП/ДБ да крадат 4 години от бюджета на столицата, като отстъпка за това, че Киро и Асен изпраха Бойко за пред чужденците. Абе, хора, в коя държава живеем!
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докога такива набедени за "експерти, " като В. Велева или Буруджиева ще формират и налагат обществено мнение чрез медиите? Тя обслужва номенклатурата десетки години,ако трябваше да определи победителя, щеше да обяви Б.Борисов, без да й трепне окото. Спечели Васил Терзиев и баста!
2
4
 
11
 
! Отговори
Валерия Велева, преди 5 месеца
освен по Почетни председатели на ДПС по какво точно е експерт?
1
4
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
А ве и тези "експерти" ли не разбраха, че Борисов подари София на променкаджиите, за да не се разглоби сглобката. Така че, той това си го беше калкулирал като голям играч в политиката.