Инсталация разкрива тайните и поривите на човешката личност

Проектът „Ground 0. Black box, white trace” може да се види на летище "София"
29 май 2012 13:57, Петя Славова
3
Инсталация разкрива тайните и поривите на човешката личност
Снимка: Sofia Design Week 2012

Модна инсталация на летище „София” разкрива тайните и поривите на човешката личност чрез изложба на дизайнерски дрехи в комбинация с фешън видео и пърформанс.

Името на експозицията е „Ground 0. Black box, white trace” и е част от програмта на Sofia Design Week 2012.

Зад проекта стоят дизайнерите Йелена Кесич и Боян Петрушевски. Концептуалната модна инсталация ще бъде открита официално на 29 май от 17.00 часа на Терминал 2, летище София с пърформанс. Изложбата ще може да бъде разгледана до 8 юни.

Инсталацията на 10 авторски дрехи в комбинация с концептуално фешън видео ще въвлече посетителите в ново пътешествие на едно място-немясто, каквото е летището. То е своеобразно нулево пространство, в което разликите между хората се размиват и изчезват.

Оживено от забързани и дистанцирани пътници, чиито дрехи и вещи са внимателно опаковани и скрити от погледа на останалите. Личността се намира в куфар. Неговото разтваряне е само първото ниво на разкриването и показването й под формата на моден дизайн.

Официалното откриване на изложбата ще разкрие многопластовата игра на личността и дрехата с моден пърформанс. В него ще участват 10 популярни лица, сред които моделът Зорница Стойчева, каскадьорката Йоанна Христова и актрисата Бистра Копанарова.
 


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Groucho преди 8 години
И мен ме излъга заглавието, за момент помислих, че е нещо свързано със съзнанието. А то - заглавие ала не ме бутай- сам ще си паднем...:))
1
0
 
2
 
! Отговори
пограмист преди 8 години
инсталация?? засрамете се с тия лафове..за всякакви инсталации съм чувал ама "модна". т'ва е като тоя "формат" 'дето го дъвчат за тв предаванията ц ц ц