Лев Пучков предупреждава: "Терористите са сред нас"

Един различен поглед за времето, в което живеем
Обновена: 30 авг 2012 14:25 | 30 авг 2012 14:24, Петя Славова
2
Лев Пучков предупреждава: "Терористите са сред нас"
Снимка: Хермес

Лев Пучков е от писателитe, чието творчество изцяло е съсредоточено върху един от най-актуалните проблеми на нашето време – тероризма. За книгите си той споделя, че цялата фактология в тях е взета от реалния живот, а персонажите му са хора, които живеят близо до нас.

Офицер от вътрешни войски, служил на територията на Северен Кавказ и Закавказието и участвал в двете войни в Чечения, Лев Пучков познава в детайли психиката на терориста и ужасите на войната.

Нещата, за които пише, са му познати до болка, затова на „този фронт“ няма равен. В новата си книга – „Синове на джихада“, авторът дава отговори на много въпроси, станали особено актуални и в България след атентата в Бургас.

Какво всъщност е джихадът за мюсюлманите? Каква е системата, по която се обучават и действат терористите? Защо задълбочаването на конфликта между християните и мюсюлманите в Русия е толкова опасно? Къде е мястото на правителствата в разрешаването на религиозните противоречия?

Това са само част от проблемите, намерили художествена реализация в „Синове на джихада“. На фона на неочаквани обрати, напрежение, динамика и реалистични сцени, авторът говори за реални заплахи, пред които е изправена не само Русия, но и целият свят.

Подобно на нашумелия през последните години в България световноизвестен португалски писател Жозе Родригеш душ Сантуш, Лев Пучков представя един по-различен поглед към тероризма и времето, в което живеем.

Книгата може да намерим от 31 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
шаш и паника преди 11 години
Мда така е , терористите са сред нас , даже вие самите може да се окажете терорист без да знаете . Затова за по-сигурно се застреляйте , за да не представлявате потенциална терористична опасност за обществото.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ima dva nachina ZA RESHAVANETO NA TOZI PROBLEM NAPALNO DA UNISHOJISH GENA NA PROTIVNIKA MASOVO IZBIVANE ILI DA IZBIAGASH