Кризата преосмисли поведението ни и ускори дигитализацията

Сесил Гофрио, директор на L’Echangeur, пред Bloomberg TV Bulgaria
8 юли 2020 22:36, Анисия Иванова
4
Кризата преосмисли поведението ни и ускори дигитализацията
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Увеличаването на дигитализацията е необходимо, защото кризата промени в тази посока потребителските навици. Това каза Сесил Гофрио, директор на L’Echangeur - Център за маркетингови иновации на BNP Paribas Personal Finance, в предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

“Тази криза разкри неравенството в дигитализацията. Някои хора не могат да си позволят компютри, не могат да участват в дистанционното обучение и те също трябва да бъдат подкрепяни”, каза тя.

“40% от хората в България очакват устойчиво държание на компаниите - това е един от най-високите проценти в света”, посочи още експертът.  Тя добави, че прозрачността също е важна. 

Гофрио коментира и четирите сценария за света след Covid-19 според L’Echangeur и Observatoire.

“Здравната криза ни накара да преосмислим моделите си на поведение и ускори процесите като работата от дома и в крайна сметка подсилва предизвикателствата пред потреблението”, обясни експертът.

Първият сценарий предвижда либерален модел за развитие, в който независими икономически играчи създават основата за широк кръг от предложения с висока добавена стойност, където всеки човек има свободата да избира, стана ясно от разговора.

"Според втория сценарий светът ще се развие към централизиран модел, в който гражданите предоставят на правителствата и на големи организации отговорността да действат в името на общото благо ", разказа Гофрио.

Третият сценарий предвижда по-голяма икономическа независимост на големите страни и при него се цени повече местната система и местните доставки, а четвъртият е диалогичен модел, базиран на прехода на гражданското общество към по-задълбочена грижа за хората и заобикалящата ги среда.

Гофрио добави, че няма най-добър сценарий, към който да се насочи светът, като бъдещето може да е комбинация от два или повече от тези модели. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер компютърът и пет джи са част от най-страшното робство, което някои очакват с неописуем възторг.
3
0
 
5
 
! Отговори
уджазъ преди 3 години
Ква е тая грозотия ве
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беше и целта, нали? Съвсем да ви откъснат от реалността.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петия сценарий предвижда глад сред камиларите и чаpшафите поради намаленото търсене на петрол и добре дошли скъпи бежанци А защо не и една хубава глобална война.