Лукашенко имал коронавирус, вече се възстановил

Беларуският президент нямал никакви симптоми
29 юли 2020 08:30, Елка Василева
19
Лукашенко имал коронавирус, вече се възстановил
Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е имал коронавирус без никакви симптоми и вече се е възстановил от него, цитирана от официалната агенция БЕЛТА.

"Най-изненадващото е, че днес се срещате с човек, който успя да оцелее от коронавируса на крак. Лекарите направиха вчера такова заключение. Безсимптомно", каза Лукашенко по време на посещение на беларуските въоръжени сили, добавяйки, че 97% от беларусите, които са се заразили с вируса, нямат симптоми, свързани с болестта.

Още по темата

65-годишният лидер се противопостави на призивите за налагане на строги ограничителни мерки или затваряне на границите, за да се ограничи разпространението на коронавирусната пандемия в Беларус.

По-рано той отхвърли страховете от пандемията като „психоза“ и предложи лекарства за борба с коронавируса като "пиене на водка" или "вземане на сауни".

Към вторник в Беларус са регистрирани 67 366 случая на коронавирус, страна с 9,5 милиона души населени, с 543 смъртни случая, според данни на здравното министерство, предаде БНР.

Разочарованието от начина за борбата с пандемията подхранва протестите на опозицията срещу Лукашенко преди изборите на 9 август, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
3
 
! Отговори
Tomy преди 3 години
До ХемусКато човек, който работи в Беларус през половината година, мога да ти кажа, че говориш пълни глупости.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ,като ти каже *Добър ден * ...със сигурност ще видиш Луната на небето. Дърт лъжец и м'ошеник ...
13
14
 
8
 
! Отговори
Р. Ников преди 3 години
Да е жив и здрав човека! Един от малкото останали нормални политици и държавници в съвременната епоха на абсурдите!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като прочетох статията, веднага си премерих температурата.Нормална е.Нямам кашлица.Нямам хрема.Дишам свободно и равномерно.Вкусови и обонятелни рецептори функционират нормално.Нямам екзема ...Пребледнях от страх. Та нали това са типичните симптоми на безсимптомен Ковид-19?
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разочарованието от начина за борбата с пандемията подхранвал протестите на опозицията? Какъвто и да е начина, важен е крайният резултат.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ройтерс може да отбележи, че не е тяхна работа кой от какво е боледувал и от какво не е, ако съм на Лукашенко ще ги дам под съд за лъжа,
9
4
 
1
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
От какво се е възстановил, след като самият той казва, че нищо му е нямало?
8
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масови протести в Беларус, диктатора трябва да хвърли оставка вече.
7
4
 
18
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Правилна тактика на Беларус, а като тях са още няколко държави в света! Всички други държави обаче се поддадоха на заповедите на господарите на света и олигарсите! Не знам дали ви е известно но 1 % от хората притежават 86 % от световното богатство!
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на беларуския президент.И в България можеше ама тука никой не мисли за народа
5
3
 
13
 
! Отговори
9988 преди 3 години
То е очевидно, че точно "борбата" с "пандемията" нанася по-големи щети. И какво, ваното е, че смъртността е ниска. Колкото повече хора го карат безсимптомно, толкова по-добре. Е жалко за ваксините, че очевидно няма да са необходими, ама... не ми мина номера на паникьорите...
4
4
 
16
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Бъди убеден,че беларусите имат повече мангизи в джоба от теб,а и цените им не са евро-атлантически!Отделно,че държавата им осигурява един куп социални дейности!А жените им са супер мацки!
3
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите каскети фенове на Радев са големи фенове и на тоя и в Беларус било супер.Беларус - минимална заплата 129 евро.България - минимална заплата 283 евро.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И понеже Лукашенко не въведе ограничения в държавата, Международният валутен фонд му отказва кредити.
1
2
 
13
 
! Отговори
АСИМПТОМАТИКА преди 3 години
Време е да престане тази митология за "асимптоматичните". Изтеглете листовка на тест за антитела. Изрично пише, че дава положителен резултат и при няколко други прекарани вируса, поне 4-5 вида.