Двуцифрен брой с коронавирус в Кипър за първи път от 3 месеца

Повечето от 13-те нови случая са в град Лимасол
Обновена: 30 юли 2020 19:08 | 30 юли 2020 19:08, Елка Василева
5
Двуцифрен брой с коронавирус в Кипър за първи път от 3 месеца
Снимка: архив, БГНЕС

Кипър отчете вчера двуцифрен брой новозаразени с коронавирус за първи път от почти три месеца, съобщи в електронното си издание кипърският вестник "Филелефтерос".

За 24 часа са установени 13 нови случая, от които повечето в град Лимасол.

Учените отдават увеличението на яхтите, които пристигат предимно от Израел, на персонала на корабните компании, който пристига предимно с частни самолети, и на пътуванията на кипърци в Гърция.

Те предупреждават, че ако не се вземат мерки, след две до три седмици, когато кипърците започнат масово да се връщат от почивки в Гърция, ще има голям проблем.

Министерството на здравеопазването се надява, че вчерашният скок ще се окаже случайно събитие. Въпреки това утре научната комисия ще изложи пред президента Никос Анастасиадис новите данни, като не се изключва да бъдат взети и по-строги мерки.

Още по темата

В Лимасол общината реши да бъдат извършени 5000 теста, защото веригите за предаване на коронавируса остават активни и заразата продължава да се предава в населението.

Продължава и процедурата по взимане на 3000 проби, започната от министерството на здравеопазването. Вчера беше издадено постановление, което задължава големите търговски центрове да позволят разполагането на подвижни центрове за взимане на проби пред магазините си.

"Сайпръс таймс" съобщава, че властите са успели да открият български гражданин, който е пристигнал в Кипър на 27 юли и е дал положителна проба за коронавирус, но след това е нарушил задължителната карантина.

На 28 юли Кипър реши считано от 1 август да прехвърли България от категория 2 в категория 3, т.е. сред страните с увеличен риск от коронавирус. От тези страни се допуска влизането в Кипър само на определени категории граждани, които ще трябва да се подложат на тест за коронавирус при пристигането си в страната или до 72 часа по-рано и да останат под карантина в продължение на 14 дни след влизането в Кипър, съобщи "Политис".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един булгарикус избяга и се скри с корона в Кипър и ако ги е заразил.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма случайности.Има закономерности, които ние не разбираме или не сме изучили.
1
4
 
1
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Мачкай, бай Корроона тия византийци