Няма как българите да спасят туризма у нас, не заместват 6 млн. чужденци

След летния и зимният сезон е застрашен от провал
113
Няма как българите да спасят туризма у нас, не заместват 6 млн. чужденци
Снимка: БГНЕС

Химера е да си мислим, че българите можем да заместим 6 млн. туристи, които посещават и зимните ни курорти, като се има предвид, че и зимният сезон е застрашен". Това каза проф. Георги Рачев, зам. -председател на Българската асоциация на туристическите агенции по БНТ.

Още по темата
Според него светът не е бил изправен пред такава икономическа ситуация.

"Няма такъв сезон откакто има туризъм в България. Срутването е катастрофално, но българите направиха каквото можаха - Черноморието се радва на български туристи", каза още той, но уточни, че сезонът няма да продължи до края на септември.

"Няма ги англичаните, руснаците, германците са десетки пъти по-малко и това са по официални данни до края на юни, а юли и август е върхът на сезона", каза още той.

По думите му дори и Гърция в момента отчита катастрофален сезон.

"Целият туризъм е засегнат. Това е стопанска дейност и всеки е прав да започне бизнес или да го отложи", обясни той.

"Министър Марияна Николова спечели една малка победа, когато Германия извади Варна от червения списък", каза още той и обясни, че преекспонирания страх от коронавируса е в основата на отказите от пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
естествено преди 3 години
Бетонирането на Черноморието ще спре по естествен начин.Помните ли онази овча главичка дето сега е начело на ПЕС как ни учеше че България трябва да стане туристическа дестинация и че Асфарта не се яде.Сега тези които вярват на социалистическите безумия ще страдат. А пък Румбата нека вдига юмрук.
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧестноТе не просто затвориха предприятията!Те наразяха на скрап цялото оборудване на цеховете!!!Нека някой да ми покаже друга държава от бившия соцлагер която си е унищожила техниката,индустрията,океанския,морския и речни флотилии,съсипала селското си стопанство,хранително-вкусовата и друга лека промишленост!!!Е,няма друга такава!!!Просто с лека ръка унищожиха умишлено всичко!!!А сега ми говорят за спад в индустрията заради кризата!?!Каква индустрия бе???Отдавна няма такава!!!
92
0
 
13
 
! Отговори
Честно преди 3 години
А защо точно туризма трябва да се спасява? Защо държавата не спаси българското производство, защо затвориха всички предприятия и заводи от началото на 90-те и реши,че трябва да разчита само на туризъм? Без икономика как се спасява една държава,която е предварително фалирала?
91
0
 
2
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
"".. разчита на българските туристи.... "" - ахъм, риба...ама цаца!!! А за зимните курорти - отсега слагат ваксата (ваксината).............
90
0
 
1
 
! Отговори
Bat Petko преди 3 години
Гледайки коментарите по-долу се замислих : има ли някой, който да не знае, че РИУ Правец е на Валентин Златев ?
89
0
 
10
 
! Отговори
От 96 преди 3 години
Кой ми сложи минус? Пак ще му напиша в един бг. хотел за малко шише минерална вода струваше 6 лева. Някъде ,мисля че беше в Девин, на всеки гост от групата ни, подариха шише с минерална вода безплатно за добре дошли. В друг хотел да ползваш повече от веднъж външния басейн в хотела ми искаха 10 лева!Така че хора отваряйтя си очите на 4.
88
0
 
15
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Забелязвам,че започнат ли хора да обясняват защо не искат повече да почиват у нас,веднага други ги изкарват едва ли на ***.лоумни. Защо хотелиери не прочетете критиките тук? Качеството на услугите ви,не си заслужават парите. Така грубо сте се отнасяли към персонала, който е напуснал много преди короновируса и по същия начин обиждате и пишещите. Аз например тая година съм на гости в чужбина при роднини. Пропуснах морето,но си прекарвам добре. Така че българите не сме умрели за вас.
87
0
 
14
 
! Отговори
От някой си до 95 преди 3 години
Виж какво. Няма да стъпя повече на български курорт. Закуската на хотела за който писах беше от 7 до 8 ч сутринта. Погледното,аз НЕ я бях пропуснал. Отидох в 7: 40 ,а храната се прибираше възможно най-скоростно и щяха да я извадят на следващия ден същата. Дадох пример за българската алчност на хотелиерите, които трябвало да спасяваме и защо българите отказват да ходят на море у нас. Не е само заради чалгата,а заради самото отношение и жажда за печалба Не ми е било за някаква си закуска
86
1
 
7
 
! Отговори
За един бг хотел преди 3 години
Преди няколко години ( сега може дори да е повече) малко шише минерална вода струваше 6 лева и малко стъклено шише кока-кола 8 лева. Бяха сложени в хладилника в хотелската стая,а ценоразписа умишлено натикан в стъклена витрина. Човек да си помисли дори,че шишето минерална вода е подарък. Аз разбира си носих пластмасови бутилки от 0,5 ,които си ги бях купил предварително от квартален магазин в София само за 1.30. Смених стъклените шишета с моите. Такса хладилник не видях да бяха залепили.
85
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Някой сиСтой си у вас,там ще можеш да закусваш когато си искаш. Тръгнал да реве по форумите,че пропуснал закската.
84
1
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Аз пък да ви кажа много се ядосах на хотел в Несебър Сол Мар,че закуската им е в 7 сутринта.За мен си я жив мазохизъм по време на почивка да си принуден да станеш едва ли не в 6 и 30 сутринта да закусваш.Помня как отидох към 7: 40 в ресторанта и храната беше почти прибрана от сервитьорите.В Турция хотелиерът позволи дори на българската група да си вземем сандвичи от трапезата докато разглеждаме Истанбул В бг.хотели един плод не може в стаята да вземеш от столовата.За рум сервиз сандвич е 15 лв.
83
0
 
15
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Усещате ли накъде бутат тия ояли се муутри? След като южното Черноморие се пръска по шевовете от български туристи, тия пак ще искат помощи от държавата и ще пращат подправени отчети. Иначе искам да "поздравя" всички българи, които за пореден път помогнаха на мутрите да изплуват, и отидоха да им наливат пари. Браво! Големи сте! Ще си ги търпите още дълго време, да не оплаквате после?
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мозък в болниВеригата РИУ!!! е испанска!!!Каква Бразилия те друса?!?
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Споделено"Аз пък от хотел Риу в Правец хич на съм доволен."-----Подкрепям. Бил съм там 3 нощувки. За претенциите на хотела закуската е наистина кофти (просто не е вкусна, не знам откъде си носят продуктите). Басейнът също не е кой знае какво.Обикновено го пълнят с конференции, щото е близо до София, ама за почивка не си заслужава да се ходи там.Типичното мутрохотелиерство - лъскаво, голямо, ама не става.
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли как нека заплатите да са по 3 бона да видиш дали има такава нужда от чужденци
79
0
 
12
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Никой не иска да си дава спестяванията на алчни хотелиери. Държавата пак им даде пари. Защо всеки ден реват? Намали ДДС-то на ресторантите,а за клиентите цените или същите,или по-високи. То,бива наглост...
78
1
 
3
 
! Отговори
До 84 преди 3 години
Има хотел РИУ ,който е на 30 минути от селото на Бай Тошо в Правец. Даже се снимах до статуята на Бай Тошо, която бяха махнали и после сложили пак. Все пак е част от българската история.
77
2
 
4
 
! Отговори
до boby преди 3 години
Викаш лятото миеш чинии в Гърция, а зимата миеш чинии в Австрия хахаха :)
76
1
 
7
 
! Отговори
От споделено преди 3 години
Хотелът в Правец е РИУ ,написал съм го правилно. Знам,че Рио де Жанейро е в Бразилия и много хора си мислят дори ,че я столицата на Бразилия,но НЕ е.Ако ти са обиденият хотелиер,оправи си храната в кухнята. За хотел 4 звезди,единственото което ставаше за ядене беше салата с домати. Смени готвачите и им кажи не топлят една и съща храна 2 дни подред.
75
2
 
11
 
! Отговори
boby преди 3 години
Мед ми капе, и на зимните курорти няма да им стъпя, както и на морето не им стъпих. От години само Гърция и Австрия, това е истината.