"Пфайзер" и "Бионтех" стартират тестване на ваксина срещу COVID-19 в Япония

160 доброволци ще участват на възраст от 20 до 85 години
20 окт 2020 12:46, Ния Христова
8
"Пфайзер" и "Бионтех" стартират тестване на ваксина срещу COVID-19 в Япония
Снимка: БГНЕС
Компаниите "Пфайзер" и "Бионтех" обявиха, че са започнали клинични тестове от първа и втора фаза на тяхната ваксина срещу коронавируса в Япония. Ваксината е от типа mRNA, предаде Ройтерс. В тестовете и изследванията ще участват 160 доброволни на възраст от 20 до 85 години.
 
Двете фирми са се съгласили да снабдят Япония със 120 милиона дози от експерименталната ваксина през първата половина на 2021 г. Токио плнира да осигури достатъчно ваксини за цялото население на страната. Освен с "Пфайзер" страната има и сключени сделки за доставка в "АстраЗенека", както и други компании.
 
"Пфайзер" разработва ваксината с помощта на германския си партньор "Бионтех". Компанията обяви, че ще потвъдри дали ваксината е ефикасна още преди края на месеца и допълниха, че за пълно потвърждение се нуждаят и от данните на провеждания от тях глобавен тест с участието на 44 хиляди души, които ще станат ясни по някое време през ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не квичите, както при руската ваксина - тази още не е минала фаза 3!Върнете се назад, да видите колко по мия изляхте по руската ваксина, какви специалисти се писаха разни неграмотници!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И моята ваксина е във фаза-тестване,на зелето и туршията им трябва още 4-5дена,ракията е готова и виното превира.Тривалентна е!
2
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Чудесно имам акциики на пфизер които вече са на 20% +. Като гледам може и до дабъл да ги докараме като пуснат ваксинката. Тоя вирус е хубаво нещо за някои :)
1
4
 
6
 
! Отговори
УМЕН ви преди 3 години
Пландемията и нагнетяването на ужасяващи лъжи ще секнат внезапно, изведнъж, яко, рязко, с невиждана ярост и с 200 в момента в който преизберат Тръмп. Тогава и на форумния туземен грантаджия ще му секнат центовете и ви гарантирам че ще почне да пише протръмповски дитирамби с усърдието на фурнаджийска лопата.