Доц. Мангъров vs доц. Костов - има ли у нас разделение на експертите?

Лекари подценявали опасността от заразата
Обновена: 29 окт 2020 20:18 | 29 окт 2020 20:07, Камелия Цветанова
43
Доц. Мангъров vs доц. Костов - има ли у нас разделение на експертите?

Инфекционистът доцент Атанас Мангъров, който е един от най-критикуващите решенията на Националния оперативен щаб експерт, беше посрещнат с аплодисменти в Дома на културата в Пловдив. Той отново беше без маска и коментира нарастващия брой на заразени с Ковид-19 през последните седмици.

Доц. Атанас Мангъров отново подчерта, че нарастващият брой в статистиката отчита заразени, а не болни хора. Истински болните са в интензивните сектори и призова българите да запазят спокойствие.

"Действаме по възможно най-неправилния начин. На пролет затворихме всичко, блокираме икономиката. Сега ще се случи същото, но в много по-голяма степен. Огромната част от тези, които са заразени, им няма нищо, които са в болници, са със симптоми, като на едно грипоподобно заболяване", заяви инфекционистът.

В интервю за Bulgaria ON AIR преди дни пулмологът доцент Коста Костов разкритикува отношението на свои колеги, които подценяват опасността от заразата, в това число и доцент Мангъров.

"Може би ние сме страната с най-голямо разделение на експертите. На тези хора бих им казал да дойдат, да свалят маската и да влязат в интензивното на "Св. Анна" да видят какво се случва. Не можем да пренебрегнем неща, които науката вече категорично доказа", каза известният учен.

Доц. Костов призова за спазване на мерките за справяне с вируса.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че има хора с имунитет срещу Covid-19 не значи в никакъв случай, че всички не трябва да се пазим. Не се знае, кой го има и кой го няма!
35
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До читател.Защо пък на Мангъров да му вземат дипломата? Той каза само верни неща и едно от тях е, че на огромна част от инфектираните им няма нищо. Не се сбъднаха приказките на други капацитети, които говореха за чували с трупове и хладилни камиони. По уместно ще бъде на тях да им вземат дипломите.
34
6
 
12
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Това ако беше на запад до сега да са му взели дипломите и уневерситета в който е завършил да се е отрекъл от него.
33
9
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Никой не отрича, че Мангъров е добър специалист. Макар че далеч по- добре за човечеството би било той да се занимава с физика. / според хороскопа му/. Човек, който не знае и не може да лекува с хомеопатия - не може да се нарече Лекар от епохата на Водолея. Жалко, че Мангъров е точно водолей.
32
4
 
11
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 3 години
1. Магуров е чисто луд, от онези, които си вярват, а те са най-опасни!2. Очевидно вирусът е опасен, нещо се знае, за да предизвика такава истерия още м.02, но не ни се казва.3. Имам чувството, че ще стане като вирусът на спин. Африка пострада най много. Тук ще бъдат други континенти. Нещо с гените ми се върти... Но може и да бълнувам.
31
3
 
15
 
! Отговори
Защо не пишете преди 3 години
..как се лекува самият Мангъров??? От грип. А от ковид как точно лекува??? Освен с пилешка супа и 100мг аспирин, който е с дооооооста противопоказания?
30
6
 
31
 
! Отговори
Майна преди 3 години
ЗАЩО МАНГЪРОВ НЕ ВЛЕЗЕ БЕЗ МАСКА В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО? НИКОГА НЕ Е ВЛИЗАЛ ТАМ. НИКОЙ НЕ ГО Е ВИДЯЛ. НЯМА СВИДЕТЕЛИ. БИЛ НЕВИДИМ....
29
5
 
22
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ТРЯБВА ДА СИ ПИЛ ГАЗ, ЗА ДА ВЯРВАШ НА МАНГЪРЧО. ЦЯЛ КИТАЙ, ТАЙВАН И НОВА ЗЕЛАНДИЯ СЕ СПАСИХА ОТ КОВИД САМО С МАСКИ, БЕЗ НИКАКВИ ВАКСИНИ. АКО МАНГЪРЧОВ БЕШЕ ПРАВ - ТРЯБВАШЕ ДА КАЖЕ КОНКРЕТНО С КАКВО ТОЙ ЛЕКУВА ТОВА " ГРИПЧЕ" , А НЕ ДА ГОВОРИ ОБЩИ ПРИКАЗКИ НА КИЛОГРАМ.
28
13
 
10
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Мангъра без маска и нищо му няма ,а Бокьо с маска ама се не мие и се не къпе ,а така лепи заразите.
27
0
 
9
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
ХаОс, драги ми мъдрецо.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен хаус драги ми сънародници!----Така е. Нищо ново на територията.
25
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двамата са на едно мнение, Костов обаче е по-страхлив. Най-лошо е когато знаеш кой е правилният път, но нямаш смелостта да тръгнеш по него.
24
1
 
18
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Сега да приемем дори, че доц. Мангъров е прав и ходим без маски и броя на хората, които достигат до прием в болница е малък, а тези които умират още по-малък... Как ще го убедим близките им, които ги обичат, че няма как и трябва да ги жертваме? В смисъл на теория е лесно, но в реалността как да сложиш цена на живота и как с лека ръка да обречеш някой на смърт? Нали идеята е да ги забавим нещата докато излезе ваксина или отвърдено лекарство??? Пълен хаус драги ми сънародници!
23
2
 
6
 
! Отговори
Shopen преди 3 години
Язе си пием гроздова и нищо ми нема, е понекога и мастика и вино, но да е червено.
22
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неофициално мъртвите от вируса вероятно са в пъти повече... Добре, че не ги знаем.Отделно има и косвени жертви, заради страха от него. Хората с други болести не отиват на прегледи и влошават състоянието си критично.Положението е трагично.Мангъров е пpocт или купен за да лъже хората и да саботира мерките срещу коронавируса.
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров на съд, текущата ситуация е негово дело !!!!Всеки има мнение но малко имат знание, Мангъров не е от тези със знанието ...
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя др Костов е пълен шарла-тан !
19
6
 
28
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Що се занимавате с тази мъж без топки - Мангъров. Ако бе толкова сербез щеше да изкара една дълга смяна в ковид отделенията на някоя от големите болници примерно Пирогов без маска и да го видим с грибчето и небивалиците дето ръси. Ако бе мъж поне дипломата си щеше да скъса и да се покрие.
18
2
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Като мутира, старият имунитет не върши работа. И сега да боледуваш, от третата вълна - пак може.
17
5
 
24
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Мангърчо е КОМУНИСТИЧЕСКИ ДОЦЕНТ, ЧЛЕН НА АБВ, ТОЕСТ БСП, ТОЕСТ БКП. КОЙТО Е БЕЗ УМ - ДА МУ ВЯРВА.