Кипър наложи карантина в областите Лимасол и Пафос

Вечерният час там е от 20.00 ч. до 5.00 ч., в другите - 23.00 ч. до 5.00 ч.
12 ное 2020 08:02, Елка Василева
0
Кипър наложи карантина в областите Лимасол и Пафос
Снимка: архив, БГНЕС

Под карантина от днес до 30 ноември са двете най-засегнати от коронавируса области в Кипър - Лимасол и Пафос. В цялата страна се въвеждат редица забрани.

Нови, още по-строги мерки за борба с разпространението на COVID-19 обяви правителството снощи - само седмица след влизането в сила на предишните ограничения, предаде БНР.

Два пакета с общо 35 групи спешни мерки на местно и национално ниво съобщи здравният министър Константинос Йоану след обръщение към нацията на президента Никос Анастасиадис.

Още по темата

Най-строги действия се предприемат в административните области Лимасол и Пафос, откъдето през последните две седмици идват 70% от регистрираните новозаразени и където досега действащите ограничения не дават искания резултат.  

Правителството налага карантина за двете области до края на месеца, влизането и излизането от тях и пътуване към други части на страната е забранено. Вечерният час в тях е от 20.00 ч. до 5.00 ч. Забраняват се събирания на обществени места, паркове, площади, места за пикник, плажове. Затварят се заведенията за обществено хранене, молове, магазини, с изключения на обекти за търговия с храни и аптеки.

На територията на цялата страна остават в сила въведените досега ограничения, включително вечерният час от 23.00 ч. до 5.00 ч., като допълнително се затварят детските площадки и тематични паркове, спират се конференции, изложби и други масови събития.

Правителството на Кипър е притеснено, че дневният брой на новозаразените се задържа на високо ниво, увеличават се и приетите в болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари