По шестима безработни се конкурират за едно място

В 16 области безработицата е над средната от 6.9%
23
По шестима безработни се конкурират за едно място
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Средно по шестима безработни се борят за едно свободно работно място, според последните данни на Агенцията по заетостта.

Още по темата
Най-силна е конкуренцията в областите Хасково и Сливен - по 14 души, а най-слаба в столицата - по трима. На ден в бюрата по труда се регистрират по около 1000 души, според данните.

Детайлният анализ показва, че в 16 области на страната безработицата е над средната, която по последни данни е 6,9 на сто.

Най-висока е във Видин - почти 14%, а най-ниска в София-град - малко над 3 на сто. В 10 области на страната равнището ѝ е над 10%.

Месец по-рано областите с над 10 процента безработица са били с една повече, като за едно свободно работно място са се конкурирали също по шестима безработни. Най-силна тогава е била конкуренцията в областите Сливен и Разград - по 12 души за едно място.

Намеренията на правителството са до края на годината регистрираната безработица да не надхвърля 7 процента, а с различните мерки за запазване на заетостта да бъдат съхранени 350 000 работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: безработицазаетост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Кредити преди 3 години
Взимайте бързи кредити е се небойте пейте и играйте идва хубавото време....
19
3
 
2
 
! Отговори
то6о преди 3 години
Не се плашете - хората ще бъдат заменяни с роботи. Конкуренция с робот няма . Аз като работодател ще предпочета да сложа робот вместо някой д.бил . Свиквайте.
18
3
 
3
 
! Отговори
сопата е голяма преди 3 години
затова ли в джобса на една обява има по 1500 преглеждания поне 400 кандидатстват за едно работно място,много е трудно в момента да се намери работа ако нямате някаква определена специалност
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1В ИТ има позиции с 0 кандидати или 0 в бюджета(т.е. идва човек, който взима 3000, а ти може да дадеш до 2000), колкото искаш. Същото е за финансисти, адвокати, секретарки(ама с езици) и т.н. За хамали и продавачи и по 1000 кандидата може да има. В момента 1 фирма може да търси барман, нищо че е затворено заведението. Ами, свободните бармани са хиляди. Та зависи от професията и кои фирми как са ударени от кризата.
16
4
 
2
 
! Отговори
Koбратпили преди 3 години
Мислете белите хора да си купите държавна земя за един бял град далече от Региона на Балканите .Защото тези които ви гледат от далеко не им е нужно да четат или да ви гледат за да знаят .Системата ще бъде финално разбита от ' Антигравитацията', която ще бъде доставена от гугълнет след чет. години . А работодател е професия - не лично мнение на кравар- капиталист !
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
повече се борят за едно място...над десет човека за едно място вече в тая жестока безработица...
14
5
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
До Акълмайстор! Значи по добре пиян зад бара,отколкото прав пред струга.Това го научих от един мой работник.И още куп подобни мъдрости.След три дни жена ми го уволни.А аз нямах нищо напротив.Продължавай все така.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лесно да си намериш работа особено ако си глупав доносник.
12
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
Няма страшно.Догодина ще станат 60 за едно работно място.Иконом.е в колапс.И не само българската.(то пък каква ли иконом.имаме?) А идва и друг още по смъртоносен вирус.Нищо,повтарям нищо хубаво не ни чака.Чака ни библейски глад.Не вярвате ли? Само малко търпение.
11
3
 
11
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
А НЯКОИ КАЗВАТ: НЯМА БЕРАБОТИЦА САМО 6%. ИКОНОМИКАТА ЦЪФТИ, НАЙ ДОБРЕ СЕ СПРАВЯМЕ В ЕВРОПА=БИБИТКО.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искате ли санитари, бе, лъжци? Не искате вече. Имате много. Претоварени с далавери и лъжи за телевизора. Гнусни измамници на народа и населението. Телевизионни измзмници.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стана Чудо! Пирогов не търси вече санитари!О, Чудо на чудесата! Еврика! Балтов се изпусна и предаде четата от връзкари. Дошли навлеци 200 да искат по 3 хиляди лева заплата. Кой си ти и кой те праща?Много лъжат лекарите и сестрите.
8
8
 
20
 
! Отговори
Акълмайстор преди 3 години
По-добре да си легна гладен,отколкото да не мога да заспя от преумора.
7
5
 
25
 
! Отговори
Не нее така преди 3 години
България потъва в дългове и дефицити. Сега ще лъсне истината за управлението на селянина от Банкя.За 10 години не можаха да привлекат никакви големи инвеститори. А виждате на какво положение е здравната система, образованието, армията....Вече няма кой да лекува хората, няма кой да учи децата, няма и кой да пази България.Младите масово са олиго*френи, неграмотни, наркомани, на по 20 години вече със болести.Ако стане една война ще гледаме като телета докато ни избиват.Съсипаха я тая държава!
6
3
 
9
 
! Отговори
У преди 3 години
Най-много кандидати има за депутати. Засега са 240 бр, а кандидатите всички с БГ лична карта между 18 и 100год. Всички кандидати смятат, че биха били добри и некрадливи като депутати. Обаче рядко има конкурс, през 4год и не всички кандидатстват.
5
4
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
НЕ ВИ ВЯРВАМ !!!СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ КАЗА ПО ДЕСЕТКИТЕ ГЕРБУВСКИ ТЕЛЕВИЗИИ ВЪЗХОДА НА ТИКВЕНИЯ КОМУНИЗЪМ
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това сигурно е в някаква паралелна вселена.
3
6
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Скоро от тези конкуренти ще печели този, който е ... ваксиниран :D
2
5
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Зависи от длъжността.
1
5
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
да да 6-*** друг път за всяка една длъжност има поне стотици кандидати!