Гърция очаква да постигне колективен имунитет до есента

54,8% от гърците са напълно ваксинирани до 28 август
29 авг 2021 20:08, Елка Василева
57
Гърция очаква да постигне колективен имунитет до есента
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцкото правителство е уверено, че ще създаде „стена на имунитет“ през есента - 7 милиона граждани, които са или ваксинирани, или естествено са придобили имунитет срещу Covid-19, предаде БНР.

Още по темата

В статия във вестник "Ta nea" държавният министър Акис Скерцос отхвърли аргументите, че обявените от правителството мерки имат за цел да „накажат“ неваксинираните граждани, като заяви, че целта им е да опазят общественото здраве.

„Ако бяхме успели да ваксинираме цялото население на страната, сега щяхме да имаме интубирани само 50 случая в болниците в цялата страна, вместо 332. С други думи, щяхме да превърнем пандемията в тежък грип, който преди всичко представлява заплаха за тези, които страдат от други основни заболявания и които нямат непоносимо висока цена за човешкия живот, нито претоварват здравната система“, добави Скерцос.

Първоначално гръцкото правителство планираше да достигне стаден имунитет с около 65%-70% от населението до август. Голям процент от гърците обаче проявяват нежелание да се ваксинират по различни причини, в резултат на което само 54,8% са напълно ваксинирани до 28 август и по-малко от 300 000 души са получили само една ваксина.
 


57
Още от Коронавирус
Задължителна ваксина за студенти по медицина в Австрия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 47 Себе си и семейството ли си визираш? Не поставяй собствени епитети по чужд адрес.
43
11
 
1
 
! Отговори
Българинъ преди 4 седмици
"Ваксинационното покритие у нас на нивото на третия свят"Както и всичко останало... икономика, инфраструктура, комуникации, преса, духовно и корупционно, но най-вече интелектуално. На нивото на третия свят.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гърците са ГЛУПАЦИ каквито винаги са били............Стаден имунитет през крив макарон........Израел постигнаха това към което се стремят гърчолята а имат новозаразени повече от всякога и умрели които също ще направят абсолютен връх.Ваксините ще мутират вируса до супер-убиец и така ще пострадат много повече хора....Ама като си просст никой не може да ти помогне.
41
1
 
17
 
! Отговори
епидемиолог преди 4 седмици
До До уж епидемиолог: Това ли е почтена дискусия, да ми вменявате думи които не съм изричал? Разбира се че не съм антиваксър. Но съм против шарлатаните. А това което става в момента е престъпление срещу човечеството в световен мащаб. И няма нищо общо с науката и медицината. Истината излиза лека полека. Не всеки е за продан, особено когато става дума за такова огромно престъпление.
40
2
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 4 седмици
Успех!
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То септември ги чака трета доза ама гърците още незнаят! Боднат ли те ваднъж отърване няма
38
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Докарахте младите до депресия с глупавото дърдорене против ваксините и пропаганда на конспирации! Ваксинирайте се за да свърши този ад! Мислете за децата си/ни!
37
15
 
4
 
! Отговори
До уж епидемиолог преди 4 седмици
Ти си първият епидемиолог в света, който е против ваксинацията. Изчезни с фалшивата си самоличност!
36
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То не било епидемиолог, ами билкар с основно образование.
35
5
 
28
 
! Отговори
епидемиолог преди 4 седмици
Koлко пъти да повтарям, че истински колективен имунитет срещу грипни вируси се създава не с ваксини, а с естествено придобит такъв. Ваксините имат своята полза за хора с компрометирана имунна система, но действието им е временно, само докато останалото здраво население бързо премине през вируса и изгради стадния имунитет. Затова националните локдауни са престъпление срещу човечеството сравнимо само с масовото принудително ваксиниране. Обслужване на вакс-мафията.
34
3
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 4 седмици
Много тревожно звучат думите ти. Изглеждаш млад човек. Не губи надежда, че ще имаш хубаво бъдеще, със сигурност по-,добро от това на родителите ти. И не те съветвам да влизаш в тези форуми, защото това, което четеш е наистина отчайващо и депресиращо. Силно се надявам, че това не представлява болшинството от българите. Все пак , ако имаш желание, те съветвам да се преместиш в друга държава в Европа. АЗ го направих и се чувствам щастлива.
33
2
 
4
 
! Отговори
Dead very fast® преди 4 седмици
Родителите ми са ваксинирани и карат лек кови в момента. Но не бих казал че са ***, просто вярват в системата, въпреки че са ме създали и са ме изложили на целият този риск, но точно това е част от илюзията, мислят си че месомелачка е добра идея и че има добро решение за всичко с добър край. А краят е винаги кошмарен. Колкото по-дълго се стои жив.
32
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като измрат антиваксърите им, ще го постигнат.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Ямболския.... щом преди 23 години си бил в Кавала, значи може би си този, който завлече с пари бая българи. А гъркините са хубави и за да не са ти обръщали внимание, явно ти си Отврат като човек! Иначе по цял свят има грозни хора - и мъже, и жени, нооо грозни в душата си, като теб!!!
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще постигне ми,балона се пукна,всеки разбра за манипулациите.А и като почнат делата в Хага,набързо ще дойде колективния имунитет и истерията ще спре
29
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поредната статия целяща едно - да се набодем. Няма да стане. Не се пънете. От сутрин до вечер да бълвате...ефектът е обратен.
28
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая новина една и съща. Само сменят сезона.
27
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аце то и ние имаме шанс до октомври, ама 2050 година .
26
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Трябва да се ваксинират на 85% за да спрат разпространението. Имат шанс да го направят до октомври
25
6
 
40
 
! Отговори
антиваксъра преди 4 седмици
С ваксинките НЯМА да постигнат нищо......