Клубовете бойкотират мерките, МЗ иска глоби

Въпреки забраните заведенията отварят врати
14 сеп 2021 20:48, Александър Попов
52

Министерството на здравеопазването излезе с нови инструкции към Регионалните здравни инспекции и МВР, с които ги информират, че при грубо нарушаване на ковид мерките да подават сигнали към прокуратурата.

Въпреки забраните, нощен клуб в Русе работи, в петък и събота. Според собственика му Петър Йорданов наложените мерки са неадекватни и съсипват бизнеса.  

"С две думи направо да ни дават на съд, без да ни чуят мнението. Нямат представа от този бизнес, за да говорят за него", категоричен е Петър пред Bulgaria ON AIR.

Персоналът на Петър е изцяло ваксиниран, той смята, че при условие, че се спазват мерките за дистанция и дезинфекция, клубовете са безопасно място и е категоричен, че ще продължи да работи.  

Голяма част от колегите на Петър в цялата страна също бойкотират мерките.   

"Окръжна прокуратура трябва тогава да се сезира и в обществения транспорт. Всички сме заедно, целият бранш сме обединени, ще продължим", каза председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
10
 
! Отговори
69 преди 2 години
Заведения които бойкотират - връщане на ддс на 20%
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е в автобусите младите са без маски защо няма санкции освен това се заформят и дкадали с по възрастните които им правят забележки
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов бил "диктатор", а? СЕГА ще разберете какво е да ви мачкат с репресивния държавен апарат: ще ви пращат всеки ден РЗИ, БАБХ, Полиция, а ако сте много ербап, и НАП. Тепърва някои ще разберат какво значи комунист да се докопа до кокала и някой да иска да му противоречи.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е важно да се откраднат парите! А другите да спазвали били правилата. Хора това е жестока гавра на властта а ГЕРБ са мафиотска структура и съсипа България а факта че съществуват и сред тях няма наказани е достатъчен сам по себеси!
40
4
 
5
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
И аз нищо не спазвам. Всички РЗИ-та на МЗ-та!
39
0
 
6
 
! Отговори
Тогава преди 2 години
До Когато Как се затварят ХРАНИТЕЛНИ магазини бре, ''умник''?
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
клубовете смешни кебапчийници ама няма ли Институции или те се плашат от кебапчето?!
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офф аман от тези клубове. Всеки ден вече. Най-важното нещо на България!
36
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да работят , но с пропуск-сертификат. И ваксиниран персонал. Какъв е проблемът?
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да има глоби трябва да има и поощрения. Ако няма поощрения не трябва да има и глоби.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И те ядат.
33
18
 
11
 
! Отговори
Когато преди 2 години
Когато затворят Кауфланд/Лидл ...които са инкубатори на зараза под всякаква форма било то Ковид или други бактерии ...тогава ще спра да ходя по клубове дискотеки и заведения !!!!
32
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давайте г-Алибегов, народът ви подкрепя!
31
2
 
7
 
! Отговори
До : Точно така преди 2 години
Точно така !!!!
30
2
 
5
 
! Отговори
Айде бе!? преди 2 години
с които ги информират, че при грубо нарушаване на ковид мерките да подават сигнали към прокуратурата." Я па ти!!! Стойчо, нали се сещаш че си министър от ден до пладне?!Утре генерал Радев ще те смени, тъй че всяка заповед е предпоследна!Не дърпай котето (тигъра) за опашката!
29
13
 
11
 
! Отговори
Точно така !!! преди 2 години
Всеки сам решава , как и къде да ходи , също и как да се пази...всичко е личен избор плюс ваксината !!! В събота бях на парти с близо 2000 човека , и интересно , появиха се в 23:30ч полиция и РЗИ , опитаха се да го прекратят не стана , за което съм супер доволен !!!! Къде е логиката да сме толкова хора , заедно до 23:00ч ....и след този час да се прибираме ....супер неадекватни мерки неработещи....
28
22
 
8
 
! Отговори
Подкрепа преди 2 години
Г н Алибегов, подкрепяме ви напълно, но само с мирни протести няма да стане. Трябват блокади на кръстовища, гладни стачки, барикади и сезиране на европейски институции за терора на населението от служебното правителство!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ал Бънди и Къци са под масата и чакат да отмине бурята.
26
0
 
8
 
! Отговори
Аууу преди 2 години
До Анонимен 20: Защото минималната работна заплата се различава с 650лв. от НИЩО. Не подкрепям сивия сектор, напротив! Но определено не съм на мнение, че хората трябва да умират от глад! Да, мерки трябва да има - има ги в цял свят, ние не сме различни от тази гледна точка. В света обаче помагат(дават $) на тези, които са ограничени и немогат да си ги изкарват с работа!
25
10
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Бойкотирайте тези развъдници на вируси.