Неваксинираният здравен персонал в Гърция се връща на работа

В страната са регистрирани над 5,3 млн. случая
29 ное 2022 23:55, Петя Славова
35
Неваксинираният здравен персонал в Гърция се връща на работа
Снимка: БГНЕС

Гърция връща на работа хиляди здравни работници, които отказаха да се ваксинират срещу COVID-19, съобщи министърът на здравеопазването Танос Плеврис. Те ще се върнат на работа по строг протокол, който ще включва редовни бързи тестове.

Още по темата

Подобно на няколко други европейски държави, Гърция въведе ковид мерки по време на пандемията, които изискват персоналът в болниците, лекарските кабинети и домовете за възрастни хора да бъде напълно ваксиниран, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Тази мярка доведе до отстраняването на около 6500 неваксинирани служители от работа и срещна силната съпротива на основния профсъюз на болничните работници.

Най-висшият административен съд на Гърция, Държавният съвет, призова миналата седмица мярката да бъде отменена след жалба, подадена от профсъюза.

"Решението ще бъде изпълнено, въпреки че ви казвам, че смятам, че това е опасно решение за общественото здраве", заяви министърът на здравеопазването Танос Плеврис.

Плеврис заяви, че мярката вероятно ще бъде отменена от 1 януари, ако не и по-рано.

По данни на здравното министерство от началото на пандемията в Гърция са регистрирани над 5,3 млн. случая на ковид, като над 34 000 смъртни случая се дължат на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
22
 
! Отговори
Киро Хикса преди 1 година
Почти никой няма да им се върне, хората все пак имат и чест! Когато излизаха да лекуват болните с голи ръце, без дори да има подходящи маски и защитни облекла в началото на памдемията, и пак тогава масово медиците го преболедуваха, бяха супер герои и им се ръкопляскаше дневно! После метастазите на ГлобоХомо обявиха всички нормални хора, отказващи да се набодат и да напълнят кръвта си с мРНА и Спайк Протеин, в една абсолютно безумна кампания, подклаждана от неприкрити депопулационисти за Сатаната
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гърция имат 71% ваксинирани, което е колкото в България за хората над 40 годишна възраст.
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега да им платят заплатите за времето на незаконното отстраняване от работа. И ваксаните мижитурки, дето са се наместили на шефските места ще требе да го дуууат
20
4
 
34
 
! Отговори
Генерал Майтапчийски преди 1 година
Дано хората имат смелост да си поискат по-високи заплати поне заради унижението. А като гледам са си живи и здрави, а уж бяха пътници.
19
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много напуснаха системата. Сега има глод за кадри. Не само в Гърция, а и в Канада, Франция. Такава глупост може да се направи само нарочно.
18
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те нали като не са ваксинирани са умрели всичките? Кой ще се върне? Нали беше много страшно и лошо тоя грип? Цирк Цирк Цирк.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съда призова ?!?!? Той да не е конферансие ,че да кани и да призовава....В правото по граждански дела съда излиза с решения и те са задължителни. Или гърците още са сърдити на римляните и затова са измислили свои правила:-)))
16
6
 
34
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Не е възможно бе, как така лекари и медицински персонал са отказали да ги набодат с Отровната Игла?! Как ще пазят баба?! Как беше, напълно безвредна, 100% ефективна и абсолютно безплатна! Така каза Бойко, а той знае най-добре!
15
3
 
56
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Тези пък колко са зле не е истина !!! Защо ще тестват хората? Ваксинираните да не би да не предават и да не заболяват. Тотална глупост !!!
14
5
 
53
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Пълна нарушаване на всички закони и права на човека ,беше изискването за задължителна ваксинация...но измисленото ООН,замълча по въпроса!!!!Нещо ,май зацикли Ковид експеримента ,щом почнаха и джигитайците да се бунтуват ....от тази година ,дойде и изчезналия грип(две години го нямаше )!!!
13
5
 
38
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
Здравния им министър Плеврос казал ,че това е опасно .Това правителство в Гърция ги води към блатото .Лошото е ,че пак ние ще им плащаме дълговете на гърците досега 500 ммилярда евро чопнаха за ядене пиене и ...е.
12
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така! Такива новини се публикуват късно, за да ги четат по-малко хора.
11
3
 
40
 
! Отговори
Ковид и мед. Бизнес преди 1 година
Некви тестове правени в гараж в Индия ,що опара направиха прекупвачите и сега по примера на маските от 1 цент дето беха стигнали 2 Евро за брой всеки се прави на спекулант всеки иска неквиизмислени пари за ***.Срепал съм обява продавам 10 лв за 20лв. щото в серийния номер имало в края три седмици Имоти дето реално човек не би им дал и 20 хилки сега се продават за по 100х., но идва време за доене и ще има стегнация яка. ...
10
2
 
39
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Ще си понесат отговорността, спокойно. Ще ги виснат по дърветата с главите надолу всички до един. Мераклии за изпълнение на присъдите много!
9
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ще се върнат на работа по строг протокол, който ще включва редовни бързи тестове" НЕЩАСТНИЦИ! Ако склонят да се унижават така, понеже не са се инжектирали с фалшивата ваксина, която не предпазва от разболяване и разпространение на вируса, плюя на тях! Какъв жалък, смехотворен, фалшив свят! С всички NPCта, които съществуват в него!
8
1
 
46
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Къде ви изчезна рубриката "умрели от ковид(грип, рак, инсулт, инфаркт, блъснат от кола)" ?
7
2
 
56
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Сигурно повечето са емигрирали в чужбина през последните две години. Аз не бих се върнал да работя за да ми бъркат с клечка в носа през ден. Да си търсят други балами!
6
1
 
55
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Неваксинирани и затова живи и здрави. Защо ги викат? Да лекуват ваксинираните си колеги ли?
5
1
 
52
 
! Отговори
Да се събудим преди 1 година
Това е новото нормално... Подкрепа и толерантност към всякакви глу.пости и извара.щения, но не и свобода на словото, или мнение различно от общото. За това те уволняват.
4
1
 
49
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Получи се заповед от "Световната конспирация" за край на експеримента с вируса, поне в Европа, сега в Китай е на ..й и там ще ги пробват колко ще изтърпят на тоталния терор.