Манолова няма да прави партия, ще създава гражданска инициатива

Категорично ще иска касиране на изборите в София
6 ное 2019 11:10,
173
Манолова няма да прави партия, ще създава гражданска инициатива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няма да правя партиен проект", заяви бившият омбудсман Мая Манолова пред bTV. Въпреки това тя не иска да разпръсква гражданската енергия, акумулирана на изборите и "очакването от гражданите да не спирам да дишам във врата на властта", затова ще създаде "гражданска инициатива върху основата на основните демократични ценности", която да се бори  за честни избори и основните свободи на гражданите.

"Доволна съм от изборите и съм удовлетворена. Видяхме страха на властта и как работи машината за фалшификации и манипулации. Победиха ни с много малко", каза Манолова, която загуби на балотажа за кметското място в София от Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Тя е категорична, че ще иска касиране на изборите и ще подаде жалбата в законовия срок, а в момента нейният екип анализира изборните протоколи.

"Ще докажем в съда несъответствие между изборните протоколи и тези, които са публикувани. Пликовете с протоколите бяха отваряни от сътрудници на комисията, които са вписвали и дописвали", твърди Манолова.

Според нея сред нарушенията е наличието на празни протоколи, попълвани по думите й в полза на ГЕРБ впоследствие.

"Най-важният знак и послание на тези избори е, че едноличната власт може да бъде победена", смята Мая Манолова, която благодари за подкрепата на всички граждани и политически сили.

"Благодаря на тези, които гласуваха за мен, въпреки че не ме харесват", каза Манолова, която смята, че е налице обединение на всички демократично мислещи граждани, макар и с различни политически убеждения, което тя определи като мост и подаване на ръка между леви и десни.

Самата тя обаче отказа да разкрие за коя листа с общински съветници е глаувала, като заяви, че е подкрепила тази, която е предлагала промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
26
 
! Отговори
ист преди 4 години
Манолова - победиха ни с малко, но ще искам касиране на избора.Юсеин Бол побеждава на 100 метра с десета от секундата. Победените не оспорват резултата, и го поздравяват. Въпрос на култура и възпитание. Тези ценности липсват на Мая Манолова.
27
0
 
16
 
! Отговори
инициативен граждани преди 4 години
Абе, хора, как се получава заплата и се плащат социални и здравни осигуровки от "гражданска инициатива"?Тая, наг лата, пък и други като нея, съвсем за боядисани врабчета ни взеха?Пуста влаааааст! Явно много е сладка, ще рече човек - по-сладка и от онЪз работа.
26
14
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименМилата ти Родина, яко я закъса с Бойко Тиквата. И той нема да престоява дълго, времето му за управление свърши. След Бойко, всеки различен е като явление, не, а направо като събитие в политиката;)))
25
0
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
То по конституция гласуването е задължително, ама никой не го спазва.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова трябва да направи телевизия и партия. Телевизията днес е като "Работническо дело" преди 1989 година за всяка партия - всеки трябва да има по една.Лъжеш от екрана, обираш парсата и парата чрез партията на изборите.Всички копираха "Бай Волен Общински", и няма благодарност. Само черна неблагодарност.
23
4
 
14
 
! Отговори
Х преди 4 години
До ZzzНапълно споделям. Сглупи ли, полакуми ли се? Но изпусна златния си шанс: - изостави хората, на които би могла да помогне като омбудсман- не се подготви за кметските избори, те не се взимат с плямпан, а с конкретни стратегии и програми, с конкретни предложения и познаване на спецификата на общината.- изпадна в паника, знае, че правилно не я избраха и сега с голословни твърдения иска да орезили изборите. Същата като Радев, щом ме избират всичко е точно, щом не - демокрац. е в опастност
22
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ за поредне път размазаха партията на злото и смъртта - БСП!
21
6
 
18
 
! Отговори
Валка преди 4 години
Това беше краят ти сестра Галева .Ще имаш същата участ като всички , които се отрекоха от БСП ,като Т.Дончева , Г.Първанов , Г.Кадиев и т.н. Остава да се гушнете с учиндолския чалгар , но и в това нямате шанс . И накрая какво се получи ? От два стола на земята . Най-добре е да се прегърнете с Волен Сидеров и да си поплачете.
20
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Zzz: граждански права, които никой не поставя под съмнение? Вярваш ли си, като го пишеш това. Имаме ли право на здравеопазване по конституция? Да. А има ли градове бел болници? Ако седнем да изброяваме нарушенията на граждански права у нас списъкът ще излезе големичък.
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това сред народа му казват Публичен дом със стари проваленичервени чанти ...
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази ще се опита да налее гласовете си в партията на Слави Трифонов, с надежда първо да го вкарат в парламента, а после да стане евродепутат което е крайната цел на Слави. Същата работа като Бареков.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решетников, Малофеев и Гундяев харесват това. Славчо да я подкрепи!!!
16
16
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Чиновник: И защо точно с Лукановата или Виденовата зима да сменят статуквото? По времето на Станишев ние бяхме на едно ниво по БНП на глава от населението с Румъния. Сега, на третият мандат на Бойко сме далече зад тях. Е, струва ли си да се запазва това статукво или трябва промяна? Ако я караме така, както с гербаджийското управление все ще сме на опашката на ЕС
15
5
 
20
 
! Отговори
Zzz преди 4 години
Манолова е и политически късогледа с подаването на оставка като омбудсман. Никой не я би по ръцете да си тръгва от позицията, която единствена може да жали изборите заради нарушени граждански права. А сега със същото глуповато поведение ще прави гражданска инициатива да пази *основни* граждански права, които никой не поставя под съмнение
14
0
 
10
 
! Отговори
fact преди 4 години
а граждяни откъде?не по врат, а по шия.
13
5
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Славчо ако те вземе за певачка фестивала Кюстендилска слива го печелиш от раз
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега с Корнито ще е много интересно защото тая си е чист Сталин и не иска да пуска хаха. Ще се увълчат яко тия, ще има драми и най весело ще е като я заръфат нея
11
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милата ни Родина го закъса. Щом опряхме до Мая Манолова или Слави Трифонов да ни оправят сме жив зян. Дано Борисов управлява по дълго иначе е умирачка с тези доказани мафиоти.
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Първо хората трябва да са наясно какво е добро и най-вече реално. След като Манолова е фактор, остави. Каквото и герберите да тръгнат да правят, не са идеални, но са по-малкото зло, веднага им скачат. Не може! После няма реформи. Тръгнаха реформа в здравеопазването. Миков няма да затваряте болницата в Брегово! Свалиха първия здравен министър на ББ, сега го вижте как управлява болница в провинцията. Човека го бива. Враца имат за ритнитопковеца Божилов пари, за болницата нямат??!!
9
4
 
18
 
! Отговори
Zzz преди 4 години
Тази жена не разбра за толкова време кампания, че се състезаваше за гласовете на Софиянци, а не срещу "властта", за която всъщност ламти. Сдружения от типа "от кол и въже" са от ден до пладне. Ще се изпокарат, като изтрезнеят след загубата