Можете да се спасите от изпотяването с тези стъпки

Неутрализира се и неприятната миризма - вижте как
Обновена: 2 апр 2018 23:58 | 2 апр 2018 23:00,
19
Можете да се спасите от изпотяването с тези стъпки
Източник: pexels.com

С приближаване на лятото обикновено нараства и притеснението относно начините, с които да се справим с изпотяването и неприятната миризма.

Прекомерното изпотяване може да се дължи на редица фактори. То може да е следствие на стрес, физически упражнения, вълнение, хранене, лоша хигиена, унаследен хормонален дисбаланс и високите температури, разбира се.

Любопитното е, че самата пот няма никакъв мирис, но когато влезе в контакт с бактериите на повърхността на кожата, се освобождава неприятна миризма.

Ето и няколко начина, с чиято помощ можете да се отървете от нея.

- Бъдете щедри с тоалетната вода. Тези продукти се състоят предимно от вода или от вода и алкохол, като едва 2 – 5% от тях е парфюм.

Те могат да бъдат добавени към водата във ваната. Можете също така да добавите малко и към чаша с чиста вода и да използвате разтвора за изплакване най-накрая. Има и охлаждащ ефект.

- Добавянето на чаена лъжица стипца към водата във ваната също помага срещу изпотяването. Стриването на няколко ментови листа също може да бъде от полза.

- Розовата вода винаги може да се добави в щедри количества. Тя охлажда, а също така е и ароматна.

- Срещу неприятната миризма, вследствие на изпотяване, от полза е маслото от чаено дърво. За целта трябва да го нанесете в областта на подмишниците с помощта на памучен тампон.

Още новини за красота четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Криворазбраната свръх хигиена е също толкова лоша, колкото и пълната и липса. Толкова ли е трудно да се разбере? Или снобарщината преди всичко, на всяка цена, за да сме сигурни че другите сноби няма да ни скочат? А здравето - майната му на него.Като във всяко нещо в този двойнствен свят истината е по средата, а не в някоя от крайностите.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Човекът не ти препоръчва през цялата година да се къпеш по три пъти на ден, а само в най-големите горещини.Събуждаш се изпотен, защото още в 5.00 сутринта е било 23 градуса и задушно. Взимаш душ. Като се върнеш от работа си вир вода, защото навън е 36 градуса на сянка. Пак взимаш душ.Но привечер излизаш. И след като се прибереш, ако продължава да е горещо, защо да не вземеш душ и преди лягане?
8
1
 
5
 
! Отговори
И не само преди 6 години
Да се къпете ами си изпирайте и дрехите .Каква полза от къпането ако след това си облечете същите *** парцали ....
7
0
 
0
 
! Отговори
вяер преди 6 години
Против лошата миризма от изпотяване се използва Део кристал.Той не спира изпотяването,само не позволява размножаването на бактериите.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По възможност, през лятото взимайте душ не само сутрин и вечер, но и през деня, ако е много горещо."И ако го правиш това, резултатът е:-свръх секреция на всички мастни жлези по кожата-свален общ имунитет-кожни проблеми
5
2
 
14
 
! Отговори
. преди 6 години
И най-важното: Къпете се! За бога, хора, къпете се! Водата не е толкова скъпа. Понякога очите ми се насълзяват от зловония, докато пътувам с градския транспорт... :(
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е що? Изпотяването е естествен наобходим и полезен процес на тялото. Потенето е начин на организма да се охлади, а също така да изхвърли отрови. Много е просто - мийте се, къпете се.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Можете да се спасите от изпотяването с тези стъпки"Скоро очаквайте продължение: Как човек да се спаси от кихането, кашлянето, ходенето до тоалетна и най-вече дишането.
2
2
 
15
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
Айде дано повече смърделли да я прочетат тая статия! АЙДЕ ДАНО БОЖЕ, ДАНООООООООООООООО!
1
4
 
8
 
! Отговори
Практичен преди 6 години
По възможност, през лятото взимайте душ не само сутрин и вечер, но и през деня, ако е много горещо.

Спонсорирани публикации