Крис Браун и Мадона оглавиха британските класации

Седмичен преглед на световните чартове
Обновена: 2 апр 2012 09:46 | 2 апр 2012 09:46,
2
Крис Браун и Мадона оглавиха британските класации
Крис Браун оглави чарта за сингли на Острова. Снимка: Вирджиния рекърдс

Най-после нови имена се наредиха по върховете на повечето значими световни класации. За съжаление не бихме казали, че това са някакви уникални нови предложения, които ще оставят сериозен отпечатък  в следващите месеци, но все пак  трябва да отдадем заслужено на новите любимци.

Във Великобритания сериозни размествания има и в двата чарта. Сред синглите под номер 1 дебютира новото парче на Крис Браун "Turn Up The Music", което е пилотното от задаващия се в началото на май пети студиен албум на чернокожия рапър "Fortune". С него той ще се опита да задържи мястото си сред звездите, след скандалните разкрития отпреди две години за нанесения от него побой на тогавашната му приятелка Риана, с което кариерата му отчасти тръгна надолу.

След него в класацията остава Шон Пол (Sean Paul) със "She Doesn`t Mind", което миналата седмица дебютира в класацията на същата позиция, а тройката допълва Ники Минаж със "Starships".


Сред албумите изненадата не е особено голяма. Може би най-известната в света певица Мадона нямаше как де не се нареди под номер 1. Новият й албум "MDNA" беше широко промотиран, като вече някои от песните от него и без това нашумяха, а поп иконата направи всичко за да привлече вниманието върху себе си. Преди седмица дори се забърка в скандал на Ultra Music Festival в Маями, където отправи реплики към публиката, които бяха явна препратка към употребата на наркотици. Мадона, разбира се, винаги ще се продава добре и дори песните й да нямат какво особено ново да предложат.

Зад нея остава "Nothing But The Beat" на Давид Гета, който миналата седмица изненадващо се завърна сред най-продаваните албуми на Острова, въпреки че излезе през есента на 2011.

На третата позиция откриваме Emeli Sande с "Our Version Of Events".


В Щатите на първото  място сред албумите също се нарежда  ново име. По традиция тук саундтракът  на много успешен филм също става  успешен, а случая с новия блокбъстър "Игри на глада" е точно такъв. Филмът успя да запише рекорден първи уикенд и изглежда ще бъде касов хит, а саундтракът към него се нарежда под номер 1. Това обаче едва ли ще трае дълго, тъй като в тази класация новите албуми се появяват седмица по-късно отколкото в Англия и най-вероятно след 7 дни Мадона ще заеме челната позиция.

Тройката допълват Адел с "21" и новия албум на The Shins "Port Of Morrow". Единствено класацията за сингли на Билборд не се променя тази седмица, като цялата тройка остава същата. За поредна седмица "We Are Young" на fun. и Janelle Monae е на първо място, следвано от "Stronger" на Кели Кларксън и "Glad You Came" на The Wanted.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Timbaleika преди 12 години
Brao Billboardko, sao taka, mnoo sa shit tia ni cheli ni videli "jurnalia"!!!
1
0
 
2
 
! Отговори
billboard преди 12 години
Към журналиста правещ седмичния обзор: Не е нужно да се "претопля" старата драма - Крис Браун/Риана - щом се появи този изпълнител. Колкото до Мадона човек е добре да чуе албума й преди да пише неглижиращото си мнение. Струва ми се, че в dnes.bg има върли фенове на Лейди Гага. То бяха едни фанфари на 28 март за 26-ия рожден ден на изпълнителката, едни дитирамби ?! Защо не отбелязахте на 27 март рожденния ден на Марая Кери, която според WMA Монако (?!) е най-даровит и титулован изпълнител ?