Италиански метъл и студени тела в Студентски град

За втори път у нас пристига италианският bastardcore квартет Arcadia. Ще представи най-новото си издание „Cold Cold Bodies”
25 фев 2008 15:38,
Италиански метъл и студени тела в Студентски град
Плакат: “Toucan Bluzz & Rock"

Италианският bastardcore квартет Arcadia вече потегли на поредното си турне, което за щастие на феновете им у нас, ще мине през България.

Историята на бандата започва в една мрачна нощ на 1996-та година, когато две „ментално увредени” момчета решават да си пропилеят животите, създавайки нещо много разрушително – Arcadia

След това животът им е тотално посветен на бандата, като в състава се включват още двама човека. Всичко продължава, както обикновено – първи концерти, първи издания, при това доста добре посрещнати и тук вече бандата започва да се отлепя от честото „боксуване” в това положение.

Всъщност това е началото на един нестихващ възход, който започва със съвместно европейско турне с Henry Rollins, последвано от покана за участие на престижния фестивал Sun and Steel във Флорида, редом с Obituary, Trivium, Body Count и много други.

Вторият им албум “Fracture Concrete” е увенчан с обиколка на САЩ, а след още завоевания по света следва и второ щатско турне, където се заражда и определението на групата като „Italian Bastard Core, лепнато им от американските фенове.

Core поради лесно уловимото модерно core влияние, Bastard заради грубия звук преплитащ много стилове в себе си, а Italian…може би, се сещате сами.

След като Arcadia спечелиха множество фенове и на балканите, включително и в България, те се завръщат за да промотират най-новото си издание „Cold Cold Bodies”, което всички ще можем да чуем на живо.

Лайфът на бандата е на 7-ми март в столичния клуб “Toucan Bluzz & Rock". Началото е в 20:00 часа и ще бъде поставено от подгряващите български метъл групи New Disease и Let Them Diе. Билетите са по 6 лева.


Спонсорирано съдържание