Савина Пламенова представи "Юначе" - съчетание на фолклор с модерна музика

Това е един нов прочит на българския фолклор, сподели певицата
Обновена: 17 юни 2021 15:39 | 17 юни 2021 09:55, Ния Христова
0
"Юначе" се казва първия музикален проект на бившата лекоатлетка Савина Пламенова.
 
"От ранна детска възраст се занимавам с музика успоредно с това, че съм тренирала лека атлетика 11 години. Казах си, че искам ново начало и то дойде с Медицинския университет, специалност "Биология". Във всичките тези години музиката е била неизменна част от моя живот, защото съм отгледана от моята баба, която е шопска певица. Винаги е пяла и това съм го усвоила генетично. Моят баща свири на китара, може би е наследствено", сподели певицата пред Bulgaria ON AIR.
 
Заради авторски права Савина получава отказ да изпълни друга народна песен, която е харесала, но това само я е амбицирало.
 
"Започна трансформация на текстове, четене на сборници... Съдбата така подреди нещата, че да се направи нещо много по-интересно и модерно. Текстът на "Юначе" е мой. В тази песен има много модели, които са присъщи за фолклора и присъстват в съвременната поп музика. Редуват се в песента и носят на слушателя лекота на възприятие. Това е един нов прочит, приятно звучене на българския фолклор, предоставено от нас", каза още певицата.
 
За помощ се обръща към DJ Dian Solo, защото е знаела, че той ще усети песента така, както тя трябва да зазвучи. Алекс Нушев може много добре да варира с фолклора, така че да не преминава границите, отбеляза тя, запитана за екипа, с който е работила по създаването на "Юначе".
 
Видеото към песента е заснето на язовир Пасарел в близост до София. Включени са и кадри от нос Калиакра, които екипът специално е заснел. Савина предполага, че младите хора биха възприели по-леко песента, тъй като по думите й българинът е много ревнив към фолклора.
 
Интересен факт е, че тя е част от професионален екип, който произвежда ваксини против тетанус.
 
"Работя с изключителни професионалисти, намерих своето място в този екип и в работата си. Музиката е част от моя живот, но това е моето място. И спортът е неизменна част от моя живот, всеки ден присъства някаква спортна дейност", каза още младата изпълнителка.

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари