Кобрата на линия, излиза на ринга през март догодина

Готов съм на 95% за големия мач, каза той пред Bulgaria ON AIR
19 дек 2017 11:30, Красимир Ангелов
35

Кубрат Пулев се готви за битка на ринга през март или най-късно април догодина. Това разкри самият той пред Bulgaria ON AIR.

"Готов съм на 95% за големия мач. Вече съм се завърнал на ринга. Въпрос на време е да уточним датата и мястото", сподели боксьорът.

В следващия си двубой Кобрата може да се изправи срещу ливанеца Мануел Чар. А ако се стигне до споразумение между двамата, залогът в срещата ще бъде Междинната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Това е вторият най-важен пояс в организацията след този на супершампиона, който се държи от Антъни Джошуа. Междинната титла беше спечелена от Чар на 25 ноември след победа по точки над руснака Александър Устинов в Германия. 33-годишният ливанец записа 31-ия си успех от 35 мача в професионалния бокс.

"Не смятам, че контузията ми беше фатална. Мач с Джошуа така или иначе ще има, макар и на по-късен етап. Най-важното за мен е да бъда здрав. Готов съм да изляза и да се бия срещу всеки", категоричен бе Кубрат.

Той пропусна възможността да се боксира със световния шампион Антън Джошуа през октомври заради контузия. Вместо него на ринга на стадион "Милениум" в Кардиф се качи камерунецът с френски паспорт Карлос Такам, който загуби с технически нокаут в десетия рунд.

Тервел Пулев пък от своя страна отбеляза, че апетитът идва с яденето и вече е готов да се изправи срещу по-тежки съперници.

"Преходът ми показа, че класата, трупана през годините, е налице. Хората също виждат, че разликата е огромна и вече няма смисъл да се играе срещу хора от номер 200 в ранглистата, а трябва да се търси около 50-цата и постепенно да се играе за титла", коментира още той в "България сутрин".

Неговият треньор Борислав Бояджиев, който е и един от първите треньори на Кубрат посочи, че състоянието на Тервел в момента е много добро и "на висота".

"Подготовката му винаги е била качествена, а мотивацията - на необходимото ниво. В събота, на 23.12 отиваме да вземем седмата си победа", допълни той.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Как не те е срам да се наречеш Българин,как не те е срам да се наречеш боксьор?!Ти си срам за спорта и за Държавата!Моля те,не прави деца-направи добро на човечеството!
27
4
 
13
 
! Отговори
Не знаят те преди 6 години
Как от Ром се трансформирал на Българин , тва е интересно иначе тва с бокса не е интересно , вероятно го мислят за българин да ама само лична карта
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво ша прай на ринга като се качи?Освен да го премете и да слезе.
25
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леко да не се "контузиш" пак.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DO tuk :Момче ти т ъ п ли си или? *** не ходи по дискотеки - само по чалготеки, при такива като теб!
23
4
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Според мен вместо "кобра" е по-правилно да го наричат "гърмяща змия". Винаги е готов да вдига прекалено голям шум около себе си.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I vecjniqt mutrqga kaza,i otseche:Mart mec. Neka da me biqt Da izbutame zimata Hahahaha Begai
21
16
 
5
 
! Отговори
DO tuk преди 6 години
До тук само *** и лилипути са коментирали с иключение на един.*** ако ви срещне у дискотеката ще има шамари за ***,хахаххаха.............
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Arabski ymruci skoro ne si ql,A?
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vzemi si opravi malko pensiona Koito imash v Berlin ne Te li e Sram
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...срещу ливанеца Мануел Чар...Пулев, момче - този ти е силен за теб! Ше те гътне Чаровно! За по сигурно се уреди да се биеш с някой ескимос - нейсе биеш по точки!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Sedi miren izlagash BALGARIQ Balgariq nas Vsichko !!!!!!!!!!
16
5
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До ПРОМОУТЪР, тъкмо това щях да кажа, че Тервел е по по-добрия от двамата, но все им подбират боксови круши. Помним на Тервел първият му професионален мач. Както казва един колега по-долу:"...закъсал за пари! "
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще гледаме мач между нашия герой и добре подбран възрастен боксьор, изваден от нафталина, с титли от 1990, надебелял и уморен, но с празни сметки. Ще вземе стотина-двеста хиляди, ще го думка нашия великан, ще падне в технически нокаут и ще изкара една вечер в наша чалготека, заобиколен от сочни гърли. Кво лошо, театрото е пълно, само рибоците му се хващат и ходя да му плащат скъпите билети.
14
5
 
22
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Много ми прилича на ББ това момче .. говори супер нахъсано а след него само резили. Не се и съмнявам до някоя година да се кандидатира и той за допутат.
13
2
 
19
 
! Отговори
ПРОМОУТЪР преди 6 години
МАЛЕЕ...ТОЗИ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ВЯРВА...ТЕРВЕЛ Е ГОЛЕМИЯ!
12
4
 
18
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Мачкай Дришоооооооооооооооооооооооооооооо, ааааа Ковррррааааааааааааааааааа
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано Мануел Чар го нокаутира в първите рундове и да се приключва с това недорузомение по върховете на профибокса!
10
3
 
26
 
! Отговори
Един преди 6 години
Те тава е. Сега ще му намерят някой кърлингист, когото да бие като брашнян чувал и ще обявят, че се завръща с победа след контузията. И боксът отдавна е театър.
9
3
 
30
 
! Отговори
Роко Сафреди преди 6 години
брат, стига си се излагал и не се занимавай с глупости ами се хвани на работа, като всички нормални хора. писна ни от палячовщините ти!