Кухи фирми за ДДС – причина за бруталния разстрел в Нови Искър?

Полицията проверява търговските дейности на Неделчо и Кети
4 яну 2018 07:00, Анисия Иванова
126
Кухи фирми за ДДС – причина за бруталния разстрел в Нови Искър?
Снимка: Булфото

Дедесарска схема най-вероятно е довела до шесторното убийство в Нови Искър. Това е и основната версия, по която работят в момента разследващите, съобщиха шефът на следствието Борислав Сарафов и главсекът на МВР Младен Маринов.

Ден след бяха открити жертвите на масовия разстрел, на Икономическа полиция е възложена пълна проверка на търговската дейност на една от жертвите – 41-годишния Неделчо Юнаков.

Според съседи на фамилията мъжът се занимавал ремонт на автомобили и тирове. Проверка на "Монитор" в Търговския регистър обаче показа, че Юнаков е бил собственик на дружество, регистрирано като строителна фирма.

Още по темата

През късната есен на 2012 г. мъжът придобива 100% от дяловете на "Бау Консултинг", които обаче 8 месеца по-късно продава на друг човек. Тя е типичното кухо дружество - без дейност, офиси и работници. Фирмата е сменяла собствеността си три пъти за последните 4 години.

"Основно проверяваме дейността на убития Неделчо Юнаков, тъй като имаме информация, че той се е занимавал с кухи фирми за ДДС. Установяваме и начина, по който е придобит имотът - кои са бившите му собственици и какви са били взаимоотношенията с тях. Всички факти и обстоятелства са важни за нас, но основно работим по дейността на убития", обясни Маринов.

Фирмата, в която е бил собственик Неделчо, е издала фактури за строително-монтажни дейности на голяма птицеферма в Северна България - скеле, стъргане, грундиране, шпакловка теракота, вътрешна мазилка, гипсова шпакловка, зидария и външна изолация на обекта. След ревизията на получателя на фактурите се изяснило, че са фиктивни, ДДС-то по тях не е признато от НАП, но историята е от 2012 г., а окончателното решение на съда е отпреди 1 г.

Избитото семейство в Нови Искър се е нанесло в къщата, където се е разиграла трагедията, преди само 8 месеца. Имотът е купен заедно с още една сграда, хангар и парцел през април за сумата от 127 000 лева. Покупката е направена от убитите Неделчо и Кети.

Търговските дейности на втората съпруга на Неделчо също са обвити в мистерия.

Преди години тя създала фирма - "Деви Ке" заедно с още две жени. Дружеството е регистрирано на адрес в столичния квартал "Люлин". Апартаментът преди години е бил собственост на друга от съдружничките във фирмата - Десислава. Именно заради нейн дълг в момента върху дяловете на "Деви Ке" има наложен запор. Десислава и Кети били съседки и живеели врата срещу врата в "Люлин". Според съседи Кети, дъщеря й Нанси и майка й Елена били обикновени хора и не личало да са с възможности.

Съседите от входа никога не са чували двете жени - Кети и Десислава, да имат обща фирма и са категорични, че никой от апартаментите им не е бил действащ офис. Хората не знаели с какво са се занимавали двете, нито пък какви са били професиите им. Те обаче си спомнили, че продали жилищата си горе-долу по едно и също време и дори че последвали препродажби.

Никой не знае къде са отишли да живеят. Сега в апартамента на Кети живее самотна жена, а в този на Деси – семейство. По документи обаче жилището се води собственост на мъж, чийто съдружник пък е свързан с дружества, собственост на панамски офшорки. Засега обаче търговската дейност на Кети публично не се свързва с разстрела на фамилията.

"Правят се балистични експертизи, за да се установи с какво оръжие е стреляно и дали е само едно. Част от убитите са застреляни в гръб", обяви директорът на Националното следствие Борислав Сарафов. Той допълни, че тепърва ще се изяснява кой от убитите е застрелян пръв. Проверява се и дали Кети е била качена насилствено в джипа и откарана в гористата местност, където бе открито тялото й.

Според разследващите е стреляно с оръжие 22-и калибър - т.нар. флоберов калибър, Диаметърът на куршумите бил 6,3 мм. Такъв калибър се ползва често при убийства на мафиоти - пистолетът е безшумен, а малкият куршум се смачква и е труден за балистична експертиза.

Самият калибър обяснява и множеството изстрели - подобен куршум е много лек, лети с ниска скорост и с един изстрел може да убие човек само в сърцето. Смята се, че раните в главите на жертвите пък са контролни, които убиецът направил за всеки случай. Гилзите по пода пък говорят за поне 3 пълнителя - пистолет с 22 калибър има между 10 и 12 куршума. Според една от версиите убиецът е бил повече от един.

Крадец, който се е крил в имот в близост на къщата на ужасите, е бил заловен в нощта на шесторното убийство в Нови Искър. Обирджията бил спипан от бизнесмен, който го забелязал в имота си и веднага се обадил на полицията. Униформените дошли и го прибрали. Все още обаче няма официални данни крадецът да е свързан с масовото покушение. Не се съобщава също така дали има дори и малки подозрения, че той може да е жестокия килър. В същата вечер още една къща в Нови Искър е била разбита.

Загадка пред разследването е убийството на Кети. Тя единствена не е открита в къщата. Първоначално се смятало, че може да е убила роднините си и да е избягала. Оказало се обаче, че Неделчо се обадил на сина си Георги дни преди разтрелите на Нова година и му казал, че мащехата му е изчезнала. До кладенеца, където жената била хвърлена, полицаите били заведени от комшия на семейството. Следово куче пък посочило, че тялото ѝ е в кладенеца. Жената била с куршум в главата, аутопсия проверяваше за следи от други изстрели. До джипа на семейството, паркиран наблизо, е намерено намериха тефтерче, собственост на убитата.

След назначените експертизи трябва да се установи дали Кети е убита в семейната къща, където бяха открити във вторник следобед петте трупа, или е гръмната в колата, а след това убиецът се е отървал от тялото в кладенеца.

След двата огледа, продължили над 18 часа, се установи, че труповете на жертвите са били местени в различни стаи в къщата, с което извършителят вероятно е искал да заблуди разследващите. Убиецът е бърсал кръвта от пода, защото на мястото е намерена кофа с вода, в която имало кръв и парцал, разказа пенсионираният полицай от Второ РПУ в София Йордан Кръстанов.

В двуетажната къща са намерени телата на бащата Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му дъщеря Нанси на 16 г., на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

От МВР и прокуратурата обявиха още, че няма да крият информация по случая, защото жестокото убийство е обществено значим проблем.

Разпитвани са всички съседи на Неделчо и Кети, проверени са и всички телефонни разговори, които са водили през последните седмици. Проверено е алибито и на бившия мъж на Кети, който според информация в интернет е бивш затворник..


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ДРОГА + УБИЙЦИ ЧУЖДЕНЦИ - това е !!
28
3
 
21
 
! Отговори
Re: Домакиня преди 2 години
Вижте кръга на тези хора. Живеели са в "Люлин", там си е развъдник на криминален контингент, къща Сапарева баня, кратък период Дупница, тефтер - жената е търсила психиатри, момчето е работило в психиатрия, имаме бивш приятел затворник - нищо чудно да е клиент на психиатрия. ДДС - колко да откраднеш, отпада?Работят като автомонтьори - там също има престъпен елемент, коли за поръчки. Ако има тайна, със сто хиляди няма да купуват къща, а ще бягат в ЮАР.
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кредит от банка от почти 100 000 лв, плюс пари в брой (неясно колко), за да си купят къща? И това от хора, които официално нямат доходи? Нещо гнило има. Коя банка дава така такъв голям кредит? На мен за 10 000 ми искат луди гаранции, камо ли за 100 хил. А тези, без доходи, са имали скъпа къща, кола БМВ, и т н.
Явно са имали покровителство и чадър от най-високо ниво. Нещо като случая с кумовете на Делян Добрев в Хасково.
26
1
 
22
 
! Отговори
Соломон преди 2 години
Направения езвод от фактите ми звучи нелогичен,
Нека да проверят как имената на тези селски хора са се завъртяли в панамски офшорки.
Кои, как и кога е откраднал и използвал личните им данни.
Възможно е в началото да не са знаели, но при откриване на своя фирма да са разбрали в какво са участници. Логично е да са поискали девиденти /процент/,
Наистина може да има връзка с ДДС но не тяхно, а на някой високопоставен държавник /мафиот/
Убийството е 100% поръчково.
25
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма е въпросителната срещу какво обезпечение, след като нямат твърд гарантиран доход, те са получили този кредит. Тази въпросителна се отнася до 99% от кредитополучателите през последните 15 г, но никой не пита никого и така кервано си лае, а кучето от Банкя си върви!
24
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей момче ,

Престани с тоя суджук бе ...надявах се да прочета някой свестен коментар на някой дето е бил в системата ...
Банален си ..намери си работа ,хвани си гадже
Таки ли такъв убитак си бе ...бати нещастника братче
Пууууу
На всички други се извинявам
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неделчо е бил активист на ГЕРБ и заместник предстедател на партийната ядка в Нови Искър.
Бил е също и главен перач на парите от амфети в този край.
За това медиите мълчат.
Може да са го убили партизаните. Нали джиъпт е намерен в гората.
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е дело на бившата Държавна сигурност
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кети Кюхова (доста необичайно име) е била основната причина. Тя е разпалила невиждан спор, завършил с 6 тела и 1 мъртво куче... Лошо начало на 2018
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно място е Нови Искър. Населяват го колоритни далавераджии. Там се подвизава и "докторът ливанец", "лекувал" Бойко и Славито, прославен познайник на пазителите на закона и реда.
Каквото и да се гадае едно е ясно, не им е чист косъма на убитите. Прости хора, без знания, искали да направят някакъв "голям удар" и да забогатеят без последствия. Видя се докъде са стигнали.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиецът ще да е най-неочакваният вариант. Сякаш най-вероятната версия е проблеми с мафията (държавата) заради фирмите им.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може цялото семейство да са знаели някаква мафиотска тайна
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Ютюб имаше един клип...
Руснак подизпълнител се моли да му платят за свършената работа, явно за незнам кой път.
Те му се подхилват и го лъжат.
Той се моли поне за някаква част, посочват му вратата.
Човека излезе и след три секунди влиза с насочен пистолет.
Онези веднага готови да платят всичко на момента.
Но беше полудял и ги очушка сичките, само повтаряше “Защо? Защо?”.
16
2
 
17
 
! Отговори
Разследваща домакиня преди 2 години
Необходими са още данни които като времето на смъртта на всеки от убитите,кога е настъпила смъртта на Кети -преди или след убийствата в къщата.ДНК експертиза на кръвта в кофата,Едва ли убийците са бърсали чужда.Възможно е някой от тях да е бил ранен при съпротива на жертвите. Беше казано, че има следи от насилие, т.е. възможно е да е имало съпротива от жертвите.ДДС трябва да се изключи като мотив. Да е източил 200 ХилЗа толкова да избият шестима за да не оставят свидетели е неправдоподобно
15
3
 
25
 
! Отговори
. преди 2 години
Парите не са чак толкова сладки, не си струва да те убият заради тях ...
Много е грозно, когато очилатите некадърници използват думата "гръмната" за да звучат по куул, изключително нискоморално нищожества, много гнусни.
14
4
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Това си е пълна психария, както и да го гледам. Не е професионално. Прилича ми на родова вендета със селски привкус.
Професионалист няма да ползва техния автомобил, нито ще се опитва да заличава следи.
Да не са им отишли на гости психиатрично болни, жената търсела психиатри, синът е работил в психиатрия - доброволни начала.
Първобитно дивашко клане.
Забранете пиратките на Нова Година, поне един щеше да се спаси, ако съседите бяха чули изстрели.
Самоубилият се под влака в Н. Искър е интересен.
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бушон в схеми за пране на пари, това е мъжът. Явно е превъртял и избил близките си. Специално за куче, ако не те познава трудно се убива с един изстрел,защото се движи много. Хората също, ако не познават човека и не са очаквали разбиране от него, едва ли биха стояли всичките да ги избива с по един изстрел. За мен убиецът е мъжът, но да видим
12
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с кухите фирми е измислица.
Намерили са му една фактура - всяка фирма се е дънила с фактури, особено строителните.
Който не работи, не греши.
Или са изработили с пари някой луд или е любовен триъгълник.

Проблемът е, че имаме масов убиец на свобода.
11
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо Суджук наказва тези които мислят, че може да се оправят сами и плячката да е само за тях. Да е за урок на другите.
10
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шшшшш, тихо да не чуят чужденците и Европредседателката със скъпите чанти.