Като не може хотел – свинарник на "Силистар"?

Собственици могат да откажат летовниците от това място
4 сеп 2018 15:00,
45
Като не може хотел – свинарник на "Силистар"?
Снимка: Facebook

22-та декара бивш свинарник на плажа "Силистар", който преди две седмици разбуни духовете на премиера, местните власти, а и на еколозите, може да се застроят отново със... свинарник.

Парцелът е урбанизирана територия със стопанско предназначение от времето преди 1989 г. и ако не бъде променено предназначението му, новите собственици могат да откажат летовниците от това място като просто построят нова свинеферма.

Още по темата

Отбивката за плажа "Силистар" минава през много частни терени и горски фонд. Опитът да се прoкара път през единия от частните терени скандализира обществото.

Самият концесионер на плажа има проблем с достъпа до него. На няколко от частните терени стоят касиери и продават билети за достъп и за паркинг.

"Многократно съм отправял питания към различни институции. Отговорът на всички е един и същ – разработване на подробен устройствен план и отчуждаване на терени", коментира концесионерът Стойчо Монев.

До отчуждаване на земеделски земи не се стигна, но Общинският съвет на Царево гласува процедура за промяна статута на първия терен от 22 декара срещу правото да получи 800 квадрата за път.

Впоследствие инспекцията по околна среда се произнесе, че на това място може да се построи само свинарник, какъвто е имало преди 1989 г.

"На няколко пъти собственикът е подканян да направи свинарник и аз много се моля това да не се случи", коментира пред bTV кметът на Царево Георги Лапчев. 

Дали на "Силистар" ще се появи свинарник или ниско строителство – времето ще покаже, но сагата ще продължи, докато не бъдат отчуждени имоти за достъп до плажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
14
 
! Отговори
marquise преди 5 години
Може ли обществото да узна името на длъжностното лице, което е отчуждило имота от 22 дка и кога е по време е станала сделката?
38
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 5 години
За Силистар хубу, ама що сте сложили снимка на Болата?
37
1
 
16
 
! Отговори
Луд с милиони преди 5 години
В Несебър на първа линия догодина пускам сто кошера пчели африканки. Много мед носят ,и жилят до смърт.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кмета е партия със собствениците.
35
3
 
6
 
! Отговори
СИРИЯ преди 5 години
В Сирия Продават Билети за Пътя .Приликата е че е под Дулата на Пистолети и Танкове .
34
1
 
6
 
! Отговори
Данчето преди 5 години
До( 24) Хахахаха....не мога да се спра
33
2
 
2
 
! Отговори
Данчето преди 5 години
До " ***" Хахахахаха.....не мога да се спра
32
0
 
9
 
! Отговори
Хе хе преди 5 години
Ами да строят свинарник...само че да стопанисваш свинарник и да печелиш не е като да построиш хотел и да печелиш...смешници.. :)
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
tova e plaj bolata do nos kaliakra
30
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това место "Селистар" трябва да се облагороди,да се направи път нормале,паркинг-охраняем,а защо не и малки китни къщи за почивка.Та това почивка ли е в големите хотели ............Шум колкото искаш,кавги между туристи ,коли по алеите,пиянски истории.Е това не е почивка,а мъка за организма и за хора кои искат наистена да почиват.Дано ,някой да размисли и се изгради нещо добро
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нека е свинарник, щом е такъв статута. То дали ще се излизат свински или човешки лна в морето за мен няма значение.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходете си в Гърция и Турция и не се занимавай с тия *** от Бгморието.Миналата година около 03.09 бях на почивка във Св. ,Влас нищо не работеше за ядене само *** и винен кебап за по 14 лева на едно място в селото.Циркаджий.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходил съм там в продължение на почти 10 години.Още от 199* година,не помня точно.После дойдоха шoпитe,после багерите и таковаха мaмaта на пезажа.Драгалевският бaзедов *** има имот там,както и онова пияно седерастко ЛAЙHO сърчаджиеф,да им изсъхнат очите дано!Беше гранична зона,после защитена местност.Голямо лапане,а собствениците са алчни лeкенца,построй си един паркинг за два лева на ден и хората сами ще идват!А концесионерите защо не ползват половината плаж, но перпендикулярно на брега?
26
5
 
16
 
! Отговори
Турист преди 5 години
Не знам къде е този плаж, защото от години не съм почивал в Б-рия. Скоро няма и да отида на море в Б-рия. А на тази снимка гледам пясък не е останал пък вие плаж виждате. Като не знаят как да се отнасят с българските туристи да гледат прасета....то едно и също се готви и се сервира, така че имат опит
25
2
 
24
 
! Отговори
мак преди 5 години
Откъде се появиха собствениците на терени в така наречените апетитни места, било то край морето, било в планините, пък и богати, с възможности да строят?
24
0
 
25
 
! Отговори
Турист преди 5 години
По-добре час на Промахон, отколкото 5 лева на сдухан *** искащ ти 5 лева за да паркираш в храстите.Евхаристо
23
0
 
34
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
Може даже да прекръстим селцето на 'Свинеморец'. Баш ще му пасва...
22
3
 
19
 
! Отговори
РЕЗИЛЛИК!!! преди 5 години
Всичко дадено ни от Бога го осираме начело с БКП.
21
1
 
16
 
! Отговори
До annybody преди 5 години
Освен да отсечем всичката гора, а? И аз имам 30-40 декара гора ама не рева че не ми дават да я изсека цялата. Иначе дръвче няма да остане по тая земя. На българина му дай да сече и да бяга.Иначе знаем я санитарната сеч - покрай сухото гори и суровото... Едно маркирано едно немаркирано и така.
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си *** и нагъл, това си личи от километри! Това, че някога е имало свинарник, не означава, че и сега ще могат да построят такъв. Имаме доста промени по отношение на екологични изисквания и т.н. Заплахите на един *** човек, който явно има личен интерес, са повече от ясни, но явно няма представа дали са изпълними, а може и да е, че не са.