Бебе се смее в продължение на 17 часа. Оказало се... тумор в мозъка

Малкият Джак получавал епилептични пристъпи, а родителите не знаели нищо
28 ное 2018 18:46,
6

Снимка: PA Real Life

12

Малкият и лъчезарен Джак е може би най-усмихнатото дете в света. Още след раждането си момченцето не спира да се смее и то с часове. Сладките пристъпи продължавали средно между 30 минути и дори 17 часа дневно.

В началото родителите си мислили, че това е най-прекрасното нещо на света – какво по-хубаво от това да чуваш смеха на детето си и то ежедневно? Лекарите, обаче, установили, че това всъщност се дължи на тумор в мозъка.

Детенцето е родено в Уинскомб, Югозападна Англия. Пристъпите на смях и непрестанното подсмихване на малкия Джак започнали през пролетта на 2014 – две седмици след неговото раждане.

В началото всичко било в рамките на очарователното – щастието на семейството било още по-голямо, след като чували непрестанния невинен смях на своето момченце. В един момент, обаче, това вече станало натоварващо, тъй като новороденото не оставяло по-големия си брат да спи.

Родителите решили да потърсят мнението на специалист, но лекарите не забелязали нищо притеснително. По-късно друга жена забелязала необичайното поведение на Джак.

Когато бил на две годинки, родителите решили отново да го заведат на лекар. След ядрено-магнитен резонанс било установено, че всъщност непрестанните пристъпи на смях на момченцето са... епилептични припадъци. Това се дължало на тумор в мозъка, които можел да доведе до нарушения в развитието на детето.

Операцията по премахването на доброкачественото образувание, което лесно можело да се превърне в злокачествено, била рискова, но неизбежна. И така Джак бил приет в болницата.

"Да видя Джак в операционната зала беше най-тежкият момент в живота ми", споделя майката на момченцето пред "Мирър".

Операцията продължила 10 часа и завършила успешно. Оттогава не е имал подобни пристъпи. Въпреки това, родителите му продължават да се притесняват всеки път, в който малкото момченце започне да се кикоти на нещо, но са благодарни, че може да расте като едно нормално дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Злокачествената трансформация на доброкачествените тумори не е невъзможна по принцип и затова е уместно да се отстраняват.
4
2
 
5
 
! Отговори
Радан Канин преди 5 години
Ти си "ум" " но си калпав жените няма си хвърлят и плюмката на теб. Една жена намрази ли те е до гроб. Бебенцето нищо не ти е направило!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Злорадство, радвайте се че това дете се е оправило и има шанса да живее и да се радва
2
2
 
15
 
! Отговори
некомпетентен превод преди 5 години
Доброкачествените мозъчни тумори НЕ се превръщат в злокачествени. Рискът от тях е да не притискат центрове при разрастването си.
1
11
 
20
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Някой изненадан има ли?Много смях не е на хубаво, стара Българска поговорка.