Откриха пет тела на Нанда Деви в Хималаите

Осем алпинисти изчезнаха преди дни
3 юни 2019 17:00, Нели Христова
13
Откриха пет тела на Нанда Деви в Хималаите
Снимки: Reuters

Пет тела бяха открити, докато хеликоптер претърсваше връх Нанда Деви в индийските Хималаи, съобщават от Independent. Вчера там изчезнаха осем алпинисти, като първата версия, която се появи, бе, че са отнесени от лавина.

Още по темата

Телата са били открити преди спасителната акция да бъде прекратена заради лошо време и силен снеговалеж и ветрове. Във вторник ще продължи търсенето на останалите трима алпинисти, които до този момент са в неизвестност.

Групата, която включва четирима британци, двама американци, австралиец и индиец, започнала да катери Нанда Деви на 13 май. За последно осмината са били в контакт с базовия лагер на 26-ти май. Контактът с тях се изгубил след като паднала лавина.

Властите обсъждат с военните как телата да бъдат свалени от върха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на справедливостта, трябва да кажем, че в Украйна окупаторите са украинците. Територията на сегашна Украйна си е изконно руска територия. А Киев е родното място на Русия. За част от западните територии е спорно дали са руски или румънски/полски/унгарски или словашки, но това е съвсем отделна тема. Няма украинска земя в Украйна. И никога не е имало.
10
1
 
0
 
! Отговори
Срещу ... преди 4 години
The world serpent ... Place your bets gentlemen ... I bet for the world serpent ...
9
14
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Като са решили да умират ,поне да умрат помагайки на демокрацията , да отидат в Украйна и да се борят против сибирските окупатори ! Тези 5 алпинисти в Украйна ако бяха убили по 5 сибирски диваци ,сега щеше да има 25 сибирски диваци по-малко !
8
2
 
0
 
! Отговори
Мурадиньо преди 4 години
Стопляте ли?
7
2
 
2
 
! Отговори
Три думи преди 4 години
Лешояди, безделници и искащи да ударят кьоравото ... Не е кьоравия тука ви казах от свет време, колко пъти съм се опитал да го спра не е истина ..
6
2
 
2
 
! Отговори
Нищо, което преди 4 години
Да касае вас ни най-малко .... Какво има какво има какво има ... Ще се махнете ли от тука или ще чакате да бъдете удавени ... Знанието е техният бог ...
5
0
 
12
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Алпинизмът се масовизира.С всички последствия...
4
0
 
10
 
! Отговори
до 1....до 3..... преди 4 години
някой май е на хапчета, а в неделя кварталната аптека е била затворена ?
3
4
 
0
 
! Отговори
Аз ли? преди 4 години
Аз съм сивото духче Каспър дето помага не защото искам, не защото ми трябва, а защото някой си позволява прекалено много ... и иска едва ли не невидимото да го разбере е няма. Плитчините сами по себе си са ад ....
2
2
 
5
 
! Отговори
Кради кради преди 4 години
Те тия ще излезнат солено на цялото човечество ...
1
4
 
1
 
! Отговори
Три камъка преди 4 години
Два на ключодържатели - оранжев карнеол и червен яспис с точки от черен яспис изхвърлени и прибрани от някой, който упражнява прецизен контрол ... Ама пак казвам ... мен ме подиграваха гавриха, наричаха къв ли не ...единствения начин да си изпълнявам задълженията е да нямам нищо, което гадовете искат, все чуждото е по-сладко ... За крадецът на ябълки ...