Втора вълна от коронавирус в Сингапур, по 1000 нови случая на ден

Здравеопазването е на много високо ниво, споделя българка
24 апр 2020 13:20, Красимир Ангелов
24

Втора вълна на COVID-19 удари Сингапур, като през последните дни случаите на коронавирус в града-държава рязко се покачиха. Там нулевият пациент беше засечен още в края на януари, а мерките за сигурност са удължени до 1 юни.

"До около преди 3 седмици броят на заразените не превишаваше 1 300, сега са около 10-11 000. Появиха се нови огнища, предимно в общежития, в някои живеят строителни работници. На ден има по 1000 нови случая, от които около 20 са извън тези общежития", каза за "България сутрин" българката Виталия Калева, която живее в Сингапур.

По думите ѝ в страната строителството тече засилено и работниците са много.

Още по темата
"На 7 април тук се въведе по-строго положение, затвориха се бизнес сгради, работата по строежи прекъсна. Условията на живот в тези общежития са много добри. В момента мерките са засилени, в общежитията има лекари", добави Виталия в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя потвърди, че заразените могат да останат в хотели, за да не се връщат в тези общежития.

"Здравеопазването е на много високо ниво - има 12 починали, които преобладаващо са над 80 г. Броят на медицинския персонал, който се е разболял, е изключително нисък. Паника няма от самото начало, властите не крият абсолютно никаква информация, правят се много тестове", отбеляза българката.

Тя подчерта, че хората спазват много стриктно мерките за сигурност и допълни, че при неспазване на някои от мерките няма предупреждение, а директна глоба от 300 долара.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
Не сравнявайте преди 1 година
Сингапур с изостанала Европа и бедна България.
18
1
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 1 година
Стига с тия бомбастични заглавия, бе! 1000 заразени на ден , ама 12 умрели и то над 80-годишни. Тъ.пащини
17
1
 
5
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 година
Когато мине месец и свършите кинтите, ще се биете до смърт за свобода и хляб.
16
2
 
1
 
! Отговори
Тонката Барабонката преди 1 година
И там хората спазвали мерките. Ама и там имало Строителна Мафия, Ваклинчовци дето дай им да купуват терени на безценица, да водят фикуси да застрояват и да ги продават на тамошните тиквеници. И всичко това с разни фондове за "подпомагане на икономиката". Бла, Бла, Бла...
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия имат 200 000 кафеви наблъскани в общежития. Сега 70 % от тях ще го изкарат и после ще облагородяват сингапурската нация и ще предават антителата си...сещате се как.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хах. А какво стана с репортажите от типа-тука живота вече тече нормално и не трябва да се спазва каранатина! Това са новите реалности! Без ваксина или лечение ще бъде на приливи и отливи...
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сингапур има втора вълна, а в България първата вълна сега започва. Досега вирусът идваше само от чужбина и нямаше мерки да се спре вноса му.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България заразените с вируса са лесно откриваеми - с пяна на уста ни убеждават, че всички ние сме бaй Гaньo.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да свалят карантината и който умре да умре.Като с испанската болест преди 100 години.То се вия, че ни така, ни инак.Чудя се само какво стана с тая испанска болест след като мина пандемията?Ни се чу ни се видя.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в България има едни, които наричат другите бaй Гaньo, докато ги заразяват.
9
8
 
5
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 1 година
под Карантина сте докато свършите храната и парите, след това Нашият Велик Лидер СиЗинПин идва и го коронасвате в Рим за Император на Цяла Европа! Планът Работи - ще бъдете р0бе на Китайският Комунизъм Докато сте Живи!!
8
3
 
5
 
! Отговори
снайпера преди 1 година
300 300 навсякъде по 300 тва да не е филм бе хора
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е планът на правителствата?Тежка карантина за десетилетия?
6
6
 
20
 
! Отговори
Добре преди 1 година
разбрах ме,че вече се гласи завинаги, да живеем под домашен арест.Не е нужно,да пускате по 20-30 статии на ден,за "този най-страшен вирус в историята на човечеството".Преди поне публикувахте и някакви що годе интересни статии,но явно вече Господарите Ви,са Ви забранили.Вече по Земното Кълбо,нищо не се случва завинаги,ще властва Ковид 19 и всички,ще умрем.Ясно.Утре пак,ги пуснете същите статии,че иначе грантовете,ще Ви секнат.АЗ пък излизам навън в този слънчев ден, може да ме пишете умрял.
5
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Ганьо иска и тук да има по 1000 заразени.Постоянно е недоволен, че тестовете и заразените са малко... И мъртвите според него трябва да са... повече.
4
5
 
10
 
! Отговори
Пандемия УханскаЧума преди 1 година
абе не разбрахте ли вече - спасение няма да има, това е бавно-действащо биооръжие - тези са най-ефективните, както при борбата с хлебaрките Фипронила - отнема 10 дена за 1-вата смърт, след това месеци да се разпространи в колонията и изведнъж вече нямаш хлебaрки и никога няма да имаш. Аз преди да открия Фипронила в чудо се бях видял - но не купувайте Китайски и Руски - фалшиви са, има от чужбина Южно-Корейски и Американски - повече Хлебаркa няма да видите в дома си!
3
2
 
14
 
! Отговори
sdfsdfs преди 1 година
Бедна държава е това - 300 долара глоба то излиза ние сме 10 пъти по богати?
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стой си там, но не ни пиши какво става.
1
13
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 1 година
*** нещо да каже по това?