Грешки в храненето, от които пълнеем

Салатата ви съдържа прекалено много калории
21 сеп 2023 19:29, Михаела Лазарова
11
Грешки в храненето, от които пълнеем
Снимка: Istock

Ще се съгласите, че вашето тяло и организъм са единствени по рода си. Ако темите за здравето и добрата форма не са ви чужди, то със сигурност знаете кои са основните правила за поддържането на оптималното тегло. Ако все пак изпитвате трудности със загубата на килограми, може би е дошло време да си зададете въпроса: „Къде греша?“ В следващите редове ще ви споделим някои от най-честите грешки в храненето, които могат да ви попречат да отслабнете. Ето ги и тях:

Не спортувате

Със сигурност сте чували гръмки реклами на хранителни режими, които ви обещават отслабване и постигане на така желаната форма, без полагането на каквито и да било физически усилия. Но всъщност упражненията са ключов елемент от загубата на тегло. Според проучване, публикувано в Journal of Obesity жени, които спортуват и спазват хранителен режим са загубили с 25% повече тегло в сравнение с тези, които не правят упражнения. Две трети от дамите от първата група са успели да намалят теглото си с 10%, в сравнение с по-малко от половината дами от другата група. С редовните тренировки вие ще можете да изхабите допълнителни калории, като по този начин няма да ви се наложи да намалите драстично приема на храна.

Консумирате скрита захар

Освен че ще ви накара да покачвате тегло, консумацията на захар има и вредни последствия за вашето здраве. Ето защо, трябва да се научите как да я избягвате. Една кофичка обикновено кисело мляко например съдържа около 20 грама захар. Ако пък изберете плодово мляко с мюсли, грамовете захар за същото количество могат да станат около 40. Може би не го осъзнавате, но подобни продукти, рекламирани като „здравословни“ всъщност са скрити източници на калории. Ето защо ако искате да обогатите вкуса на киселото си мляко, просто добавете горски плодове и чаена лъжичка мед, кленов сироп или еритритол.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Глад си трябва. Имах здравословни проблеми и известен период от време ядях по половин кофичка кисело мляко сутрин и половин вечер и то главно заради лекарствата които пия. Няма да казвам колко свалих и за колко време, че ще подразня доста хора, но е двуцифрено число и то не от началните. Няколко месеца на "по-нормално" хранене и върнах около 1/4 от сваленото, а го държах повече от месец. Просто човек не брои какво яде и се оказва, че само си мисли, че е на диета. Намалете първо 1/2 от вечерята.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изобщо не е задължително да се намуате всеки ден.
5
0
 
4
 
! Отговори
Е=mc2 преди 7 месеца
Ако разходът превишава приема, отслабвате.
4
2
 
0
 
! Отговори
младен преди 7 месеца
До Ядрен вампир ZВярно е. Слушал съм какви ли не гръмки слова. Обаче като опреножа до кокала не ти се вярва каква промяна съм виждал - все едно слънцето изгрява от запад и залязва на исток.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва редовно да се изхождате по голяма нужда в клозета. Това е много важно за детоксикацията и кондицията.
2
0
 
5
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 7 месеца
Като се разболеете ще отслабнете много бързо.Ще забравите и за захарта и за солта и за мазната пържола.Тия където се правят на много корави че не им пука дали ще живеят или умрат ще омекнат като памук пред реалността.
1
0
 
5
 
! Отговори
Мъррр преди 7 месеца
Грешка номер едно - храним се ;)Иначе извън шегата без въглехидрати, повечко спорт и така, ама воля няма...