Проверяват щателно училищните автобуси

Всеки ден над 500 деца по света губят живота си на пътя
Обновена: 2 апр 2015 12:37 | 2 апр 2015 12:35,
3
Проверяват щателно училищните автобуси
Снимка: Reuters, архив

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди проверки на всички автобуси и фирми, извършващи превоз на деца и ученици, съобщиха от транспортното министерство.

Инспекцията е част от мерките, предприети във връзка с Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН "Спаси живота на децата", 4-10 май 2015 г.

Инспекторите на "Автомобилна администрация" започнаха засилени проверки на територията на цялата страна, които ще продължат до приключването на кампанията.

Фирмите-превозвачи ще бъдат щателно инспектирани за спазване на нормативните изисквания и техническата изправност на всички автобуси, превозващи деца и ученици.

Контролът обхваща и правоспособността на водачите, както и наличието и редовността на документите, необходими за целта.

По време на пролетната ваканция на учениците проверките ще се извършват в експлоатационните центрове, а по-късно ще се провеждат пред учебните заведения, съобразени с началото на учебните занятия, като няма да се допуска нарушаване на нормалното им протичане.

"Спаси живота на децата" е мотото на Третата глобална седмица за безопасност на движението по пътищата на ООН, посветена на безопасността на децата.

Всеки ден повече от 500 деца губят живота си от пътнотранспортни произшествия в световен мащаб.

В тази връзка ООН разпространи "Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата", в която децата изразяват своите мисли и страхове за движението по пътищата.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А юнион ивкони КОГА ще проверят
2
2
 
6
 
! Отговори
Дете преди 7 години
Те пътищата са много зле... ДУПКА до ДУПКА ! ...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като знам кои са превозвачите, от сега ми става ясно какви ще са резултатите от проверката.