Ѕългарски кадри могат да се реализират в »ндонези€

»мат недостиг на кадри в областта на образованието
14 авг 2017 21:38, ≈кип на Bloomberg
14
Ѕългарски кадри могат да се реализират в »ндонези€
—нимка: Bloomberg TV Bulgaria

”чредена е българо-индонезийска камара, чи€то основна цел е да спомага бизнеса чрез информационна база данни за бързо и лесно осъществ€ване на сделки. “ова каза кандидат-почетни€т консул на »ндонези€ в Ѕългари€ инж. √еорги Ўопов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"√ол€ма част от продуктите, които се предлагат на наши€ пазар, в »ндонези€ са с пъти по-евтини. ѕроблемът е гол€мото разсто€ние и по-различни€т начин, по който действа т€хната администраци€", посочи Ўопов.

 андидат-почетни€т консул за€ви, че лобира за разм€на на продукци€ в обратна посока – от Ѕългари€ към »ндонези€.

“ой см€та, че този пренос все още може да бъде в областта на интелектуални€ труд, защото »ндонези€ залага на образованието, за да дърпа обществото напред.

—поред него в »ндонези€ има много €сен недостиг на кадри в областта на образованието, а в Ѕългари€ все още има много образовани и интелигентни хора, които могат да се реализират там.

¬ижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


14
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
12
0
 
3
 
! ќтговори
sperko преди 6 години
ƒо ќбразованЌе може всички в Ѕългари€ да се насочат към »“ сектора, поради простата причина, че не на всеки му харесва това, а и пазара ще се пренасити с »“ специалисти. “ова, разбира се, ще доведе и до по - ниски заплати. »кономика не се гради само с една индустри€. Ќо ти, понеже си кадърен и образован, най - веро€тно го знаеш.
11
0
 
4
 
! ќтговори
Ўаран-Ѕ√ преди 6 години
Ѕългарските кадри могат да се реализират и на Ћуната - само не и в –одината си !!!!
10
0
 
4
 
! ќтговори
ќбразован преди 6 години
 адърните и образованите работ€т в »“-сектора,прав€т функциониращи бизнес структури и търс€т нови предизвикателства,партньори и пазари...***-мърморковци и комплексарите на прехода плачат и чакат манна небесна от Ѕузлуджанската чини€...ћлад,усп€л бизвесмен търси м€сто на български€ бизнес в »ндокитай-там ,където ври и кипи от просперираща икономика, а вие виете на умр€ло...∆алка работа,Ѕай √аньовски манталигег и комплексарщина...
9
1
 
3
 
! ќтговори
ognyanz преди 6 години
√лобализаци€та върви с пълна сила. јко нашите работодатели продължават да залагат на модела на ниските заплати, тр€бва да им е €сно, че качеството на работната ръка, с ко€то разполагат, ще продължи да намал€ва.  адърните и образованите ще си намер€т работа навън.
8
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
»ндонези€ ? Ќе знам за там, но знам за ’онконг, знам за —илициевата ƒолина, знам за Ћондон,  опенхаген, Ѕерлин, Ќю …орк. «нам, че имам познати, работещи там. ≈дим при€тел, му бе предложена неверо€тната стартова заплата от 480 лева, преди 5 години, а той завърши на върха на випуска си, имаше отлични умени€ и сертификати, стаж и прочие, в областите на финансите, математиката и компютрите. ¬ последствие си намери работа в —јў, ко€то му плаща над $100 000. ј можеше да работи за Ѕългари€.
7
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
5 - Ќе съм длъжен да прав€ деца, за да бъдат задължавани, те, да прав€т нещо за теб, държавата, света или прочие. јко искаш нископлатени работници, който да тероризирал с малоуmната си образователна система, ниските си заплати, дивата чалга и простащина, вкарвай ги от н€къде другаде, или ги прави сам. — радост, ще ги наема за 460 лева, за домашна слуга.
6
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
јма без образование ли?
5
1
 
4
 
! ќтговори
—хемата преди 6 години
—амо така! ƒа б€гаме всички, да бъде преселници, отшелници и ***. «ащото н€кой е *** и не може да работи, и защото е морално изостанал и не желае да създава семейство, деца, бъдеще, нищо не може да го оправдае. „овек, който е способен да има деца и да създаде семейство и не го направи е предател към държавата, народа си и дори природата. ќбезлюдихме се от безморалие, не от безпаричие. Ќито в Ќигер, нито в ≈тиопи€ не ми се струват по-богати или по-интелигентни.
4
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
 аква »ндонези€ веее, направо ги пращайте на ћарс ти€ Ќ≈ јƒЏ–Ќ»÷».ѕ.ѕ. Ѕуквално не в€рвам на очите си какви призиви звучат в бг медии.Ќ€ма такава държава и н€ма по-*** народ от българите.
3
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
»ндонезийските кадри се реализират в јфрика и арабски€ св€т, места недостъпни за българи.
2
0
 
11
 
! ќтговори
луд св€т преди 6 години
ј индонезийски в Ѕългари€...........
1
1
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
“ќ Ќяћј  јƒ–» «ј ЅЏЋ√ј–»я, “≈ ¬ »ЌƒќЌ≈«»я √»  јЌя“.