Български кадри могат да се реализират в Индонезия

Имат недостиг на кадри в областта на образованието
14 авг 2017 21:38, Екип на Bloomberg
14
Български кадри могат да се реализират в Индонезия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Учредена е българо-индонезийска камара, чиято основна цел е да спомага бизнеса чрез информационна база данни за бързо и лесно осъществяване на сделки. Това каза кандидат-почетният консул на Индонезия в България инж. Георги Шопов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Голяма част от продуктите, които се предлагат на нашия пазар, в Индонезия са с пъти по-евтини. Проблемът е голямото разстояние и по-различният начин, по който действа тяхната администрация", посочи Шопов.

Кандидат-почетният консул заяви, че лобира за размяна на продукция в обратна посока – от България към Индонезия.

Той смята, че този пренос все още може да бъде в областта на интелектуалния труд, защото Индонезия залага на образованието, за да дърпа обществото напред.

Според него в Индонезия има много ясен недостиг на кадри в областта на образованието, а в България все още има много образовани и интелигентни хора, които могат да се реализират там.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
sperko преди 1 година
До Образован

Не може всички в България да се насочат към ИТ сектора, поради простата причина, че не на всеки му харесва това, а и пазара ще се пренасити с ИТ специалисти. Това, разбира се, ще доведе и до по - ниски заплати. Икономика не се гради само с една индустрия. Но ти, понеже си кадърен и образован, най - вероятно го знаеш.
11
0
 
3
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 1 година
Българските кадри могат да се реализират и на Луната - само не и в Родината си !!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
Образован преди 1 година
Кадърните и образованите работят в ИТ-сектора,правят функциониращи бизнес структури и търсят нови предизвикателства,партньори и пазари...Тъпаците-мърморковци и комплексарите на прехода плачат и чакат манна небесна от Бузлуджанската чиния...Млад,успял бизвесмен търси място на българския бизнес в Индокитай-там ,където ври и кипи от просперираща икономика, а вие виете на умряло...Жалка работа,Бай Ганьовски манталигег и комплексарщина...
9
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Глобализацията върви с пълна сила. Ако нашите работодатели продължават да залагат на модела на ниските заплати, трябва да им е ясно, че качеството на работната ръка, с която разполагат, ще продължи да намалява. Кадърните и образованите ще си намерят работа навън.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индонезия ? Не знам за там, но знам за Хонконг, знам за Силициевата Долина, знам за Лондон, Копенхаген, Берлин, Ню Йорк. Знам, че имам познати, работещи там. Едим приятел, му бе предложена невероятната стартова заплата от 480 лева, преди 5 години, а той завърши на върха на випуска си, имаше отлични умения и сертификати, стаж и прочие, в областите на финансите, математиката и компютрите. В последствие си намери работа в САЩ, която му плаща над $100 000. А можеше да работи за България.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 - Не съм длъжен да правя деца, за да бъдат задължавани, те, да правят нещо за теб, държавата, света или прочие. Ако искаш нископлатени работници, който да тероризирал с малоуmната си образователна система, ниските си заплати, дивата чалга и простащина, вкарвай ги от някъде другаде, или ги прави сам. С радост, ще ги наема за 460 лева, за домашна слуга.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама без образование ли?
5
1
 
3
 
! Отговори
Схемата преди 1 година
Само така! Да бягаме всички, да бъде преселници, отшелници и безродници. Защото някой е прост и не може да работи, и защото е морално изостанал и не желае да създава семейство, деца, бъдеще, нищо не може да го оправдае.
Човек, който е способен да има деца и да създаде семейство и не го направи е предател към държавата, народа си и дори природата. Обезлюдихме се от безморалие, не от безпаричие. Нито в Нигер, нито в Етиопия не ми се струват по-богати или по-интелигентни.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква Индонезия веее, направо ги пращайте на Марс тия НЕКАДЪРНИЦИ.

П.П. Буквално не вярвам на очите си какви призиви звучат в бг медии.
Няма такава държава и няма по-прост народ от българите.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индонезийските кадри се реализират в Африка и арабския свят, места недостъпни за българи.
2
0
 
10
 
! Отговори
луд свят преди 1 година
А индонезийски в България...........
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТО НЯМА КАДРИ ЗА БЪЛГАРИЯ, ТЕ В ИНДОНЕЗИЯ ГИ КАНЯТ.