Затворят ли училища и забавачки - кризисна помощ за родителите

При този случай щели да изчерпат платения и неплатения си отпуск
47
Затворят ли училища и забавачки - кризисна помощ за родителите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на труда и социалната политика готви кризисна семейна помощ, ако училищата останат затворени и през следващата учебна година. Това обяви пред БНР министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Още по темата

“Тогава със сигурност ще трябва да подкрепим семействата, защото те вече са изчерпали своите възможности, както за платен, така и за неплатен отпуск, вероятно и своите спестявания“, посочи тя.

“Не бих искала да бързам с анонса, но, ако се наложи да се затварят училища и детски градини отново през есента, тогава ще предложим конкретна месечна помощ за семействата с деца, които да могат да се подкрепят за толкова месеци, за колкото е необходимо да се затварят училища и детски градини. Пак казвам, ако това се наложи“, посочи още Сачева.

Предвидената 3-месечна помощ по 50 лв за пенсионерите при необходимост ще бъде удължена, ако има тежка здравна криза и допълнителни ограничителни мерки.

Наблюдава се непрексънато намаляващ брой на регистрирани в бюрата по труда, отбеляза още министър Сачева и посочи какви са мерките срещу безработицата.

“На първо място това е мярката 60 на 40, която успя да запази почти 200 хил. работни места до този момент. 171 млн. лв. са изплатени на работодателите за това да запазят служителите си. Знаете, че имаше периоди, в които се стигаше до много висок брой на регистриране на безработни на ден, в момента регистрацията на безработни е овладяна и имаме непрекъснато намаляващ брой на хората, които са регистрирани в бюрата по труда“, обясни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Кризата сте вие самите,другари "управляващи".
40
3
 
0
 
! Отговори
БАЗ преди 3 години
Не е истина.
39
2
 
2
 
! Отговори
БАЗ преди 3 години
И понеже много държа на образованието смятам, че мястото на децата е в училище,където ще го получат.
38
2
 
2
 
! Отговори
БАЗ преди 3 години
А по повод,че не искате да работите с учениците в час , ако се усложни ситуацията, само да ви спомена , че мноооого хора работят на раб. си място , а не онлайн. Много хора са в колектив и работят с клиенти. Дай да затворим всичко и живота да спре. Вируса скоро няма да изчезне. Като всички грипни вируси. Докато има хора , ще има и вируси.
37
2
 
2
 
! Отговори
БАЗ преди 3 години
До колкото знам целта на яслите и градините е родителя да може да работи. А за училищата написах, че без училище ще има прости деца.
36
3
 
2
 
! Отговори
БАЗ преди 3 години
Цинични -нецинични ,училища,градини и ясли трябва да работят. В противен случай единия родител остава в дома с детето .Това значи без единия доход. За някои такава ситуация води до мизерстване. Да направят така: който иска да учи на компютъра,другите в училище. Без училище ще има прости деца. Това смятам , че е ясно за всички. Иии Вива, държа на училището, не на учителска заплата. Не знам как от всичко написано . само това забеляза.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Само да уточним дали говориш за помощите за безработни, защото май други пари не са давали(е, и кредити). Те са процент от заплатата. Ако някою взима 300лв от бюрото по труда, сигурно се е осигурявал на 4-500лв. Колко да му дават? 1500, щото толкова реално му плащали? Защо не е внасял данъци като другите и защо не го съдят да плати с лихвите?Иначе не харесвам грам ГЕРБ и подкрепям протестите, но въпросът с ниските пенсии и помощи за безработни ме вълнува като плащащ хиляди на месец данъци
34
3
 
2
 
! Отговори
баз преди 3 години
Тахикардия , слабост и задух има при всеки грип, бронхит и Пневмония. Както понякога дори и при настинка. Аре стига сте плашили народа.Ще живеем с короната , както и с птичия грип и свинския и със грип а и б..
33
3
 
1
 
! Отговори
баз преди 3 години
Ми слагайте си маските бе 'ора.. слагайте си маските. Не с маска, пък "пипера " навън .. да диша вируси.От март месец съм с маска и не фанах ни ***, ни дрисък, ни настинка , ни грип, ни дяволи. То пък хептен един *** да бях фанала. Маската дйства.Маската на лицето,*** не носа навън , а носа вътре.. и няма да фащате нищо. Децата на училище с маски , само и само да ходят. Иначе искам учителска заплатка , щот в неплатен .. ще ядем от казана.
32
3
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Полицаите ли ще ти пекат хляба, бе, льольо? Лекарите ли ще ти ремонтират бойлера или пожарникар ще ти продава чушки? Всички хора с деца трябва да имат възможност да работят, а не от тях да се изисква да са и родители, и педагози, и без пари.
31
2
 
5
 
! Отговори
Tцтц преди 3 години
До 31Не се притеснявай. И кръчмите ще затворят. Ще стане както беше април. Просто чакат да мине туристическия сезон.
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи кръчмите,баровете и дискотеките отворени,а училищата-затворени?Граждани за кръчмарско развитие на България сте вие герберугите дебели!
29
5
 
6
 
! Отговори
Basles преди 3 години
Пробвайте се само да затворите !!!
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая жена като я гледам сигурно изяжда за една седмица това, което двама пенсионери с редови бг пенсии ядат за цял месец.Та от тая жена ли чакаме разумни идеи за справяне с този голям проблем? По какво е специалист тя? Какъв стаж и опит с решаване на подобни проблеми има? Освен политическа, каква реална професионална кариера е развила? М?
27
5
 
15
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Изобщо и да не ви минава през ум да затваряте училища, градини и ясли!
26
5
 
3
 
! Отговори
БАЗ преди 3 години
ИИИИ ЕДНА УЧИТЕЛСКА ЗАПЛАТА ЗА МАЙКИТЕ ЩОТ ГО ИГРАЯТ УЧИТЕЛКИ.ЧЕ И УНИФОРМИ НАКУПИХА МАМИТЕ. ПРЕД КОМПА С УНИФОРМИЛ БРЕ ЧЕ УМНИЦИ ...БРЕЕЕ.. КАК МОЖЕ ДА НЕ МИСЛЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЕЕЕ.ТЕ ЛУДИ ЛИ СА.ЕГАСИ АБСУРДИТЕ.
25
6
 
9
 
! Отговори
БАЗ преди 3 години
НОО ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДЕТО НЕ ГЛЕДАТ МАЛКИ ДЕЦА ...ЗА ТЯХ ИМААА. ДЕЦАТА ДА *** ОТ ГЛАД И СТУД. МАЙ СЛЕДВАЩИТЕ МИТИНГИ ЩЕ СА ЗА УЧИЛИЩА И ГРАДИНИ. *** НЕ РАЗБИРАТ ЧЕ КАТО ЗАТВОРЯТ ГРАДИНИТЕ И У-ЩАТА МАЙКИТЕ СА БЕЗ ДОХОД ЗА ДА ГИ ГЛЕДАТ В КЪЩИ. ЕЕЕ Е КАК.. ДЕЦАТА ДА НЕ ЯДАТ ВЪЗДУХ .ИЛИ НА КАЗАНИТЕ ЩЕ ЯДАТ....
24
3
 
8
 
! Отговори
БЪЗ преди 3 години
ЗНАЧИ ПОЛЗВАМЕ ПЛАТЕН .ПОСЛЕ НЕПЛАТЕНЛ ГЛАДУВАМЕ ПО ВРЕМЕ НА НЕПЛАТЕНИЯ ЩОТ ГО НЯМА ЕДИНИЯ ДОХОД . И ЧАК КАТО ПЕРКУЛЯСАМЕ ОТ СТУД И ГЛАД ЩЕ ИМА ПОМОЩ.....ХММММ
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те забавачките отворени ли са и какво стана къде са засадените цветя дето лелите ги садиха когато бяха на работа нищо че още нямаше деца, верно със средно образование са, защо да садят цветя..
22
3
 
21
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Щом е стигнало да мислят за "ако затворим", значи натам отиват нещата.Тея типове не използват "мисловната" си дейност напразно!При тях е супер мисловен дефицит!!!