Масови фалити за частни забавачници заради пандемията

Собствениците заплашват, че ще спрат да плащат осигуровки и данъци
5 ное 2020 12:00, Ния Христова
23
Масови фалити за частни забавачници заради пандемията
Снимка: БГНЕС
Собствениците на езикови школи, занимални, образователни центрове и творчески работилници настояват заниманията по време на пандемията от коронавирус да не се прекратяват. От браншовата асоциация припомнят, че пълното им затваряне през месец март ги е изправило пред опасност от фалит. Собствениците на школи заплашват, че ще спрат да плащат осигуровки и данъци, ако бъдат принудени да прекратят работа си, пишат от Нова ТВ.
 
"Водя детето си в различни школи, арт работилнички, включително в частна занималня, защото миналата година не се получи добре с тази,която беше в училище. Сега обаче те трябва да затворят, което е проблем и за родителите", заяви майка на дете, което няма да може да посещава любимите си занимания заради ограниченията.
Още по темата
 
"Оказа се, че мога да заведа детето си на кино, но не и на занималня", възмути се тя.
 
"Има различно отношение към това как се прилагат противоепидемичните стандарти, които се изискват в момента. В едно училище те са общи и почти няма контрол за това как се прилагат. Към частните образователни институции изискванията са по-високи и стандартът е много по-висок, защото всеки си пази хляба", каза един от собствениците на частна образователна институция.

23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
6
 
! Отговори
минаващ преди 4 седмици
Паразитен гравитиращ бизнес. Като омекотител за пране - не пере, само мирише. Идеален за амбициозни родители, които нямат време за децата си. Вид извинение и лично успокоение. Ала бала и дайте бала пари
21
6
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Собствениците заплашват, че ще спрат да плащат осигуровки и данъци

ТОВА КАКВИ БИЗНЕСИ СА? Много мутренско е да ЗАПЛАШВАШ. Също винаги са лъгали какото държавата с укриване на данъци и осигуровки КАКТО и техните служители роби на ниски заплати. КАКВО ПЛАШАШ И ЗАПЛАШВАТ?

ЕДНО ЗТВАРЯТ ДРУГО ОТВАРЯТ не са за жалене Бизнеса винаги ще намери пролука и изгодата и далаверата.
20
8
 
27
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
Две години бях принудена да плащам за частна занималня, поради липса на места в училищната. Нацвъкали са ги близо до училищата и само досаждат с листовки на всички родителски срещи. Сладък бизнес, солидна сумичка срещу посредственно качество!!! Спрях го преди две години и ако има нужда ходи на индивидуални уроци, предимно по матемтика. Така че, хич не ми дреме за "Забавачките", Да си харчат сега спестяванията от високите такси.....
19
5
 
14
 
! Отговори
Зори преди 4 седмици
Да затварят.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Частните фондове лъжат хората, че ако си внасят по индивидуални партиди е по-добре. Каквото и да се натрупа при дълголетие няма да стигне до никъде. 20 тодини внасям при хубава заплата и като се изчисли размера на пенсията 150 лева. При 40 години нека да е 400, нека да е 600. И като свършат парите ти пращат писмо - парите ти свършика. Това са частнити пенсионни фондове. Финансовите кризи също "изяждат" пенсионните спестявания. Само държавното осигуряване гарантира пенсията.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До математик Не е просто тройно, еспонента е.
16
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Още август отписах дето си от такова място. Наблъскани по 15 деца в 18кв, някви каки се правят на учителки с незавършена педагогика, и на въпроса дали извършват дезинфекция ,, директорката- едноличен собственик заяви, че не вярвала в корона вируса и всичко това за 600лв на месец, без никакъв докумен даже и хвърчащ лист не ти дават за сумата. Да затварят!
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като не си внасят осигуровките значи са неосигурени - за пенсия, за болест и т.н.
Те са неосигурените, а не някой друг.
Сегашните пенсионери ще си получат пенсиите през бюджета, какво толкова страшно?
Тези неосигурените един ден ще чакат до 70 години за социална помощ. Както искат.
Заплахите им са смешни, което показва колко са неграмотни.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво заплашват аз направо спрях да внасям осигуровки.Не е само в този аз съм в друг сектор.Те се подиграват това не е държава!Закривам фирмата и ще бягам на дърти години!Тия не заслужават и да им умра тука!Осигуровки ше им внасям аз та да има за ромите и старците.За мен ще има ли кой да внася?!!!
13
15
 
5
 
! Отговори
забава4ка преди 4 седмици
Забавляват дечицата докато родителите блъскат на работа да изкарат някой лев. И за това се плаща скъпо. Да забавляваш едно дете е скъпо навсякъде . В америка е много скъпо. В швей.цария също е много скъпо. Най ефтино е в България.
12
8
 
32
 
! Отговори
Ами по-добре преди 4 седмици
Това са жалки гащн.ици, които крият осигуровки, не пускат касови бележки и крадат авторски права като копират учебници на копирна машина. Хайде, да фалират по-бързо и да останат само читавите (ако въобще има такива в този сектор)
11
1
 
8
 
! Отговори
Моята преди 4 седмици
фалира още в края на февруари.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо фалират? Нали според министъра родителите искали децата им да са по учережденията.
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази заплаха с осигуровките е доста смешна.
8
4
 
7
 
! Отговори
роро преди 4 седмици
До математика : Я изчисли и 3% смъртност от тази бройка
7
8
 
11
 
! Отговори
математик преди 4 седмици
4000 заразени за един ден, умножено по 30 дни прави 120 000, умножено по 6 месеца е равно на 720 000, увножено по още 6 месеца прави 4 320 000, умножено по още 6 месеца е рвано на 25 920 000 заразени. Ето това ни чака до спасението.
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не стига, че дерат с хиляди левове годишно за услуги със СИЛНО съмнително капество, че и недоволстват сега! ЗАКРИВАЙ! ФАЛИТ!
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако са в малки групи под 10 деца и със съответната дистанция, дезинфекция и проветряване на помещенията, не виждам защо да не си продължат.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Направете ги ковид отделения. Сега така е модерно и така съветват калинките на банкянския еднокнижник.
3
6
 
29
 
! Отговори
Пак съм аз преди 4 седмици
Че и заплашват! Ай сифон бе!