Доколко познаваме малките: Онлайн форум "Опознай своето уникално дете"

Събитието ще се проведе през месец април
Обновена: 16 мар 2022 17:05 | 16 мар 2022 15:28, Петя Славова
3
Доколко познаваме малките: Онлайн форум "Опознай своето уникално дете"
Онлайн форум "Опознай своето уникално дете"

До колко познаваме детето си и неговия вътрешен свят ще се опита да изследва международният форум "Опознай своето уникално дете". Събитието ще се проведе за първи път тази година в онлайн среда от 1-ви до 30-и април. Това ще е едномесечно пътешествие, което ще даде възможност на участниците да изследват уникалността на детето (нашето дете и детето вътре в нас) в нейните разнообразни аспекти и значения.

Програмата на форума включва интервюта със специалисти в областта, както и практически работилници. Темите, които са планувани са общо седем. Първата е с лектор Сюзън Акселсън, педагогически консултант и ще обсъжда "Как да наблюдаваме детето си, за да го разбираме по-добре?" Втората е с валдорфски педагог Кристина Димова, която ще обсъди " Как през знанието за темпераментите да укрепим връзката с детето?". Следва "Как да се грижим за вродената същност и таланти на детето, като същевременно запазваме вътрешната му свобода?" с Наоми Алдорт, автор на бест селъра "Raising our children, raising ourselves".

Учителят и автор на детски книжки Маги Благоева ще дебатира темата "Кои непосрещнати потребности застрашават проявата на детската уникалност?". Гергана Лесенска - юрист и майка на три деца ще говори по въпроса "Как да се свързваме с детето на неговия език на любовта?" и последната лекция е "Как стремежът да подкрепим уникалността на детето подкрепя и нашата уникалност?" с Емилия Илиева-Крайнова, обучител по емпатия и ненасилствена комуникация, а Весела Банова - клиничен психолог и психоаналитик ще коментира "Как реакцията ни към проявите на детската уникалност определя дали тя ще е част от ресурсите на детето или повод за изолирането му от общността?"

Регистрацията в събитието дава възможност на участниците до достъп до лекциите и допълнителни упражнения. Към всяко интервю има работен лист, който ще ни позволи да задълбочим наученото самостоятелно. В онлайн работилниците ще има работа в група, при която участниците преживяват наученото на практика. Обсъждат въпросите си със специалистите и изграждат представа как да въведем насоките във всекидневието си. Ще има и онлайн общност във Facebook, в която участниците да споделят въпроси и опит относно опознаването и подкрепянето на различните аспекти на уникалността на децата си.

Форумът е подходящ за всички заинтересовани от темата, с фокус родители на деца между 5-14 години.

Цена на билетите: 0 до 92 лв. С ранно записване до 21.03.2022г., получавате промоционални цени.

Проектът е плод на съвместната доброволческа работа на Образователна Общност - Варна, Фестивал (не)Възможното образование и Академия за родители, а повече информация, вижте тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари